Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2012

ΕΚΑ προς ΓΕΣΕΕ: πρόταση για Γενική Απεργία

ΠΡΟΤΑΣΗ για Γενική Απεργία ενάντια στο κυβερνητικό πακέτο μέτρων

Η σημερινή Κυβέρνηση - παρά τα όσα αντίθετα είχε δεσμευτεί κατά την προεκλογική περίοδο αλλά και με την προγραμματική της συμφωνία - ετοιμάζει νέα βάρβαρα μέτρα  με περικοπές 11,5 δις ευρώ και πλέον με ακόμη μεγαλύτερες επιπτώσεις για τη ζωή των εργαζόμενων. Ήδη γνωρίζουμε το περιεχόμενο των νέων μέτρων και μένει από την Κυβέρνηση η άμεση νομοθέτησή τους το επόμενο διάστημα.
Είναι ώρα ευθύνης και μάχης στο γενικευμένο ταξικό πόλεμο που κλιμακώνεται ενάντια στις εργατικές οικογένειες, στα πλατιά λαϊκά στρωματά. Πόλεμος που οδηγεί το λαό στη μαζική εξαθλίωση προς όφελος του κεφαλαίου.
Η κλιμάκωση της δράσης  του συνδ. κινήματος στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα είναι η μόνη απάντηση. Καμία νομιμοποίηση της αντιλαϊκής πολιτικής.
Να καταργηθούν τα μνημόνια, οι δανειακές συμβάσεις και όλοι οι αντεργατικοί νόμοι.
Να αγωνιστούμε για την ανατροπή της αντιλαϊκής μνημονιακής πολιτικής, για μια άλλη πολιτική που θα αποδεσμεύει τη χώρα από την τρόικα και τα μνημόνια, με στόχο την ανάπτυξη και την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, για μια ριζική και δίκαιη αναδιανομή του πλούτου με φορολόγηση των κερδών επιχειρήσεων, των τραπεζών, για την υπεράσπιση και αναβάθμιση των κοινωνικών αγαθών και των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων.
Η Διοίκηση του Ε.Κ.Αρκαδίας στην συνεδρίαση της στις 29 Αυγούστου ομόφωνα αποφάσισε και προτείνει η ΓΣΕΕ να αποφασίσει όπως μετά την κινητοποίηση στη ΔΕΘ προχωρήσει σ’ ένα πολύμορφο, καλά προετοιμασμένο και οργανωμένο  αγωνιστικό σχέδιο δράσης - με συζήτηση και παρουσία στους χώρους εργασίας - που θα περιλαμβάνει και την προκήρυξη Γενικής Πανελλαδικής Πανεργατικής Απεργίας για να αποτραπεί η ψήφιση και η υλοποίηση των νέων αντιλαϊκών μέτρων της Κυβέρνησης και της Τρόικα.
Η απάντηση πρέπει να είναι καλά σχεδιασμένη. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος από το δρόμο της Αντίστασης  του αγώνα και της ανατροπής
                               
 ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                              Ο ΓΕΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

        ΜΠΡΟΥΜΑΣ  ΑΡ                                                     ΛΕΦΑΣ  ΙΩΑΝΝΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας και πατήστε "Δημοσίευση σχολίου" παρακάτω. Αν θέλετε να γυρίσετε πίσω στο blog ακολουθήστε τον σύνδεσμο.
<<Επιστροφή στο blog