Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

Συνεχείς «ζυμώσεις» για τις επόμενες δημοτικές εκλογές στη Γορτυνία!

Μπορεί να φαίνεται πρόωρο, μιας και οι δημοτικές εκλογές θα γίνουν το 2014, όμως στη Γορτυνία, οι πολιτικές «ζυμώσεις» και οι διερευνητικές επαφές για να δημιουργηθούν νέοι συνδυασμοί, έχουν ήδη ξεκινήσει!

Ναι μεν βρίσκονται σε πρώιμο στάδιο, αλλά είναι χαρακτηριστικό ότι υπάρχει μία κινητικότητα η οποία είναι ιδιαίτερα έντονη, για τα δεδομένα της εποχής.

Σύμφωνα λοιπόν με έγκυρες πληροφορίες του kalimera-arkadia.gr στο Δήμο Γορτυνίας έχουν ήδη ξεκινήσει οι πρώτες διερευνητικές επαφές μεταξύ στελεχών παρατάξεων για τη δημιουργία ευρύτερων συνεργασιών.

Υπάρχουν βέβαια πολλά ανοιχτά «μέτωπα» για τις επόμενες εκλογές και ορισμένα από αυτά είναι…

    Πως θα κινηθούν οι δημοτικοί σύμβουλοι και πρόεδροι τοπικών συμβουλίων οι οποίοι εκλέχτηκαν με την παράταξη του Γιαννόπουλου και τα οποία είτε έχουν αποχωρήσει, είτε είναι δυσαρεστημένοι από τη δημοτική αρχή… Για παράδειγμα, ένα πρόσωπο το οποίο θα μπορούσε να αποτελέσει «βαρόμετρο» για τις επόμενες εκλογές είναι ο Γιάννης Σακελλαρίου ο οποίος είναι γνωστό ότι πλέον έχει αποχωρήσει από την παράταξη του Δημάρχου..
    Θα είναι ξανά υποψήφιοι οι σημερινοί επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης ή αν θα θελήσουν να αποστασιοποιηθούν από τα δημοτικά δρώμενα; Ο λόγος για τους Παρασκευόπουλο, Αποσκίτη, Φράγκο και Κουντάνη.
    Τι θα πράξουν οι πρώην Δήμαρχοι της περιοχής; Έχουν σκοπό να ηγηθούν ή να συμμετέχουν σε ψηφοδέλτια; Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Στάθης Κούλης ο οποίος είναι πρώην Δήμαρχος Λαγκαδίων αλλά και πολιτευτής των «Ανεξάρτητων Ελλήνων», έχοντας μία πολύ καλή παρουσία στις τελευταίες εθνικές εκλογές…
    Μία άλλη παράμετρος είναι η περίπτωση του Πανεπιστημιακού Καθηγητή, Μίλτου Λύτρα ο οποίος είναι αποφασισμένος να θέσει υποψηφιότητα για τη θέση του Δημάρχου Γορτυνίας, έχει ήδη έτοιμο ένα σημαντικό μέρος του ψηφοδελτίου του, αποτελούμενο από νέα παιδιά και δηλώνει σίγουρος ότι θα κάνει τη μεγάλη ανατροπή!
    Ένα στοιχείο που ίσως να μην υπολογίζεται είναι η πρόθεση κάποιων δημοτικών συμβούλων οι οποίοι δεν είναι επικεφαλής των παρατάξεων τους σήμερα αλλά έχουν στόχο να ηγηθούν ψηφοδελτίων στις επόμενες εκλογές…
    Το μεγάλο ερωτηματικό των εκλογών στη Γορτυνία είναι η στάση που θα τηρήσει ο ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος σήμερα είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πολιτική δύναμη στη χώρα. Αν δηλαδή θα συνεχίσει να στηρίζει τον Γιάννη Γιαννόπουλο ή αν το κόμμα θελήσει να έχει αυτόνομη παρουσία στις επόμενες εκλογές…

Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα έχουμε έντονο προεκλογικό ενδιαφέρον και όπως πάντα πολλές ανατροπές και εκπλήξεις….

http://kalimera-arkadia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας και πατήστε "Δημοσίευση σχολίου" παρακάτω. Αν θέλετε να γυρίσετε πίσω στο blog ακολουθήστε τον σύνδεσμο.
<<Επιστροφή στο blog