Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2012

Δημοσκόπηση VPRC: Πρωτιά για ΣΥΡΙΖΑ - Τρίτη και «διψήφια» η «Χρυσή Αυγή»

Προβάδισμα δύο μονάδων από τη ΝΔ παίρνει ο ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της εταιρείας VPRC για λογαριασμό της εφημερίδας «Ελλάδα Αύριο». (7/9/2012)
Τρίτη ξανά η Χρυσή Αυγή, με διψήφιο ποσοστό αυτή τη φορά.

Μπροστά από τη ΝΔ, με δύο μονάδες, περνάει ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως δείχνουν τα στοιχεία νέας δημοσκόπησης της εταιρείας VPRC, που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα «Ελλάδα Αύριο». Στην τρίτη θέση παραμένει η Χρυσή Αυγή, με αυξημένα ποσοστά (12%), ενώ τέταρτο είναι το ΠΑΣΟΚ με 7,5%. Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση στο Εκλογικό Σώμα υπάρχει ποσοστό δυσαρέσκειας για την κυβέρνηση 80%, ενώ δημοφιλέστερος πολιτικός αρχηγός είναι ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ.

Αναλυτικά τα ποσοστά των κομμάτων:
ΣΥΡΙΖΑ: 30%
ΝΔ: 28%
Χρυσή Αυγή: 12%
ΠΑΣΟΚ: 7,5%
Ανεξάρτητοι Έλληνες: 7%
ΚΚΕ: 6%
ΔΗΜΑΡ: 4%

13 σχόλια:

  1. Χρυσή αυγή- ναζί , πράλληλες επιδιώξεις

    Γιόζεφ Γκέμπελς, 30 Απριλίου 1928:

    «Θα μπούμε στο Ράιχσταντ για να εφοδιαστούμε από το οπλοστάσιο της Δημοκρατίας με τα όπλα της. Θα γίνουμε βουλευτές για να εξουδετερώσουμε το πνεύμα της Βαϊμάρης, χρησιμοποιώντας το ίδιο. Εάν η Δημοκρατία είναι τόσο ηλίθια ώστε να μας δώσει το
    ελεύθερο και μάλιστα και βουλευτική αποζημίωση γι’ αυτά, είναι θέμα δικό της. Κάθε νομικό μέσο, μας είναι ευπρόσδεκτο για την ανατροπή των σημερινών καταστάσεων. Εάν πετύχουμε στις εκλογές να βάλουμε εξήντα έως εβδομήντα αγκιτάτορες του κόμματος στα διάφορα κοινοβούλια, μελλοντικά το ίδιο το κράτος θα εξοπλίσει και θα υποστηρίξει οικονομικά τον αγώνα μας. Και ο Μουσολίνι είχε μπει στο κοινοβούλιο. Κι όμως δεν άργησε να οργανώσει την πορεία προς την Ρώμη. Ερχόμαστε ως εχθροί. Όπως ο λύκος που πέφτει σε κοπάδι προβάτων, έτσι ερχόμαστε.».

    Εκλογικές επιδόσεις Εθνικοσοσιαλιστικού Κόμματος Γερμανίας:
    20-5-1928 2,6%
    14-9-1930 18,3%
    31-7-1932 37,3%
    6-11-1932 33,1%
    5-3-1933 43,9%
    Μετά δεν ξανάγιναν εκλογές.
    Ακολούθησε απαγόρευση των άλλων κομμάτων, αναστολή ανθρωπίνων δικαιωμάτων, κατάργηση της ελευθερίας της έκφρασης, κάψιμο των βιβλίων, ολοκαυτώματα εβραίων, πολιτικών αντιπάλων, ομοφυλόφιλων, αναπήρων και τσιγγάνων, στρατόπεδα συγκέντρωσης, κρεματόρια, παγκόσμιος πόλεμος.

    Ο κίνδυνος του φασισμού δεν είναι πια στην σφαίρα των υποθέσεων κάποιων τερατολόγων. Είναι πράγματι προ των πυλών. Τελευταία δημοσκόπηση δείχνει τη Χρυσή Αυγή τρίτο κόμμα, με 10,5%. Άλλες, μετριοπαθέστερες, της δίνουν 8,5 με 9%. Πάντως το σίγουρο είναι ότι
    ενώ όλα τα κόμματα εμφανίζουν πτώση, μόνο η Χρυσή Αυγή ανεβάζει τα ποσοστά της με αλματώδη τρόπο.

    Το κείμενο του Γκέμπελς δείχνει ανάγλυφα πως οι ναζιστές χρησιμοποιούν τους θεσμούς της Δημοκρατίας για την κατάλυσή της.
    Εξ άλλου, τα ίδια πάνω – κάτω είπε και ο Μιχαλολιάκος στη ναζιστικής αισθητικής φιέστα των Θερμοπυλών. Εάν δεν ανακοπεί αυτή η πορεία, είναι εξαιρετικά πιθανό να δούμε κατάλυση της Δημοκρατίας ή εμφύλια σύρραξη. Η Χρυσή Αυγή είναι αστερισμός παντός είδους ένοπλων συμμοριών.

    https://www.facebook.com/stefanos.tzoumakas/posts/4502096320360

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. το μεγαλο γελιο θα ειναι εσυ που γραφεις ολα τα παραπανω να εισαι πασοκος η νουδουλης....... και να σου κοβουν οι δικοι σου λεφτα και εσυ να τους γλειφεις!!!!
    μονο κατι τετοιοι καμμενοι αναπτυσουν τετοιες θεωριες σαν του τζουμακα.....ο οποιος αφου κονομαγε επι χρονια και ειναι συνυπευθυνος που φτασαμε εδω , τωρα εχει και αποψη το αρχιλαμογιο...ε ρε κρεμαλες που σας χρειαζονται!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αντί να βριζεις -ίδιον του χαρακτηρα χυραυγιτων - καλυτερα θα ηταν να αντιπαραθεσεις επιχειρηματολογια ωστες να τα αντικρουσεις. Ειναι ψεματα οτι η χρυσαυγιτες ειναι λατρεις του Χιτλερισμου και νεοναζι; Ειναι ψεματα τα παραπανω που ειπε ο Γκέμπελς; Αν βρεθει η ΧΑ στην εξουσια θα ξαναγινουν εκλογες; Θα εχουμε δημοκρατία; ¨η θα ανοιξουν τα ξερονησια και τα στρατοπεδα συνκεντρωσεως; Τα υπολοιπα περι ΠΑΣΟΚου και Τζουμακα κλπ τα προσπερναω. Αν μπορεις και αντεχεις σε διαλογο κανε διαλογο και οχι τραμπουκισμους οπως συμηθιζουν οι χρυσαυγιτες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εκλογές ρε μεγάλε δεν θα γίνουν ούτε αν κερδίσει το ΚΚΕ, μην ξεχνάς ότι ο Γκέμπελσ μπροστά στους σοσιαλιστές Στάλιν και Χόντζα ήταν αγγελούδι.
    Ενώ έχουν ξεχειλώσει τα μαγουλά σας από τη μάσα , συνεχίζετε τις σοασιαλ παπαρολογίες σας μας πρήξατε ρεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ......Διαβάζω κείμενα «αριστερών» για τους ναζιστές της Χρυσής Αυγής και είναι μέσα στον ναρκισσισμό και τη λεξιλαγνεία.
    Για ποιον τα γράφουν αυτά τα κείμενα; Για να τα διαβάζουν οι ίδιοι και η παρέα τους;
    Φτάνει πια με την αναπηρία των αριστερών της αριστεράς, γράψτε κάνα κείμενο να το καταλαβαίνουν και τα ζώα που βλέπουν τους χρυσαυγίτες σαν πατερούληδες.
    Άντε σύντροφοι να τελειώνουμε με τους φασίστες, για να ασχοληθούμε και με την ηλιθιότητα των δικών μας συντρόφων.
    Εκεί ήταν πάντα το μεγάλο πρόβλημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Γιατί ντε και καλα να γραφει καποιος αριστερός; Ειδατε πουθενα να μιλαει για ΚΚΕ Στάλιν κλπ; Δηλαδή οποιος σκεπτεται λογικά ειναι αριστερός; Τόσο ευκολα χαριζετε τους ανθρωους στην αριστερά; Το θεμα τουτη τη στιγμη δεν ειναι ο Σταλιν και το ΚΚΕ αλλα η Χρυση Αυγή και ο Ναζισμος που στοιχισε στην ανθρωποτητα εκατομμυρια νεκρους και κολοσιαίες καταστροφες στις υποδομες και στις οικονομίες των κρατων όλου του κόσμου. Και η Ελλαδα απο το Χιτλερ και τη Γερμανία καταστραφηκε ολοσχερώς και εκατονταδες χιλιαδες πεθαναν στον πολεμο και στα εκτελεστικά αποσπάσματα. Χωρια αυτους που πεθαναν απο πεινα και φτωχεια. Γι αυτο το Ναζισμο μιλάμε που πρεσβεύει η ΧΑ και χιλιαδες Έλληνες ψηφιζουν. Είναι ενα ερωτημα. Όλοι αυτοι οι ελληνες ψηφοφοροι της ΧΑ ειναι Ναζι; Γνωρίζουν οτι η ΧΑ ειναι εγκληματικη οργανωση; Ας κουβεντιασουμε νηφάλια με επιχειρήματα να βρουμε ακρη. Βέβαια η τεκμηριωμένη συζήτηση δεν ειναι κατι που επιδιώκουν τα μελη της ΧΑ γιατι και το επίπεδο τους λείπει αλλα και επειδη η συζήτηση είναι εξω απο την ιδεολογία τους. γιατί ιδεολογία τους είναι η βία. Η αυθαιρεσία. Ο τσαμπουκας. Το ξύλο.. κλπ μέσα ανορθόδοξου διαλόγου θα έλεγα. Συμπληρωματικά θα έλεγα πως, όταν δεν έχουμε καλη δημοκρατία έχουμε χρέος, στη χωρα που τη γεννησε, να αγωνιστουμε να την κάνουμε καλύτερη και όχι να την καταργήσουμε, όπως πρεσβεύει η ΧΑ. Δεν είμαι λεξιλαγνος φιλε των 8:41, μαλλον δεν καταλαβαινεις καλα τα Ελληνικά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επειδη πήρε η ΧΑ 7% βλέπεις εσύ εκφασισμό της Ελληνικής κοινωνίας?
      Απλά ο κόσμος τους συχάθηκε και έβαλε τα ξεράσματα στη βουλή από αντίδραση "έτσι απλά".

      Διαγραφή
    2. TO EYXOMAI NA EINAI ETSI APLA KAI NA MH MPOYME SE PERIPETEIES...

      Διαγραφή
  7. ΑΠΟ ΤΗ ΜΑΥΡΗ ΒΙΒΛΟ ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ ΣΑΣ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΩ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ. ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΕΠΙΣΗΜΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΠΡΟΕΚΥΨΑΝ ΑΠΟ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΔΙΑΣΚΕΨΕΙΣ...

    «Η ΜΑΥΡΗ ΒΙΒΛΟΣ»
    Θύματα και Απώλειες Ελλάδος

    Νεκροί πολέμου 1940-41 13.327
    Εκτελεσμένοι (σε ολόκληρη την Ελλάδα) 56.225
    Θανόντες όμηροι (στα γερμανικά στρατόπεδα) 105.000
    Νεκροί από βομβαρδισμούς 7.120
    Νεκροί σε μάχες της Εθνικής Αντίστασης
    (σύμφωνα με γερμανικά στοιχεία) 20.650
    Νεκροί στη Μέση Ανατολή 1.100
    Απώλειες Εμπορικού Ναυτικού 3.500
    Σύνολο 206.922

    Νεκροί από πείνα & σχετικές ασθένειες 600.000
    [σ.σ. ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ 806.922]

    Απώλειες από υπογεννητικότητα 300.000

    Σύνολο απωλειών 1.106.922
    ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΟΦΕΙΛΕΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
    Η Γερμανία κατακρατεί όλες τις νόμιμες Επανορθώσεις, που κατοχύρωσε στη χώρα μας η Διάσκεψη Ειρήνης των Παρισίων το 1946, ως αποζημιώσεις προς την Ελλάδα, αλλά κατακρατεί και το αναγκαστικό Κατοχικό «Δάνειο» που μας άρπαξε κυριολεκτικά το Βερολίνο, κατά τη διάρκεια της Γερμανικής Κατοχής, αφήνοντας να πεθαίνουν κατά χιλιάδες οι Έλληνες και τα Ελληνόπουλα, από την πείνα και τις κακουχίες!
    Αλλά κρατεί και Επανορθώσεις ακόμη και από τον καιρό του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου, όπως και αποζημιώσεις από τις ημέρες της Ουδετερότητας, πριν η Ελλάδα μπει στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο το 1940!
    Συγκεκριμένα, η Γερμανία μας οφείλει:
    1. Την καταβολή του υπολοίπου των Επανορθώσεων από τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο αξίας περίπου 275 εκατομμυρίων ευρώ!
    2. Αποζημιώσεις λόγω της απώλειας κυρίως σκαφών (βομβαρδισμοί, τορπιλισμοί, βυθίσεις, αιχμαλωσία) κατά την περίοδο ουδετερότητας της Ελλάδος στο Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, πριν την επίθεση Ιταλίας και Γερμανίας εναντίον μας, ύψους 153 εκατομμυρίων δολαρίων του 1946, που η σημερινή τους αξία υπολογίζεται σε περίπου 5 δις ευρώ!
    3. Την επιστροφή του Αναγκαστικού Κατοχικού «Δανείου» που πήρε η Γερμανία από την Κατεχόμενη και ανήμπορη να αντιδράσει Τράπεζα της Ελλάδος, ύψους 3,5 δισ. δολαρίων σε τιμές του 1944, σημερινής αξίας περίπου 14 δις ευρώ!
    4. Τις Επανορθώσεις των 7,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε τιμές του 1946, που υποχρεώθηκε από τη Διάσκεψη Ειρήνης των Παρισίων (1946) να μας πληρώσει, για τις τεράστιες ζημιές και πολλαπλάσιες βλάβες που προξένησε στην Ελληνική Οικονομία, που κλονίζεται σήμερα, με τιμητή μάλιστα τη Γερμανία! Η σημερινή αξία των κατοχυρωμένων αυτών Επανορθώσεων, υπολογίζεται σε τουλάχιστον 51 δις ευρώ!
    Το Σύνολο των παραπάνω οφειλών (με ένα ελάχιστο επιτόκιο της τάξης του 3%), υπολογίζεται σε σημερινή αξία να ισοδυναμεί - όπως φαίνεται και παραπάνω - με τουλάχιστον 70 δισεκατομμύρια ευρώ!!! Εκ των οποίων η Γερμανία έχει καταβάλει μόνο το απειροελάχιστο ποσό, των μόλις 115 εκατομμυρίων μάρκων το 1960 ...;
    Σημειώνεται πως στα παραπάνω ποσά, δεν περιλαμβάνονται αποζημιώσεις για τα θύματα (που μόνο για το Δίστομο ορίστηκαν από το Πρωτοδικείο Λειβαδιάς το 1997 σε 9,5 δις δραχμές ή περίπου 28 εκατομμύρια ευρώ), αλλά ούτε και για την ανυπολόγιστη καταστροφή και κυρίως κλοπή αρχαιολογικών και θρησκευτικών μας θησαυρών, που πρέπει να επιστραφούν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. για ρίξε μια ματιά και σε όλα τα καλά που έγιναν στην ρωσία!! αλλά μάλλον έχεις επιλεκτική μνήμη και όραση!
      φίλοι μου όλα τα άκρα είναι τα ίδια, είτε από τα δεξιά είτε από τα αριστερά, βέβαια τώρα την πατάμε και από τους κεντρώους.
      Ο λαός δεν ψήφισε χρυσή αυγή γιατί θέλει τον ναζισμό η όλα τα άλλα...θέλει απλά να πέσουν μερικές σφαλιάρες σε όλα τα λαμόγια που απλά ο ένας καλύπτει τις κλεψιές του άλλου.
      αυτό και τίποτα άλλο..μην ψάχνετε να βρείτε φαντάσματα ...τα φαντάσματα μας κυβερνούν 30 χρόνια τώρα!!!!

      Διαγραφή
    2. Χαλάρωσε φίλε. Δεν υπάρχει αντίρηση να μιλήσουμε για τη Ρωσία, την Κούβα, την Κινα και οποιοα χωρα θέλεις. Ομως μαθε να συζητάς. Μπερδευεις τα πραγματα γιατι δεν εχεις επιχειρήματα και βαζεις ταμπέλες χωρις να γνωρίζεις με ποιον κουβεντιαζεις. Δεν διαφωνώ ότι τα ΠΑΣΟΚια ήταν λαμόγια. Οτι η μεταπολεμική δεξια ήταν οι χίτες και και ταγματαλήτες της κατοχής που αρπαξανε τα θαλασσοδανεια και τα κανανε βιλες και κοτερα. Δυστυχως αυτοι ΠΑΣΟΚ και ΝΔ μας κυβερνανε και ειναι φυσικο που μας εφεραν εδω. Ο ρολος της αριστερας στα ελληνικα πολιτικα πραγματα φυσικα δεν ειναι αμεμπτος. Για ενα που βαρύνεται είναι που ανεχθηκε τις κλεψιες και τις λωβητουρες ενω τις γνωριζε. Και οχι μονο τις γνωριζε, οταν ο λαος πηγε να μπουκαρει στη βουλή να τα κανει λαμπογιαλα, το ΠΑΜΕ βρεθηκε μπροστα και επαιξε ξυλο και τους εμπόδισε... Η ΧΑ ειναι οτι χειροτερο εχουν ολοι μαζι. Μπορει να ειναι οπως το λες και ο κοσμος να τους ψηφιζει απο αντιδραση. Όμως μου θυμίζει τον απατημενο σύζηγο που εκοψε το πουλι του γιατι τον απατουσε η γυναικα του. Θελω να πω πως δεν αποτρεπει το κακο ο κόσμος με την ψηφο στη ΧΑ. Αντίθετα το εντείνει...

      Διαγραφή
  8. Η μεταπολιτευτική αριστερά έμεινε έξω από το παιχνίδι της λαμογιάς και της κλεψιάς ?????.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΜΗ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΟΡΚΟ. ΚΑΤΙ ΕΧΩ ΑΚΟΥΣΕΙ ΓΙΑ ΓΕΡΜΑΝΟ ΚΛΠ. ΑΣΕ ΠΟΥ ΣΚΟΥΖΕΙ ΣΑΝ ΚΑΡΓΙΑ ΟΤΑΝ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΣΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ. ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΟΥ ΚΚΕ ΕΙΝΑΙ ΤΑΜΠΟΥ.. ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ ΕΧΕΙ ΚΑΙ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΤΗΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΜΕΓΑΛΕΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Γράψτε το σχόλιο σας και πατήστε "Δημοσίευση σχολίου" παρακάτω. Αν θέλετε να γυρίσετε πίσω στο blog ακολουθήστε τον σύνδεσμο.
<<Επιστροφή στο blog