Δευτέρα 19 Μαΐου 2014

Σμυρνιώτης Παυλής στον β΄ γύρο της Τρίπολης

19 Μαΐου Δευτέρα σήμερα, μία ημέρα μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές 2014. Ο πρώτος γύρος, «αποσαφήνισε» τις δύο κάλπες του δεύτερου που θα διεξαχθεί την επόμενη Κυριακή στις 25 Μαΐου, όπου μην ξεχνάμε, ότι θα πραγματοποιηθούν και οι Ευρωεκλογές.



Σχετικά με τα «του οίκου μας» τώρα, καθαρά για τον Δήμο Τρίπολης, η δεύτερη Κυριακή θέλει στην εκλογική μάχη, τον Γιάννη Σμυρνιώτη με τη «Νέα Τρίπολη» και τον Δημήτρη Παυλή με την «Τρίπολη- Πρωτεύουσα του Μοριά».

Ο κόσμος μίλησε, οι δημότες αποφάσισαν και παρά την «παραδόξως» μεγάλη αποχή που υπήρξε και τα σενάρια αρκετών, που έβλεπαν «τρίτη» κάλπη στο δεύτερο γύρο, ο κ Σμυρνιώτης με τον κ Παυλή εντέλει, θα δώσουν εκ νέου τον αγώνα τους για τη διεκδίκηση του Δήμου Τρίπολης.

Κάνοντας μία ανασκόπηση, διαπιστώνουμε ότι το 2010, η διαφορά ανάμεσα στους δύο πολιτικούς τοπικούς άρχοντες, ήταν σαφώς μικρότερη σχετικά με το 2014 που η ψαλίδα αυτή της διαφοράς έχει μεγαλώσει, κάτι που σημαίνει ότι κάποιοι ψηφοφόροι ήδη είχαν διαμορφώσει εικόνα για το ποιος θέλει να ηγηθεί πολιτικά της πόλης του.

Από ‘κει και έπειτα, ό, τι και να λένε και να δηλώνουν οι άλλοι αρχηγοί των παρατάξεων ή ψηφοφόροι αυτών και όχι μόνο, οι δημότες αξιοποιώντας το πολιτικό «αυτεξούσιο» και τη βούλησή τους θα επιλέξουν ανάμεσα στους δύο, χωρίς να χρειάζεται αλλά και να είναι σε θέση να επηρεάσει κανείς αυτήν την επιλογή.

Άλλωστε μετά την πληθώρα υποψηφίων δημοτικών συμβούλων –μην ξεχνάμε ότι διεκδίκησαν 6 υποψήφιοι παρατάξεων τον Δήμο Τρίπολης-, οι δημότες δε θα χρειαστεί πολύ για να επιλέξουν την τελική τους πλέον απόφαση, ή τον ένα δηλαδή ή τον άλλο υποψήφιο δήμαρχο Τρίπολης. Έως τότε λίγες ακόμη μέρες απέμειναν. Ανατροπές όμως, ποτέ δεν είναι αργά να γίνουν, κάτι το οποίο επαληθεύτηκε και στα χθεσινά εκλογικά αποτελέσματα.

Πηγή:  Arcadia  Portal

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας και πατήστε "Δημοσίευση σχολίου" παρακάτω. Αν θέλετε να γυρίσετε πίσω στο blog ακολουθήστε τον σύνδεσμο.
<<Επιστροφή στο blog