Δευτέρα, 6 Απριλίου 2015

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας

Ξεκίνησαν σήμερα Μεγάλη Δευτέρα, οι αιτήσεις το πρόγραμμα κοινωφελούς χαρακτήρα σε δήμους για 32.433 θέσεις πλήρους απασχόλησης για χρονικό διάστημα πέντε μηνών, όπως ανακοινώθηκε από τον ΟΑΕΔ.

Η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους, εγγεγραμμένους στο μητρώο του ΟΑΕΔ ανέργους, ηλικίας 18 ετών και άνω, ξεκίνησε από τις 10.00 τη Μεγάλη Δευτέρα 6/4/2015 και λήγει στις 12:00 τη Δευτέρα 27/4/2015.

Η υποβολή των αιτήσεων γίνεται με απλό τρόπο, αποκλειστικά μέσω του Διαδικτύου στον ιστότοπο του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr) χρησιμοποιώντας το σχετικό πεδίο «καταχώρισης ηλεκτρονικών αιτήσεων». Σύμφωνα με το περιεχόμενο της πρώτης Δημόσιας Πρόκλησης, δικαίωμα υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων διαδικτυακά στο πρόγραμμα Κοινωφελούς Χαρακτήρα έχουν μόνο οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ που ανήκουν σε τουλάχιστον μία από τις παρακάτω κατηγορίες:

1. Εγγεγραμμένοι στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς και οι σύζυγοι αυτών, ομοίως, είναι εγγεγραμμένοι στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ.

2. Εγγεγραμμένοι στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη μονογονεϊκών οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς.

3. Εγγεγραμμένοι ως μακροχρόνια άνεργοι στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ.

4. Άνεργοι πτυχιούχοι ΑΕΙ πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα εγγεγραμμένοι στο μητρώο του ΟΑΕΔ, για την κάλυψη θέσεων με βάση τα τυπικά προσόντα τους, όπως αυτά αναλύονται στο Παράρτημα ΙΙ της Δημόσιας Πρόσκλησης.

5. Εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ άνω των 29 ετών.

airetos.gr

1 σχόλιο:

  1. Ο ΣΥΡΙΖΑ υιοθετει μια καταπτυστη πρακτικη που ξεκινησε το ΠΑΣΟΚ. Ουσιαστικα ''νομιμοποιει'' την εννοια του ''ωφελουμενου'', δηλαδη του εργαζομενου που προσφερει την εργασια του σε εναν εργοδοτη, στο πλαισιο μιας κατα παρεκκλιση εργασιακης σχεσης, οπου πρεπει να ευχαριστει στον εργοδοτη, ως ευεργετη του και φυσικα να μη διανοειται τυχον εργασιακα δικαιωματα... Ετσι εγινε και με μια νεαρη γερμανιδα, που ο τοπικος ΟΑΕΔ της προτεινε θεση σε οικο ανοχης, προειδοποιωντας την οτι τυχον αρνηση της συνεπαγεται καταργηση του επιδοματος ανεργιας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Γράψτε το σχόλιο σας και πατήστε "Δημοσίευση σχολίου" παρακάτω. Αν θέλετε να γυρίσετε πίσω στο blog ακολουθήστε τον σύνδεσμο.
<<Επιστροφή στο blog