Δευτέρα 13 Μαΐου 2013

Υλοποίηση εκπαιδευτικού προγράμματος με θέμα την αρχαία ελληνική μουσική στο Αρχαιολογικό Μουσείο Τρίπολης

                                ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σας γνωρίζουμε ότι κατά το διάστημα 14-24 Μαΐου 2013, στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Τρίπολης θα προσφερθεί στους μαθητές των Δημοτικών Σχολείων Αρκαδίας εκπαιδευτικό πρόγραμμα με θέμα την αρχαία ελληνική μουσική. Το πρόγραμμα θα φέρει τον τίτλο: Ανιχνεύοντας τον ήχο του παρελθόντος: μουσικά όργανα των αρχαίων Ελλήνων και θα διαρκεί μία διδακτική ώρα. Η εισήγηση θα περιλαμβάνει προβολές μουσικής εικονογραφίας από την ελληνική αρχαιότητα, με στόχο να αναδειχθούν τα μουσικά όργανα και η χρήση τους στις εκάστοτε περιστάσεις. Η παρουσίαση θα κορυφώνεται με την απόδοση σωζόμενων αρχαίων μελών σε ανακατασκευασμένα αντίγραφα συγκεκριμένων οργάνων που η αρχαιολογική σκαπάνη έχει φέρει στο φως. Οι μαθητές θα παρατηρήσουν τον τρόπο εκτέλεσης, θα αγγίξουν και θα δοκιμάσουν τις ανακατασκευές, ενισχύοντας έτσι τη δημιουργική φαντασία τους.
Εισηγητής του εκπαιδευτικού προγράμματος θα είναι ο  κ. Χρήστος Τερζής, αρχαιομουσικολόγος, διδάκτωρ και επιστημονικός συνεργάτης του Πανεπιστημίου Αθηνών. Το πρόγραμμα προσφέρεται στους μαθητές δωρεάν, χάρη στην ευγενική χορηγία του κοινωφελούς Ιδρύματος Μιχ. Στασινόπουλου.




                                                             Η Προϊσταμένη της Εφορείας   
                                                          Άννα – Βασιλική Καραπαναγιώτου
                                                                               Δρ. Αρχαιολόγος


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας και πατήστε "Δημοσίευση σχολίου" παρακάτω. Αν θέλετε να γυρίσετε πίσω στο blog ακολουθήστε τον σύνδεσμο.
<<Επιστροφή στο blog