Δευτέρα 20 Απριλίου 2015

Η μαγεία της ιππασίας στην Πελοπόννησο

Αν κάποιος θέλει να νιώσει πραγματικά την μαγεία της φύσης, δεν υπάρχει ωραιότερος τρόπος από το να αφεθεί στα έμπειρα βήματα ενός περήφανου αλόγου.



Η ιππασία, αυτή η δυναμική σχέση ανάμεσα στον άνθρωπο και το έξοχο πλάσμα που το λέμε άλογο – άδικο το βρίσκουμε, μιλάμε για ένα εντυπωσιακά νοήμον πλάσμα – μπορεί να γίνει πραγματική απόλαυση! Στην Πελοπόννησο λειτουργούν πολλά κέντρα ιππασίας, στα οποία μπορεί κάποιος με ασφάλεια να μυηθεί σε αυτόν τον υπέροχο κόσμο από έμπειρους εκπαιδευτές, οι οποίοι γνωρίζουν και τα περήφανα αυτά πλάσματα αλλά και τα μονοπάτια στα πανέμορφα βουνά της Πελοποννήσου. Από το Ξυλόκαστρο ως την Νεάπολη στο νότιο άκρο της Πελοποννήσου οι επιλογές είναι άπειρες.

Ένα – σχεδόν – αυθεντικό αμερικάνικο ράντζο μόλις μιάμιση ώρα από την Αθήνα
Σε ένα ειδυλλιακό τοπίο, στο Σοφικό Κορινθίας, λειτουργεί ένα από τα πιο όμορφα θεματικά πάρκα της Ελλάδας. Το The Ranch, όνειρο ζωής του πολυμήχανου ελληνοαμερικανού κυρίου Σκούρα, είναι μια πραγματική ιλουσιόν που μαγεύει τα παιδιά. Ένα απέραντο ράντζο, με σαλούν, στάβλους, διάφορες φυλές αλόγων, μεταξύ των οποίων και πόνυ, και παιδικές – εφηβικές κατασκηνώσεις! Το ράντζο είναι ανοιχτό και για εκδρομές, η απόσταση είναι με την βία μιάμιση ώρα από την Αθήνα, ίσως λίγο παραπάνω αν θέλετε να θαυμάσετε το τοπίο. Τεράστια λιβάδια και δασωμένες πλαγιές συμπληρώνουν την ομορφιά της εμπειρίας, που σίγουρα είναι από τις πιο ποιοτικές προτάσεις για να διασκεδάσει όλη η οικογένεια δυναμικά!

Ο σπουδαίος Ιππικός Όμιλος Πατρών
Η Πάτρα έχει μακρά ιστορία στην ιππασία και ο Ιππικός της Όμιλος ξέρει πώς να σας μυήσει στην μαγεία των αλόγων. Σε απόσταση μόλις δέκα λεπτά από την Πάτρα και σε ένα κατάφυτο τοπίο 12 στρεμμάτων λειτουργούν οι εγκαταστάσεις του ομίλου, όπου μπορεί κάποιος εντελώς αρχάριος να έρθει σε επαφή για πρώτη φορά με αυτήν την μοναδική αίσθηση πειθαρχίας, συνεννόησης με ένα σπουδαίο πλάσμα και τελικά με την ίδια την φύση. Παράλληλα στις εγκαταστάσεις του ομίλου γίνεται και προπόνηση για συμμετοχή σε αγώνες, αν κάποιος είναι πιο εξοικειωμένος με το άθλημα.


Στην περήφανη Αρκαδία
Σε όλη την Αρκαδία μπορείτε να κάνετε ιππασία και να γνωρίσετε μέρη που δεν είναι προσιτά φυσικά με το αυτοκίνητο, μέσα στο δάσος της Ελάτης στην Γορτυνία, στον Λούσιο, στον Ερύμανθο, τον Τουθόα. Οι Αρκάδες έχουν πανάρχαια σχέση με τα άλογα, όπως γίνεται φανερό από το γεγονός ότι υπάρχει και εδώ, όπως και στο Πήλιο, ο μύθος του Κένταυρου. Το να γνωρίσετε το φαράγγι του Λούσιου για παράδειγμα, από την ράχη ενός αλόγου, είναι απλά απερίγραπτη εμπειρία. Υπάρχει επίσης η δυνατότητα να κάνετε έφιππη τοξοβολία, ένα από τα συναρπαστικότερα αθλήματα που μπορείτε να φανταστείτε!

Στην μαγεία της θάλασσας
Η ενάλια ιππασία είναι μια άλλη μεγάλη περιπέτεια! Τα άλογα πραγματικά απολαμβάνουν την αίσθηση του νερού και λατρεύουν να τρέχουν δίπλα στο κύμα. Στην Αχαΐα, στην πανέμορφη περιοχή της Καλογριάς, το Activity Center σας προσφέρει στίβους ιππασίας για αρχάριους και προχωρημένους, ενώ έχετε την δυνατότητα μαζί με το άλογο – σύντροφό σας να κάνετε έφιππες βόλτες στα ακρογιάλια και το δάσος, για μια αξέχαστη, μοναδική εμπειρία. Προσοχή, η ιππασία είναι πολύ εθιστική!

Χρήσιμες Πληροφορίες
The Ranch, Σοφικό Κορινθίας, Τηλ: 2741093800
Ιππικός Όμιλος Πατρών – τηλ: 2610 427152 (πρωινές ώρες) και 2610 590344 (απογευματινές ώρες).
Activity Center: τηλ: 2610 221007


moriasnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας και πατήστε "Δημοσίευση σχολίου" παρακάτω. Αν θέλετε να γυρίσετε πίσω στο blog ακολουθήστε τον σύνδεσμο.
<<Επιστροφή στο blog