Παρασκευή 17 Μαΐου 2013

1η Εαρινή Σύναξη αργυροχρυσοχόων στην Στεμνίτσα

Ο Δήμος Γορτυνίας και η Σχολή Αργυροχρυσοχοΐας Στεμνίτσας διοργανώνουν και παρουσιάζουν την «1η Εαρινή Σύναξη Αργυροχρυσοχόων», ένα εφταήμερο εξειδικευμένων σεμιναρίων για μαθητές και αποφοίτους σχολών Αργυροχρυσοχοΐας.

Άριστοι και έμπειροι τεχνίτες, επαγγελματίες του χώρου της Αργυροχρυσοχοΐας (αλλά και συναφών επαγγελμάτων, όπως η γεμολογία) προσφέρουν απλόχερα τις γνώσεις τους με πρακτική εξάσκηση στους νέους τεχνίτες.

Το πρόγραμμα της φετινής διοργάνωσης δίνει κυρίως βάρος σε παλιές και «δυσεύρετες» τεχνικές όπως η τεχνική της μήτρας από σουπιοκόκκαλο, η φιλιγκράνα, η γλυπτογραφία και η χαρακτική, περιλαμβάνει όμως και σύγχρονες τεχνικές καρφώματος, καθώς και θεωρητικά σεμινάρια γεμολογίας.

Τα σεμινάρια πραγματοποιούνται στο κτίριο της Σχολής Αργυροχρυσοχοΐας στη Στεμνίτσα Αρκαδίας από 31 Μαΐου έως 6 Ιουνίου και απευθύνονται σε μαθητές και αποφοίτους οποιασδήποτε αναγνωρισμένης σχολής Αργυροχρυσοχοΐας στην Ελλάδα. Οι εγγραφές γίνονται από Δευτέρα 20 έως Σάββατο 25 Μαΐου 2013.

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στο: http://epas-stemn.ark.sch.gr/index.php/2013-05-15-21-48-55.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας και πατήστε "Δημοσίευση σχολίου" παρακάτω. Αν θέλετε να γυρίσετε πίσω στο blog ακολουθήστε τον σύνδεσμο.
<<Επιστροφή στο blog