Πέμπτη 9 Μαΐου 2013

ΑΔΜΗΕ: Ετοιμα δύο νέα έργα σύνδεσης


Στις 19η Φεβρουαρίου ηλεκτρίστηκε για πρώτη φορά και στις 16η Απριλίου φορτίστηκε το πρώτο κύκλωμα της νέας γραμμής 400 kV που συνδέει το νέο ΚΥΤ Αλιβερίου με τον κορμό του εθνικού συστήματος μεταφοράς 400 kV στη περιοχή της Βοιωτίας. Η γραμμή, που συμπεριλαμβάνει δύο κυκλώματα, με εναέρια και υπόγεια τμήματα μήκους 56 και 13,5 χιλιομέτρων αντίστοιχα, έχει ήδη αναλάβει εγχύσεις ηλεκτρικής ενέργειας από τη νέα μονάδα φυσικού αερίου της ΔΕΗ στο Αλιβέρι. Το δεύτερο κύκλωμα της γραμμής θα ηλεκτρισθεί στις αρχές Ιουνίου.

Εξάλλου, ο ΑΔΜΗΕ ολοκλήρωσε την κατασκευή του ΚΥΤ Μεγαλόπολης στην Πελοπόννησο και στο τέλος Απριλίου έγινε η ηλέκτριση της πρώτης πλευράς των 150 kV του νέου Κέντρου, το οποίο είναι έτοιμο να δεχθεί εγχύσεις ηλεκτρικής ενέργειας στα 150 kV από ηλεκτροπαραγωγούς της ευρύτερης περιοχής, συμπεριλαμβανομένης και της νέας μονάδας φυσικού αερίου της ΔΕΗ (Μεγαλόπολη 5). Η άλλη πλευρά των 400 kV αναμένεται να ηλεκτρισθεί τον Αύγουστο. Τέλος, στις 30 Απριλίου έληξε η δημόσια δαβούλευση του ΑΔΜΗΕ για τον διαγωνισμό διασύνδεσης των Κυκλάδων, έργο ύψους 240 εκατ. ευρώ.

   Tην ολοκλήρωση δύο νέων έργων σύνδεσης ηλεκτρικού ρεύματος ανακοίνωσε ο Ανεξάρτητος Διαχειριστής του συστήματος μεταφοράς ηλεκτρικού ρεύματος, ΑΔΜΗΕ. Τα δυο νέα έργα αφορούν το Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης (ΚΥΤ) Αλιβερίου και το δεύτερο στο τμήμα των 150 kV του νέου ΚΥΤ Μεγαλόπολης. Το Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης (ΚΥΤ) στο Αλιβέρι θα εξυπηρετεί θερμικές μονάδες ηλεκτρισμού και παραγωγούς ΑΠΕ στην Εύβοια.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας και πατήστε "Δημοσίευση σχολίου" παρακάτω. Αν θέλετε να γυρίσετε πίσω στο blog ακολουθήστε τον σύνδεσμο.
<<Επιστροφή στο blog