Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2011

Τι γίνεται με τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας?

Δεκάδες οι περιπτώσεις όπου κεραίες κινητής στήνονται
χωρίς να έχουν τις απαραίτητες άδειες εγκατάστασης.

Παράδειγμα 1ον:
Οδός Λαγοπάτη στην Τρίπολη Αρκαδίας.
Κεραίες στημένες πάνω από το κτίριο του ΟΤΕ!!!
300 κάτοικοι της περιοχής, μάζεψαν υπογραφές,
πήγαν στον εισαγγελέα και αυτός απεφάνθη
"άμεση κατεδάφιση της κεραίας στις 20 Δεκέμβρη 2010"
Όμως την συγκεκριμένη μέρα δεν φάνηκε κανείς.
Η δικηγόρος των κατοίκων διεμήνυσε,
πως εφεξής θα απαιτήσουν την άμεση εφαρμογή
των δικαστικών αποφάσεων που τους έχουν δικαιώσει.

Παράδειγμα 2ον:
Μεγαλόπολη Αρκαδίας.
Κεραίες κινητής τηλεφωνίας ουκ ολίγες.
Σαφώς πάνω από το κτίριο του ΟΤΕ, αντιστοίχως της Τρίπολης,
σαφώς στην θέση Μακρύσι, ελάχιστα μέτρα από σπίτια και επιχειρήσεις,
σαφώς και μέσα στην πόλη, οδός Π. Κεφάλα,πάνω από ταράτσα σπιτιού.

Το θέμα έχει γίνει αντικείμενο συζήτησης και στο Δημοτικό Συμβούλιο Μεγαλόπολης, πριν 1,5 χρόνο περίπου.
Τότε ο κ. Χρήστος Κασελούρης, σύμβουλος της δημοτικής αρχής,
ορθώς, είχε στηλιτεύσει την κατάσταση, είχε ονοματίσει τις περιπτώσεις και είχε καλέσει σε εγρήγορση, ώστε να ξηλωθούν άμεσα οι παράνομες κεραίες, όπου υπάρχουν!!!

Στο σήμερα τι έχουμε.
--Έκανε κάποια κίνηση ο Δήμος Μεγαλόπολης? ΟΧΙ!
Παρεπιπτόντως, ο Χρ. Κασελούρης έχει επανεκλεγεί
δημοτικός σύμβουλος Μεγαλόπολης και επιπλέον
είναι και πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Μεγαλόπολης
(η οποία είναι καθ'ύλην αρμόδια για τέτοιου είδους θέματα)
---Έχουν άδειες εγκατάστασης? Άγνωστον!
---Υπάρχουν αντιδράσεις πολιτών ? Πολλές!
---Έχουν οδηγηθεί στον εισαγγελέα? ΟΧΙ!

Κλείνοντας,
το παράδειγμα των 300 της Λαγοπάτη στην Τρίπολη,
που αντιστέκονται μόνοι, χωρίς παράλληλη θεσμική παρέμβαση,
θα μπορούσε να είναι μπούσουλας κοινωνικής δράσης.

12 σχόλια:

  1. Θα πρέπει να καταλάβουμε πως άλλο Τρίπολη κι άλλο Μεγαλόπολη.Εδώ τα καταπίνουμε όλα σαν το γάλο το βελάνι και λέμε και ευχαριστώ. Βλέπε κεραία στο Μακρύσι, Φ/Β πάρκο, κεραία Χράνων, ΧΔΒΑ, ρύπανση ΔΕΗ κλπ Οι δε τοπικοί άρχοντες, αντί να είναι μπροστάρηδες στον αγώνα για την προστασία των συμφερόντων των πιλιτών και της δημόσιας υγείας, παίζουν το ρόλο του κατευναστή της κοινής γνωμης ή κάνουν τουμπέκα και τα λογής σκατά περνάνε απαρατήρητα, όπως η κεραία στον ΟΤΕ ή στην οδό Π. Κεφάλα στο κέντρο της πόλης.
    Θα μου πείτε άλλο Γκλέτσος κι άλλο... γλίτσα... Ε;
    Κι εσύ Χρήστο αν και στο ΜΕΡΑ, είσαι μακρυά νυχτωμένος, αφού παρ' ότι το έχεις βάλλει στο ΔΣ σε γράψανε κανονικά. Εχεις πει πολλές αλήθειες στο ΔΣ αλλά σε γράφουν συνέχεια και δε σου πάει ο ρόλος του μαϊντανού. Τώρα είσαι πρόεδρος της Τοπικής της Πόλης της Μεγαλόπολης. Έλα βρε. Κάνε κάτι να σε νιώσουμε σαν το Γκλέτσο ένα πράμα. Οι άλλοι είναι όλοι ξενέρωτοι. Έλα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συμφωνώ με τα παραπάνω, όμως στο ΔΣ είναι εκλεγμένος και ο πρόεδρος της ΠΑΡΕΜΒΑΤΙΚΗΣ (υπάρχει ακόμα ΠΑΡΕΜΒΑΤΙΚΗ;) με έντονες περιβαλλοντικές ευαισθησίες, που φτάνουν μέχρι τις Βρυξέλες.
    Είναι επίσης κάποιοι παρεμβατικάριοι (όχι μόνο αυτοί που δεν βρήκαν ούτε την ψήφο τους) με επίσης καταγεγρααμμένες (κανονικά) περιβαλλοντικές ευαισθησίες στο έντυπο του δημάρχου.
    Είναι επίσης και ο γνωστός μηχανικός της πόλης και Πρόεδρος του ΔΣ με επίσης καταγεγραμμένες περιβαλλοντικές ευαισθησίες. Τί κάνουν οι εν λόγω κύριοι; Η κάψα τους τελείωσε με την εκλογή τους; Εκτός και μας πουν, όπως η ακτινοβολία των κεραιών κάνει καλό στην υγεία. Ε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Άσχετο αλλά θα το πω...
    Σε όλους τους δήμους έχουν βγει ανακοινώσεις με τους αντιδημάρχους εδώ και 15 μέρες. Στο δήμο Μεγαλόπολης ακόμα το νέο (ποιοί ορίστηκαν αντιδήμαρχοι)ν κυκλοφορεί στα καφενεία σα φήμη. Επι τέλους θα αποφασίσει ποτέ ο Δήμαρχος να κάνει το αυτονόητο και να ενημερώνει τους πολίτες ή ακόμα ψάχνουν να βρούν ποιός θα γράψει το δελτίο τύπου;
    Α! ρε ραβδί που χάθηκε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Άσχετο αλλά θα το πω και γω...
    Πότε επανεκλέχτηκε ο Κασσελούρης Δημοτικός Σύμβουλος και δεν το καταλάβαμε; Ήταν σε άλλες μυστικές εκλογές που τις γνωρίζετε μόνο εσείς;
    Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητα Μεγαλόπολης ΜΟΝΟ. ΟΚ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Απάντηση στο άσχετο πιο πάνω.
    Το Δελτίο τύπου θα επικυρώσει τους αντιδημάρχους της Μεγαλόπολης;
    Οι αντιδήμαρχοι έχουν ανακοινωθεί από τον ίδιο το Δήμαρχο την επομένη της εκλογής του προεδρείου όταν βρέθηκε στο δημαρχείο κάμερα της αρκαδικής για τις δηλώσεις του κ. Κάβουρα ως νέου προέδρου Δ.Σ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Απάντηση στα τελευταία άσχετα.
    Θ πρέπει να γνωρίζετε πως ο πρόεδρος του τοπικού της Μεγαλόπολης έχει περισσότερες εξουσίες απο έναν δημοτικό σύμβουλο. Άρα ο κ. Κασελούρης είναι σε θέση να επειρεάσει τ πράγματα μέσα σ' αυτό το συνοθήλευμα ασχέτων και ανικάνων νεροκουβαλητών, αν θέλει φυσικά.
    Όσο για το γεγονός που ο δήμαρχος ανακοίνωσε τους αντιδημάρχους απο την Αρκαδική τηλεόραση, από πότε η αρκαδική τουβούλα αναβαθμίστηκε και κέντρο τύπου του δήμου; Ποιό βλέπει αυτό το κολοκάναλό εκτός από το Μπούρα και την παρέα του;
    Αυτά και θα επανέλθω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εκείνο που έχω να πω εγώ είναι ότι το Μπουραίικο συνεχίζει το ίδιο βιολί που γνώριζε. Αλλάξανε μερικά πρόσωπα αλλά η γεύση είναι ίδια και χειρότερη. Σε όλους τους δήμους της Αρκαδίας οι νέοι δήμαρχοι άρχισαν να κινούνται. Μόνο στο δήμο Μεγαλόπολης ο Δήμαρχος κοιμάται όρθιος. Ίσως δεν του μένει χρόνος απο τα ιατρικά του καθήκονά.
    Εδώ μπαίνει και ένα άλλο ζήτημα. Ο Δήμαρχος και οι αξιωματούχοι αντιδήμαρχοι και πρόεδρος του ΔΣ είναι πλήρους απασχόλησης και πληρώνονται γι αυτό. Γιατί να είναι αναγκασμένοι μόνο οι δημόσιοι υπάλληλοι να αφήνουν τις εργασίες τους και να ασχολούνται μόνο με τα δημοτικά πράγματα και όχι και οι ελεύθεροι επαγγελματίες; Ο Μηχανικός ας όύμε να καταθέτει την άδειά του. Ο Γιστρός το ίδιο. Αφού δε χωράνε δυο καρπούζια σε μια αμασχάλη για τους δημόσιους γιατί να μη συμβαίνει το ίδιο και για τους ιδιωτικούς; Ε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Παιδιά ξεχάστε την παρεμβατική, μια φούσκα ήταν και τέλειωσε παίξανε το βιοποριστικό παιχνιδάκι του προοδευτικού (όχι όλοι)και τελείωσαν. Το κακό με αυτή την παρέα είναι ότι διαχρονικά βρωμίζει ότι πάει να γίνει στην Πόλη και μάλιστα έναντι καλών.... αποζημιώσεων.
    Όσο για τις κεραίες και τα λοιπά περιβαλλοντολογικά όποιος τολμήσει στο μέλλον να
    μιλάει θα πρέπει να περνά από κόσκινο.
    Υ.Γ Τα σκουπίδια θα ονομαστούν πράσινη ανάπτυξη, ο ΧΔΒΑ θα δοθεί απευθείας ανάθεση (για κερδίσουμε το χαμένο χρόνο) και γενικά οι εργολάβοι τρίβουν τα χέρια τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δηλαδή; ΕΛΛΑΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΡΓΟΛΑΒΩΝ; Γιαυτό τελευταία όπου και να γυρίσω το βλέμμα βλέπω εργολαβους να καιροφυλακτούν; Δεν είναι φαντασία ή οφθαλμαπάτη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μην τα ισοπεδώνουμε όλα, μερικοί από την Παρεμβατική, με κίνδυνο την ζωή τους πήγαν στον εισαγγελέα για το θέμα του αμίαντου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Σιγά μη μη σκίσουν το καλσόν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Γιατί ειρωνεύεστε ξέρεις ότι πίσω από την ιστορία του αμιάντου κρύβονται μεγάλα συμφέροντα εργολάβων ξένων και Mεγαλοπολιτών, σε βάρος της υγείας των κατοίκων και σε βάρος του περιβάλλοντος.
    Αν συνεχώς απαξιώνουμε προσπάθειες και προθέσεις τότε δεν κάνουμε βήμα μπροστά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Γράψτε το σχόλιο σας και πατήστε "Δημοσίευση σχολίου" παρακάτω. Αν θέλετε να γυρίσετε πίσω στο blog ακολουθήστε τον σύνδεσμο.
<<Επιστροφή στο blog