Δευτέρα 6 Απριλίου 2015

Ο Λευτέρης Λαζάρου μαγείρεψε στην Πάτρα… ψάρια μεγαλωμένα με φροντίδα!

Η Πάτρα, ήταν ο νέος σταθμός μετά τη Θεσσαλονίκη της σημαντικής πρωτοβουλίας της Ελληνικής Εταιρείας Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου – EnterpriseGreece, (δημόσιος φορέας εποπτευόμενος από το Υπουργείο Ανάπτυξης) για την προώθηση των ευρύαλων μεσογειακών ειδών (τσίπουρα - λαβράκι ιχθυοκαλλιέργειας),και την ευρύτερη ενημέρωση του κοινού σχετικά με τα οφέλη και την προστατευτική τους δράση στον ανθρώπινο οργανισμό.

Πιο συγκεκριμένα, η δράση εντάσσεται στο ολοκληρωμένο σχέδιο προώθησης της Enterprise Greece με τίτλο «Ψάρια μεγαλωμένα με φροντίδα» και απευθύνεται σε επαγγελματίες του χώρου της εστίασης, σεφ, σπουδαστές μαγειρικής, γονείς και κηδεμόνες.

Με τη συμμετοχή του αναγνωρισμένου σεφ Λευτέρη Λαζάρου, ο οποίος μαγειρεύει πρωτότυπες συνταγές, με τα προϊόντα ιχθυοκαλλιέργειας σε πρωταγωνιστικό ρόλο, και τη συνδρομή διατροφολόγου, στην Πάτρα η κα Βαρβάρα Καρμίρη, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν καλύτερα την υψηλή διατροφική αξία που φέρνουν στο τραπέζι μας η τσιπούρα και το λαβράκι ιχθυοκαλλιέργειας.


Στο πλαίσιο αυτό, την Τετάρτη 1 Απριλίου και την Πέμπτη 2 Απριλίου, διοργανώθηκαν στην Πάτρα τρεις εκδηλώσεις και με μεγάλη ανταπόκριση από τον κόσμο. Η μεσημεριανή εκδήλωση που αφορούσε τους επαγγελματίες του κλάδου F&B, αλλά και εκπροσώπους φορέων της εστίασης και του τουρισμού και η απογευματινή που απευθυνόταν σε γονείς και κηδεμόνες. Την επομένη, ο σεφ Λευτέρης Λαζάρου υποδέχθηκε στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ Δυτικής Ελλάδος, τους σπουδαστές μάγειρες της σχολής. Εκεί, στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο των εκπαιδευτηρίων, οι σπουδαστές υπό την καθοδήγηση του αγαπημένου σεφ, εμπλούτισαν έμπρακτα τις γνώσεις τους σε σχέση με τις τεχνικές προετοιμασίας και παρασκευής συνταγών με ψάρια.

Σε δηλώσεις του ο σεφ Λευτέρης Λαζάρου αναφέρθηκε στην ποιότητα των ψαριών της ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας αλλά και στους μύθους που συνοδεύουν γενικά το ψάρι, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι
«το καλό ψάρι δεν χρειάζεται να είναι ακριβό, αλλά είναι ακριβά τα οφέλη που δίνει στον οργανισμό μας. Γι’ αυτό, πρέπει όλοι να κάνουμε μία προσπάθεια να ξαναμπεί στο καθημερινό μας τραπέζι. Χαίρομαι ιδιαίτερα, λοιπόν, που συμμετέχω σ’ αυτή την πρωτοβουλία της EnterpriseGreece, που προβάλλει το τεράστιο φυσικό πλούτο της χώρας μας»

Οι δράσεις ενημέρωσης, που χρηματοδοτούνται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αλιείας 2007 – 2013, θα συνεχιστούν από άκρη σε άκρη της Ελλάδας με επόμενους σταθμούς την Αθήνα και τη Λάρισα στα τέλη Απριλίου.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ επικοινωνήστε:

Κωστής Παπανδρέου τηλ. 210 7236217 (#206)
Ε-mail: papandreou@mscommgroup.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας και πατήστε "Δημοσίευση σχολίου" παρακάτω. Αν θέλετε να γυρίσετε πίσω στο blog ακολουθήστε τον σύνδεσμο.
<<Επιστροφή στο blog