Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012

ΣΥΡΙΖΑ: Ερωτήσεις για Δ.Ο.Υ. Αρκαδίας και για θέρμανση στα νοσοκομεία

Διακοπή λειτουργίας Δ.Ο.Υ. στο Νομό Αρκαδίας

Την 10η Αυγούστου 2012, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Θανάσης Πετράκος και Κώστας Ζαχαριάς κατέθεσαν ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών σχετικά με την προγραμματισμένη κατάργηση όλων των Δημόσιων Οικονομικών Υπηρεσιών (Δ.Ο.Υ.) της Νότιας Πελοποννήσου εκτός αυτών που εδρεύουν στις πρωτεύουσες των Νομών. Στο Νομό Αρκαδίας προβλέπεται κατάργηση των Δ.Ο.Υ. Μεγαλόπολης, Δημητσάνας, Παράλιου Άστρους και Λεωνιδίου και διατήρηση της Δ.Ο.Υ. Τρίπολης Η κατάργηση των Δ.Ο.Υ. θα έχει σημαντικές επιπτώσεις στην εξυπηρέτηση των πολιτών που θα πρέπει πλέον να μετακινούνται διανύοντας μεγάλες αποστάσεις, με μεγάλο κόστος, ενώ οι τοπικές οικονομίες θα υποστούν υποβάθμιση και μαρασμό.
Η απάντηση του Υπουργού Οικονομικών επιβεβαιώνει την κατάργηση των Δ.Ο.Υ., αναφέρεται με ασαφή τρόπο σε μελλοντικές "τελικές" αποφάσεις για την αναδιοργάνωση των οικονομικών υπηρεσιών, ενώ πιθανολογεί διορθωτικές οργανωτικές μεταβολές και λειτουργία γραφείων Δ.Ο.Υ. σε απομακρυσμένες περιοχές, σε χώρους που θα παραχωρούνται από τους Δήμους.
Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ πιστεύει ότι η αποτυχημένη μνημονιακή συνταγή για περιορισμό και συγχώνευση των δημόσιων υπηρεσιών προκειμένου να περικοπούν δαπάνες, οδηγεί σε ασφυξία τις υπηρεσίες και σε απόγνωση τους πολίτες, με τις μεγάλες καθυστερήσεις στην εξυπηρέτηση, την ταλαιπωρία και το μεγάλο κόστος μετακίνησης, την ανάθεση των υποθέσεών τους, τελικά, σε ιδιωτικά γραφεία και την μετακύλιση των δαπανών στους φορολογούμενους. Οι τοπικές κοινωνίες έχουν τον λόγο.






 
Αύξηση των πιστώσεων των προϋπολογισμών των νοσοκομείων και των κοινωνικών ιδρυμάτων για την κάλυψη των αναγκών θέρμανσης

Ερώτηση στους Υπουργούς Υγείας, Οικονομικών, Ανάπτυξης και Εσωτερικών, σχετικά με την αναγκαία αύξηση των πιστώσεων των προϋπολογισμών των Νοσοκομείων και των Κοινωνικών Ιδρυμάτων, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις δαπάνες θέρμανσης, κατέθεσαν εννέα βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ μεταξύ των οποίων και ο βουλευτής Αρκαδίας Κώστας Ζαχαριάς.

Την προηγούμενη χρονιά, πολλά νοσοκομεία και κοινωνικά ιδρύματα αντιμετώπισαν σημαντικά προβλήματα επειδή τα διαθέσιμα σχετικά με την θέρμανση κονδύλια δεν επαρκούσαν. Στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Τρίπολης, για μεγάλο διάστημα μέσα στο καταχείμωνο, ασθενείς και εργαζόμενοι υπέμειναν συνθήκες εξαιρετικά χαμηλών θερμοκρασιών, αφού υπήρχε θέρμανση μόνο έξη ώρες το 24ωρο.
Τι θα γίνει με την αναπλήρωση των χαμένων αποθεματικών εξ αιτίας του κουρέματος των ομολόγων και με τη στάση πληρωμών του "υπερταμείου" ΕΟΠΥΥ προς τα Νοσοκομεία; Πως θα επιβιώσουν ασθενείς και εργαζόμενοι τον φετινό χειμώνα στα Νοσοκομεία, με την αύξηση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης κατά 50%;
Ο ΣΥΡΙΖΑ αγωνίζεται για δωρεάν δημόσια υγεία με παροχή αξιόπιστων υπηρεσιών ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης σε όλους όσους ζουν στη χώρα. Οι ανάγκες των ανθρώπων, η υγεία και η ζωή τους πρέπει να είναι πάνω από κέρδη και οικονομικά οφέλη.

ΣΥΡΙΖΑ ΑΡΚΑΔΙΑΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας και πατήστε "Δημοσίευση σχολίου" παρακάτω. Αν θέλετε να γυρίσετε πίσω στο blog ακολουθήστε τον σύνδεσμο.
<<Επιστροφή στο blog