Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012

Καταργούνται ειρηνοδικεία και στην Αρκαδία

Έτοιμο είναι το σχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης και έχει σταλεί προς έγκριση και γνωμοδότηση στο Συμβούλιο Επικρατείας, σχετικά με την κατάργηση πολλών ειρηνοδικείων στη χώρα.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του δικηγορικού συλλόγου Αρκαδίας Δημήτρη Κωστόγιαννη το πρόβλημα θα είναι μεγαλύτερο αφού πλέον η απονομή της δικαιοσύνης γίνεται πιο ακριβή και χρονοβόρα.
Στην Αρκαδία, εκτιμάται ότι θα υποβαθμιστούν οι επαρχίες αφού πλέον δεν θα λειτουργούν δημόσιες υπηρεσίες όπως ένα ειρηνοδικείο για παράδειγμα και ο πολίτης θα αναγκάζεται να διανύσει τις πολλαπλάσιες αποστάσεις σε σχέση με το παρελθόν.
 Επίσης, η καθυστέρηση στην επίλυση των υποθέσεων λόγω της μεγάλης συγκέντρωσης των υποθέσεων στα τρία ειρηνοδικεία της Αρκαδίας (Γορτυνία, Τρίπολη και Μεγαλόπολη) μόνο σύγχυση μπορεί να οδηγήσει.
Το ειρηνοδικείο της Κοντοβάζαινας παραμένει όπως έχει εδώ και αρκετά χρόνια, δηλαδή οι υποθέσεις του εκδικάζονται στο Πελόπιο Ηλείας, παρά την πίεση του δικηγορικού συλλόγου να μεταφερθεί στη Γορτυνία. Όλη η Κυνουρία (Βόρεια και Νότια) θα εξυπηρετείται στο Παράλιο Άστρος.  
Σύμφωνα με τον κ. Κωστόγιαννη ακόμα ένα πρόβλημα που έρχεται να προστεθεί στο χώρο της δικαιοσύνης είναι η περικοπή των αποδοχών των δικαστικών λειτουργών (δηλαδή των δικαστών και εισαγγελέων), γεγονός παράνομο και αντισυνταγματικό που οδηγεί στην εξαθλίωση τον έλληνα δικαστή.
Τόνισε ότι ‘δεν πρέπει η δικαιοσύνη να αντιμετωπίζεται με οικονομικούς όρους αλλά με θεσμικούς’ και ότι αν χαθεί η δικαιοσύνη ο έλληνας πολίτης δεν θα έχει κανένα αποκούμπι πλέον!

Δείτε  το  video (δηλώσεις  του  κ. Κωστόγιαννη):
http://www.youtube.com/watch?v=LbMdTZwBjPE&feature=player_embedded

Βασιλική Παπαδοπούλου
Από  το  ΚΑΛΗΜΕΡΑ  ΑΡΚΑΔΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας και πατήστε "Δημοσίευση σχολίου" παρακάτω. Αν θέλετε να γυρίσετε πίσω στο blog ακολουθήστε τον σύνδεσμο.
<<Επιστροφή στο blog