Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

Κλείνει από την 1η Οκτωβρίου η Εφορία Μεγαλόπολης και μεταφέρεται … στην Τρίπολη!

Με απόφαση την οποία υπέγραψε ο Υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, από την 1η Οκτωβρίου αναστέλλεται η λειτουργία της Δ.Ο.Υ. Μεγαλόπολης.

Πλέον, οι κάτοικοι του Δήμου Μεγαλόπολης θα εξυπηρετούνται και θα υπάγονται φορολογικά στη Δ.Ο.Υ. Τρίπολης η οποία εφεξής θα λέγεται «Δ.Ο.Υ. Τρίπολης -  Μεγαλόπολης»..

Το ίδιο θα γίνει συνολικά για 49 εφορίες σε όλη τη χώρα. Η Πανελλήνια Ομοσπονδίας Εργαζομένων στις Δ.Ο.Υ. αναφέρει: «Η Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών, βαδίζοντας στα χνάρια των προκατόχων της, ανακοίνωσε σήμερα την αναστολή λειτουργίας 49  ΔΟΥ (www.poedoy.gr), βασιζόμενη στην ίδια συνταγή, αυτή της «συγκόλλησης» .

Η παραπάνω ενέργεια γίνεται προς χάριν της επικοινωνίας, την εμφάνιση του δήθεν έργου και των «καλών παιδιών», στους Τροϊκανούς προϊστάμενούς της.

Η περίτρανη ανυπαρξία κεντρικού σχεδιασμού – προγραμματισμού, αγνοεί τις πραγματικές υπηρεσιακές ανάγκες τα «πληθυσμιακά και φοροδοτικά κριτήρια  κάθε περιοχής».

Αυτό σημαίνει …..νέες στιγμές έντασης στις ΔΟΥ και υπηρεσίες  όπου ο κάθε φορολογούμενος, θα ψάχνει που θα εξυπηρετηθεί ……μέσα στις «αποθήκες υλικού» φακέλων και υπολογιστών.

Δυστυχώς, για τον Υπουργό Οικονομικών, η εξυπηρέτηση του πολίτη, η πάταξη της φοροδιαφυγής και ο δημοκρατικός διάλογος είναι έννοιες υποδεέστερες από τα πολιτικά πυροτεχνήματα και τον εντυπωσιασμό της κοινής γνώμης.

Οι on line εφορίες, θα περιδιαβαίνουν στα πάνελ των «σοφών», με την μόνιμη συνταγή ότι η αργοπορία τους οφείλεται που αλλού …. στη κακή λειτουργία του δημοσίου, τη διαφθορά των δημοσίων υπαλλήλων (εφοριακοί) και το κακό συνδικαλιστικό τους κίνημα, αποκρύπτοντας για μια ακόμη φορά τις προτάσεις, τις επισημάνσεις  αλλά και την εμπειρία  μας.

ΟΠΛΟ ΜΑΣ   το «SCRIPTA MANET».

Έχουμε τονίσει σε όλους τους τόνους ότι για την όποια αναδιοργάνωση των υπηρεσιών μας, βασική προϋπόθεση είναι η μηχανοργάνωση - μηχανογράφηση όλου του φοροεισπρακτικού μηχανισμού.

Ο τρόπος με τον οποίο επιχειρείται να αντιμετωπισθεί εκ νέου η περίφημη πλέον αναδιοργάνωση του φοροεισπρακτικού μηχανισμού είναι σίγουρο ότι θα έχει και πάλι αντίθετα αποτελέσματα τόσο για την είσπραξη των εσόδων όσο και για την εξυπηρέτηση των πολιτών.»

1 σχόλιο:

  1. Κατά γενική ομολογία τα Θερσίλεια γνώρισαν επιτυχία πέραν κάθε προσδοκίας.
    Μήπως είναι ευκαιρία στον απόηχο αυτής της επιτυχίας, να εκμεταλλευτούμε την γνώση των οργανωτών και να δημιουργήσουμε και τους χειμερινούς μήνες, αντίστοιχες υψηλού επιπέδου εκδηλώσεις,αντί να ασχολούμαστε με τόσο ευτελή και τετριμμένα θέματα όπως η μεταφορά της Εφορίας στην Τρίπολη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Γράψτε το σχόλιο σας και πατήστε "Δημοσίευση σχολίου" παρακάτω. Αν θέλετε να γυρίσετε πίσω στο blog ακολουθήστε τον σύνδεσμο.
<<Επιστροφή στο blog