Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015

Σύνδεσμος Εξαγωγέων Πελοποννήσου Σ.Ε.ΠΕ. - Πρόσκληση επιχειρήσεων - Συνέντευξη Προέδρου

Άκης Πετρόπουλος
Για πρώτη φορά οι επιχειρηματίες της Πελοποννήσου προχωρούν ένα βήμα παρακάτω και συστήνουν στο ευρύ κοινό το Σύνδεσμο Εξαγωγέων Πελοποννήσου (συντ. Σ.Ε.ΠΕ). Πρόκειται για μια ομάδα επιχειρήσεων που έχουν ως έδρα τη γεωγραφική Πελοπόννησο, καλύπτοντας έτσι και τους επτά νομούς: Αργολίδος, Αρκαδίας, Αχαΐας, Ηλείας, Κορινθίας, Λακωνίας, Μεσσηνίας. Η δημιουργία του Σ.Ε.ΠΕ ενδυναμώθηκε με τη στήριξη των Επιμελητηρίων Αρκαδίας και Ηλείας.

Είναι μια ιδέα, που υπήρχε στα σκαριά αρκετό καιρό αλλά δεν είχαν δημιουργηθεί οι κατάλληλες προϋποθέσεις για να πάρει σάρκα και οστά. Να λοιπόν, που δόθηκε η ευκαιρία, με την συνεργασία των επιχειρηματιών, σε μια τόσο δύσκολη εποχή για τους ελεύθερους επαγγελματίες που ασχολούνται με τις εξαγωγές, να επενδύσουμε στην εξωστρέφεια με γνώμονα ότι όλοι μαζί μπορούμε!

Αξίζει να σημειωθεί ότι βασικός μοχλός για τη δημιουργία του Σ.Ε.ΠΕ, ήταν η αρμονική συνύπαρξη της αναζήτησης νέων δρόμων προώθησης προϊόντων των νέων της ομάδας καθώς και της έμπειρης προσέγγισης ανθρώπων που πραγματοποιούν εξαγωγές σε χώρες του εξωτερικού με επιτυχία εδώ και χρόνια. Κάτω από το πρίσμα των φρέσκων ιδεών, του γόνιμου διαλόγου και των ώριμων αποφάσεων, δίνεται το έναυσμα να ενώσουμε τα χέρια ώστε να κάνουμε τις επιχειρήσεις μας και τα προϊόντα αυτών ισχυρά ανταγωνιστικά στο εξωτερικό.

Η ιδέα για την ίδρυση του Σ.Ε.ΠΕ δημιουργήθηκε όταν διαπιστώσαμε ότι υπάρχουν πάρα πολλές μικρό-μεσαίες επιχειρήσεις στην Πελοπόννησο με εξαιρετικά προϊόντα. Πολλοί  όμως επιχειρηματίες εξακολουθούν να μην έχουν τα μέσα να αναδειχθούν στο εξωτερικό, με αποτέλεσμα οι επιχειρήσεις τους να μην είναι βιώσιμες ή να επιβιώνουν απλά στην εγχώρια αγορά.

Όχι, δεν ανακαλύψαμε τον τροχό, απλά αγαπάμε τον τόπο μας και πιστεύουμε ότι πλέον μόνο με συλλογική προσπάθεια θα πάμε τις επιχειρήσεις μας πιο μακριά. Η αλήθεια είναι ότι δεν έχουμε να ζηλέψουμε τίποτα από τα προϊόντα του εξωτερικού. Ίσα-ίσα, η Ελλάδα έχει μοναδικά ποιοτικά προϊόντα, για την οποία αποτελούν ανεκμετάλλευτο πλούτο, που με σύνεση θα προσπαθήσουμε να αναδείξουμε.

Για όλους τους παραπάνω λόγους, καλούμε όλες τις ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις να γίνουν μέλη του Συνδέσμου Εξαγωγέων Πελοποννήσου διαβεβαιώνοντάς τους ότι, με σκληρή δουλειά, μπορούμε να δημιουργήσουμε το δυνατό brand Peloponnese. Ακολουθήστε μας!

Άκης Πετρόπουλος

Πρόεδρος Συνδέσμου Εξαγωγέων Πελοποννήσου


Πληροφορίες – Στοιχεία Επικοινωνίας
T. 271 500 5001 | F. 2710 230236
Email. info@eape.gr | Web. www.eape.gr
25ης Μαρτίου 14, Τρίπολη, 221 00



Ο Πρόεδρος Συνδέσμου Εξαγωγέων Πελοποννήσου, Άκης Πετρόπουλος φιλοξενήθηκε την Τετάρτη, 18 Φεβρουαρίου 2015 στις "Πρωινές Σοφίες" με τη Σοφία Στρατή και μας παρουσίασε το Σύνδεσμο Εξαγωγέων που αποτελεί μια πρωτοπόρα συνεργασία επαγγελματιών για την Πελοπόννησο!






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας και πατήστε "Δημοσίευση σχολίου" παρακάτω. Αν θέλετε να γυρίσετε πίσω στο blog ακολουθήστε τον σύνδεσμο.
<<Επιστροφή στο blog