Δευτέρα 26 Αυγούστου 2013

Σε εξέλιξη σημαντικός δρόμος στην Αρκαδία- Σύνδεση μέσω Κάστρου Ωριάς με τη Μεσσηνία (ΒΙΝΤΕΟ)


Επίσκεψη του αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας Βαγγέλη Γιαννακούρα και μηχανικών στο έργο

Ένα σημαντικό αναπτυξιακό έργο για την Αρκαδία βρίσκεται σε εξέλιξη και αναμένεται να παραδοθεί πολύ σύντομα σε χρήση των κατοίκων και των επισκεπτών της περιοχής της Φαλαισίας και κυρίως του χωριού Τουρκολέκα. Πρόκειται για ένα δρόμο συνολικού μήκους μέχρι τη Μεσσηνία (Χωριό Καλύβια) 12 χιλιομέτρων που υλοποιείται με χρήματα από το λιγνιτόσημο ενώ η συνέχειά του θα υλοποιηθεί με χρήματα από το Ταμείο Πυροπλήκτων (Ταμείο Μολυβιάτη).

Είναι ένα οδικό έργο που θα συνδέσει ένα απομονωμένο χωριό της Φαλαισίας, το χωριό του Νικηταρά, Τουρκολέκα, μέσω Κάστρου Ωριάς, με τη Μεσσηνία και το χωριό Καλύβια. Ένα έργο ιδιαίτερης σπουδαιότητας αφού θα προσφέρει σημαντικά στην περιοχή, μιας και οι κάτοικοι δεν θα είναι αναγκασμένοι να κάνουν τον κύκλο για να μεταβούν στη Μεσσηνία, ενώ λόγω του ιστορικού Κάστρου της Ωριάς, η περιοχή θα μπορέσει να αναπτυχθεί και τουριστικά.

Η εργολαβία, ύψους 500 χιλιάδων ευρώ, περιλαμβάνει την διαπλάτυνση ενός στενού δρόμου που υπήρχε και την ασφαλτόστρωση, συνολικού μήκος 4 χιλιομέτρων, ενώ αν εγκριθεί το πρόγραμμα πυροπλήκτων θα συνεχιστεί και το υπόλοιπο τμήμα και θα γίνει η σύνδεση με τα Καλύβια Μεσσηνίας.

Είναι χαρακτηριστικές οι δηλώσεις του προέδρου της ΤΚ Τουρκολέκα Αναστασίου Αντωνόπουλου, αλλά και του προέδρου της Αδελφότητας των εν Αθήνας Τουρκολεκαίων "Ο Νικηταράς" Μανιάτη Δημήτρη για την σημασία του έργου. Μάλιστα να αναφέρουμε ότι το Κάστρο της Ωριάς είναι το τελευταίο Κάστρο της Βυζαντινής Περιόδου που έπεσε μετά την Κωνσταντινούπολη και το Μυστρά και σφαγιάστηκαν σε αυτό 2300 άτομα. Ενώ η περιοχή είναι καθόλα ιστορική αφού αποτελεί τη γενέτειρα του Νικηταρά και μπορεί να αναπτυχθεί τουριστικά σε μεγάλο βαθμό.

Ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Βαγγέλης Γιαννακούρας τόνισε πως σκοπός της επίσκεψής τους ήταν να δουν από κοντά το έργο και να ρυθμίσουν κάποιες λεπτομέρειες με τους μηχανικούς της Περιφέρειας, ενώ εξήγησε πως το έργο αναμενόταν χρόνια και αποτελούσε όνειρο δεκαετιών και επεσήμανε πως στην ΠΕ Αρκαδίας θεωρούν πως πρέπει στις δύσκολες οικονομικά εποχές που περνάμε να κατασκευάζουν αναπτυξιακά έργα με προστιθέμενη αξία που όχι μόνο θα βελτιώνουν την πρόσβαση αλλά θα αναδεικνύουν και τα πλεονεκτήματα της κάθε περιοχής.

Ευχαρίστησε τέλος τις τεχνικές υπηρεσίες της Περιφέρειας για τη δουλειά που κάνουν και τόνισε ότι στην Αρκαδία έχουν ήδη ξεκινήσει να υλοποιούνται πολύ σημαντικά έργα.

Ε.Τ.
http://www.arcadiaportal.gr







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας και πατήστε "Δημοσίευση σχολίου" παρακάτω. Αν θέλετε να γυρίσετε πίσω στο blog ακολουθήστε τον σύνδεσμο.
<<Επιστροφή στο blog