Τρίτη 24 Μαρτίου 2015

Η Καλαμάτα γιόρτασε την 194η επέτειο απελευθέρωσης της (φωτογραφίες και βίντεο)


Με κάθε λαμπρότητα πραγματοποιήθηκαν και φέτος οι εορταστικές εκδηλώσεις για την 194η επέτειο απελευθέρωσης της Καλαμάτας από τον οθωμανικό ζυγό, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμένου, του υπουργού αναπληρωτή Πολιτισμού Νίκου Ξυδάκη, του δημάρχου Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα, του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη, των βουλευτών του νομού και των λοιπών πολιτικών, στρατιωτικών και λοιπών αρχών της Μεσσηνίας και της Περιφέρειας Πελοποννήσου καθώς και πλήθους κατοίκων και επισκεπτών της πόλης.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν στις 15.20 με τον τερματισμό του Δρόμου Θυσίας ενώ στις 15.25 αφίχθη στην Πλατεία 23ης Μαρτίου, ο σκυταλοδρόμος που μετέφερε την Ιερή Φλόγα από την την Ιερά Μονή Βελανιδιάς καθώς και  η Σημαία της Επανάστασης.

Στη συνέχεια  τελέστηκε δοξολογία στον ιστορικό Ιερό Ναό των Αγίων Αποστόλων, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευσταθίου και συγχοροστατούντων του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Μεθώνης κ. Κλήμεντος και του επιχώριου Μητροπολίτη κ. Χρυσοστόμου.

Ακολούθησε Τρισάγιο στη μνήµη των Ηρώων του Εικοσιένα, ο  πανηγυρικός της ηµέρας από τον κ. Ιωάννη Πλεμμένο(Ερευνητή του Κέντρου Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών και Διδάκτορα του Πανεπιστημίου του Cambridge), κατάθεση στεφάνου από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κύριο Προκόπη Παυλόπουλο,τήρηση σιγής ενός λεπτού στη µνήµη των Ηρώων του 1821, αναπαράσταση της κατάληψης της Καλαµάτας και Παρέλαση μαθητών σχολείων, Oπλαρχηγών και Mπουλουκιών.

Ακολουθούν φωτογραφίες και βίντεο του Kalamata24.gr









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας και πατήστε "Δημοσίευση σχολίου" παρακάτω. Αν θέλετε να γυρίσετε πίσω στο blog ακολουθήστε τον σύνδεσμο.
<<Επιστροφή στο blog