Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2009

Εφημεροδοσχόλια...

Από τη στήλη «ΠΑΡΑΤΥΠΙΕΣ» του
«ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΤΥΠΟΥ» σελ.17 με τίτλο :
«άποψη»
Έ να κεντρικό συμπέρασμα του Μεγάρου Μαξίμου από τις δημοσκοπήσεις που έχει υπόψη του αφορά στη θετική εικόνα τριών υπουργών: του Γιάννη Παπαθανασίου, του Άρη Σπηλιωτόπουλου και του Αντώνη Σαμαρά. Γνωρίζουν ότι πρόκειται για προσδοκίες και όχι για παγιωμένη θέση της κοινής γνώμης. Αλά ελπίζουν ότι αυτά τα τρία πρόσωπα θα «τραβήξουν μπροστά το κάρο», όπως λέει ένας τακτικός συνομιλητής του κ. Καραμανλή.
-------------------------------------------------


Από τη 2η σελίδα της
«ΒΡΑΔΥΝΗΣ» με τίτλο :
«ΓΣΕΕ»
Τ
ην υπεύθυνη στάση των κοινωνικών εταίρων, προκειμένου να αντιμετωπίσει η χώρα μας αποτελεσματικά τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης, αναμένεται να ζητήσει ο Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής από το προεδρείο της ΓΣΕΕ, με το οποίο συναντάται σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου. Η συνάντηση χαρακτηρίζεται εξαιρετικά κρίσιμη, καθώς η κυβέρνηση έχει ήδη διαμηνύσει ότι η χρονιά που διανύουμε είναι δύσκολη για την ελληνική οικονομία και η κατάσταση του δημόσιου χρέους, που αποτελεί και το «αγκάθι» των δημοσιονομικών, είναι τέτοια, που να μην επιτρέπει παρά στοχευμένες παρεμβάσεις. Το Μέγαρο Μαξίμου εκτιμά ότι τα μέτρα που έχουν ληφθεί θα διασφαλίσουν τόσο τη βιωσιμότητα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων όσο και τις θέσεις εργασίας.
---------------------------------------------------------------------------

Από τη στήλη «ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΟ» της
«ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗΣ» σελ. 4 με τίτλο :
«Θετικά»
Η
προέκταση του διλήμματος «υπευθυνότητα» ή «ανευθυνότητα» έναντι των συμφερόντων του τόπου που είχε θέσει πρόσφατα ο Κώστας Καραμανλής, εντοπίζεται στην τελευταία πρόταση της κυβέρνησης για συμφωνία στην αλλαγή του εκλογικού νόμου, που θα εξασφαλίζει τη σταθερότητα διακυβέρνησης στον τόπο. Αυτομάτως σε μια τέτοια συναπόφαση θα αποτρέψει και το σενάριο της συγκυβέρνησης, το οποίο ούτε ο Κώστας Καραμανλής ούτε ο Γιώργος Παπανδρέου το θέλουν. Συνεπώς, η ώρα της ευθύνης αρχίζει να μετρά αντίστροφα για τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
--------------------------------------------------------------

Από την 3η σελίδα του
«ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΥ ΤΥΠΟΥ» {Ρίζου}:
Κ
αι η μεν κυβέρνηση με θυσίες εξασφάλισε τα 500 εκατομμύρια για τους αγρότες… Αλλά προσέξτε τη «μαύρη προπαγάνδα»… Προσέξτε τα αδίστακτα «παπαγαλάκια» τους… .. Δεν κρύβουν τους… ευσεβείς πόθους τους να αντιδράσει η Κομισιόν και… Ή να απαγορεύσει την ενίσχυση στους Έλληνες αγρότες… Ή να επιβάλλει μεγάλα πρόστιμα στην Ελλάδα! Χωρίς τσίπα οι προπαγανδιστάδες!....
-----------------------------------------------------------

Από τη στήλη «ΠΟΛΙΤΙΚΟ… ΚΟΥΣ - ΚΟΥΣ» του
«ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ» τελευταία σελίδα με τίτλο :
«Αληθινές ιστορίες…»
…Ε
ίναι σαφές πλέον, ότι οι δημοσκοπήσεις του Μαρτίου και ο βαθμός απόδοσης των παροχών θα κρίνουν τις πολιτικές εξελίξεις. Υπ αυτήν την έννοια, το χθεσινό γκάλοπ της εταιρείας ALCO δεν προκάλεσε και ιδιαίτερη ανησυχία στα κυβερνητικά στελέχη. Ξέρουν, άλλωστε ότι τα μέτρα που ανακοινώθηκαν θέλουν τον χρόνο τους για να ωριμάσουν στη συνείδηση της κοινωνίας. Οι αποφάσεις, άλλωστε, δεν λαμβάνονται εν θερμώ, αλλά όταν υπάρχουν προϋποθέσεις για νίκη της εκλογές. Κατά συνέπεια, τα σενάρια για κάλπες, είτε την άνοιξη , είτε μαζί με τις ευρωεκλογές, είτε το Μάρτιο του 2010, είναι ανοικτά.
----------------------------------------------------------------------

Από τη στήλη «ΤΟ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ» της
«ΕΣΤΙΑΣ» τελευταία σελίδα με τίτλο :
«Προδήλως παράλογα»
Τ
ο ότι τα σενάρια αυτά (πρόωρων εκλογών) στερούνται σοβαρότητος – και υποστάσεως- το αντιλαμβάνεται οιοσδήποτε βάλη λίγο το μυαλό του να σκεφθή. Διότι το ερώτημα εδώ είναι αμείλικτο. Η σημερινή Κυβέρνησις ούτως ή άλλως διαθέτει πλειοψηφία 151 εδρών στην Βουλή και δεν φαίνεται να την αμφισβητή κανένας. Ουδείς έχει αφήσει να εννοηθή ότι θα μπορούσε θα άρη την εμπιστοσύνη του προς την Κυβέρνηση ή ακόμη και να καταψηφίση κάποιο κυβερνητικό νομοσχέδιο. Επομένως, εσωτερικό κίνδυνο δεν έχει η Νέα Δημοκρατία κανένα. Επίσης θεωρείται βέβαιο ότι υπό τα σημερινά δεδομένα το καλύτερο στο οποίο μπορεί να προσβλέπη το πρώτο κόμμα – όποιο και αν είναι αυτό- είναι οριακή αυτοδυναμία. Ακόμη και σε τυχόν διπλή εκλογική αναμέτρηση με τον νέο εκλογικό νόμο στις δεύτερες εκλογές, θεωρείται σχεδόν αδύνατη η εξασφάλισις άνετης κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας πέραν δύο ή τριών εδρών. Επομένως προς τι να προσφύγη η Κυβέρνησις τώρα σε εκλογές; Για να ξαναπετύχη αυτό που ήδη διαθέτει; Και παράλληλα να διακινδυνεύση – με πολλές πιθανότητες- να το χάση;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας και πατήστε "Δημοσίευση σχολίου" παρακάτω. Αν θέλετε να γυρίσετε πίσω στο blog ακολουθήστε τον σύνδεσμο.
<<Επιστροφή στο blog