Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015

Με σταγονόμετρο, η ΕΚΤ δίνει άλλα 600 εκατομμύρια ευρώ στην Ελλάδα

Σύμφωνα με πληροφορίες που κυκλοφόρησαν από το πρακτορείο Bloomberg, το διοικητικό συμβούλιο της ΕΚΤ συμφώνησε την Πέμπτη να αυξήσει τον ELA προς τις ελληνικές τράπεζες.


Ωστόσο, η είδηση έχει και την αρνητική χροιά της, καθώς, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το μαρτύριο στης σταγόνας συνεχίζει για την ελληνική πλευρά, από τη στιγμή που η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ανέβασε το όριο μόνο κατά 600 εκατομμύρια ευρώ.

Η είδηση όπως την μετέφερε το Reuters 


Την προηγούμενη εβδομάδα είχε εγκρίνει 500 εκατ. ευρώ

Υπενθυθμίζεται πως την προηγούμενη εβδομάδα το διοικητικό συμβούλιο της ΕΚΤ είχε εγκρίνει να χορηγηθεί πρόσθετη ρευστότητα ύψους 500 εκατ. ευρώ στις ελληνικές τράπεζες μέσω του μηχανισμού ELA.

Συνολικά η χρηματοδότηση των ελληνικών τραπεζών μέσω του μηχανισμού αυτού έχει φτάσει τα 68,8 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με στέλεχος της ΕΚΤ, η απόφαση να γίνει επαναξιολόγηση μέσα σε μία εβδομάδα -αντί του δεκαπενθημέρου- αντανακλά τη βούληση της Φρανκφούρτης να υπάρξει μια πιο στενή παρακολούθηση των πολιτικών και οικονομικών εξελίξεων.

Σόιμπλε: Η δράση της ΕΚΤ δεν μπορεί να υποκαταστήσει τις εθνικές μεταρρυθμίσεις

Την ίδια ώρα, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών σημείωσε πως ο ίδιος αναμένει ότι η πτώση δεν θα επιβραδύνει τις μεταρρυθμίσεις στην Ευρωζώνη. Λίγο πριν από την ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) για παροχή ρευστότητας στην Ελλάδα, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε υποστήριξε η δράση της ΕΚΤ δεν μπορεί να υποκαταστήσει τις εθνικές μεταρρυθμίσεις.



Πηγή:
iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας και πατήστε "Δημοσίευση σχολίου" παρακάτω. Αν θέλετε να γυρίσετε πίσω στο blog ακολουθήστε τον σύνδεσμο.
<<Επιστροφή στο blog