Τετάρτη 15 Απριλίου 2015

Τατούλης: Η Δημοτική Αρχή καθυστερεί στο θέμα των απορριμμάτων


Την Τετάρτη του Πάσχα 15 Απριλίου ο περιφερειάρχης κ. Πέτρος Τατούλης παραχώρησε συνέντευξη Τύπου εφ' όλης της ύλης στα τοπικά ΜΜΕ.

Ανάμεσα στα πολλά ενδιαφέροντα στα οποία αναφέρθηκε, έκανε ξεχωριστή μνεία για το ζήτημα των απορριμμάτων, αναφερόμενος όχι μόνο στην ολοκληρωμένη διαχείριση που έχει αναλάβει η Περιφέρεια Πελοποννήσου και βρίσκεται κοντά στην ολοκλήρωση, αλλά και στις ευθύνες της νυν δημοτικής αρχής για τη διαχείριση των απορριμμάτων τώρα που το έργο της αντιμετώπισης της έκτακτης ανάγκης ολοκληρώνεται από την Περιφέρεια.
«Το μεγάλο έργο της χώρας είναι η ολοκληρωμένη διαχείριση. Μόνον το έργο της Περιφέρειας Πελοποννήσου προχωράει. Ήδη υπήρξαν δύο αποφάσεις του ΣτΕ που καλύπτουν αυτόν τον προγραμματισμό και επιβεβαιώνουν με τον καλύτερο τρόπο τον απολύτως διαφανή και νόμιμο τρόπο με τον οποίον εργάζεται η Περιφέρεια. Ξεκινήσαμε σχεδόν τελευταίοι, αλλά είμαστε η μόνη Περιφέρεια που μπορεί να εγγυηθεί ότι θα υλοποιηθεί η ολοκληρωμένη διαχείρισή της. Περιμένουμε μόνο την έγκριση του Ελεγκτικού Συνεδρίου και θα προχωρήσουμε στις υπογραφές με την ανάδοχο εταιρία»
υπογράμμισε ως προς την ολοκληρωμένη διαχείριση.

Ακολούθως, ο κ. Π. Τατούλης εξέφρασε την ικανοποίησή του σε σχέση με την απομάκρυνση των αστικών αποβλήτων από την πόλη, ύστερα από τρεις μήνες. Παράλληλα, προειδοποίησε τον δήμαρχο Δημήτρη Παυλή να μην ολιγωρεί:
«Η πόλη βρίσκεται σε μια ικανοποιητική κατάσταση μεταφοράς των αστικών αποβλήτων και αυτό στηρίζεται στη δική μας πρωτοβουλία, παρότι δεν είχαμε καμία αρμοδιότητα. Να προτρέψω τον δήμαρχο και τη δημοτική αρχή να μην χάσει ούτε μία μέρα, ήδη καθυστερεί σε αυτό το επίπεδο. Αυτό το εγχείρημα της Περιφέρειας ήταν ένα από τα πολλά ανακουφιστικά, να δώσει λύσεις, ακόμα και εκεί όπου υπήρχαν τεράστια αδιέξοδα».
«Ο Δήμος Τρίπολης ούτε ένα λεπτό να μην καθυστερήσει», υπογράμμισε, «αλλά να σχεδιάσει τις επόμενες μέρες, όταν τελειώσει το δικό μας το πρόγραμμα. Οι πολίτες δεν πληρώνουν τέλη για τη διαχείριση των αστικών αποβλήτων, αλλά πληρώνουν και έχουν απαίτηση από τις δημοτικές αρχές να έχουν την πόλη καθαρή».
Στη συνέχεια, ο περιφερειάρχης αναφέρθηκε στην αποκατάσταση των ΧΑΔΑ:
«Θα υποβληθούν προτάσεις, προκειμένου γρήγορα να προχωρήσουμε στην αποκατάσταση των τεσσάρων ΧΑΔΑ το αμέσως επόμενο διάστημα. Μάλιστα, για τον ΧΑΔΑ του Πλατώματος υπάρχει η μελέτη και ο φάκελος και άμεσα θα προχωρήσουμε στην αποοκατάστασή του. Οι άλλοι τρεις,  θα προκηρυχθούν μαζί».
Και τέλος, επιτέθηκε στην προηγούμενη δημοτική αρχή, που δημιούργησε, όπως είπε, την πληγή της πόλης, τον επιφανειακό ΧΑΔΑ στην Αγία Τριάδα, για τον οποίον, όπως είπε, η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα καταθέσει μηνυτήρια αναφορά:
«Παραμένουν περιβαλλοντικές πληγές στην Περιφέρειά μας. Είναι ο πιο επικίνδυνος ΧΑΔΑ που δημιουργήθηκε από απερισκεψίες και παρανομίες της προηγούμενης δημοτικής αρχής. Και στο σημείο αυτό θα ήθελα να πω ότι τα ΜΜΕ δεν του δίνουν τη σημασία που πρέπει, επάνω στην επίδραση και στα προβλήματα που δημιουργεί αυτός ο χώρος. Σύντομα, η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα καταθέσει μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου, προκειμένου να αποδοθούν οι ευθύνες. Το κόστος αποκατάστασης είναι τεράστιο, ας το επωμιστούν αυτοί που είχαν τη φαεινή ιδέα να δημιουργήσουν επιφανειακό ΧΑΔΑ μέσα στην πόλη»
ανέφερε χαρακτηριστικά.

Απαντώντας σε ερώτηση ArcadiaPortal για το χρονοδιάγραμμα της ολοκληρωμένης διαχείρισης, και την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, ο κ. Τατούλης απάντησε:
«Σύμφωνα με τη λογική μας, σε 15 ημέρες μπορεί και να υπάρχει απόφαση».

 arcadiaportal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας και πατήστε "Δημοσίευση σχολίου" παρακάτω. Αν θέλετε να γυρίσετε πίσω στο blog ακολουθήστε τον σύνδεσμο.
<<Επιστροφή στο blog