Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ – ΑΥΤΟΨΙΑ ΤΩΝ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ ΓΙΑ ΤΟΝ Χ.Δ.Β.Α.



Την Μεγαλόπολη επισκέφτηκε την  Πέμπτη (19/9/2013) , κλιμάκιο από την Ευρωπαϊκή Ένωση και συγκεκριμένα της επιτροπής αναφορών. Το κλιμάκιο είχε καλέσει ο Δήμαρχος Μεγαλόπολης κ. Παναγιώτης Μπούρας όταν είχε μεταβεί για να καταθέσει τις απόψεις του Δήμου , σχετικά με την θέληση της Ελληνικής κυβέρνησης να κατασκευάσει στην περιοχή μας Χώρο Διαχείρισης Βιομηχανικών Αποβλήτων  (ΧΔΒΑ).

Μαζί με το κλιμάκιο στην Μεγαλόπολη ήρθαν και ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Χουντής και του ΛΑΟΣ κ. Σαλαβράκος. Παρόντες ο Βουλευτής Αρκαδίας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ζαχαριάς και ο περιφερειακός σύμβουλος Πελοποννήσου κ. Γόντικας.

Στην αρχή τους υποδέχτηκε ο Δήμαρχος Μεγαλόπολης στο νέο Δημαρχείο, όπου και έγινε μια πρώτη ενημέρωση. Στην συνέχεια μετέβησαν  όλοι μαζί στο Ορυχείο της ΔΕΗ , στον χώρο που έχει οριστεί για την κατασκευή.

Εκεί έγινε πάλι συζήτηση – ενημέρωση και ήταν παρούσα από την πλευρά τη ΔΕΗ η κ. Βασιλική Τσάδαρη Διευθύντρια Περιβάλλοντος Παραγωγής, η οποία απαντούσε στα ερωτήματα τα οποία ήταν πολλά και αφορούσαν κυρίως το αν ο χώρος θα δεχτεί μόνο προϊόντα αμιάντου η γενικότερα απόβλητα.

Και ο Δήμαρχος Μεγαλόπολης αλλά και οι κ.κ. Χουντής , Σαλαβράκος , Ζαχαριάς και Γόντικας , εξέφρασαν την μεγάλη ανησυχία τους για όσα σχεδιάζει το Υπουργείο .

Δείτε στα παρακάτω βίντεο όλα όσα ειπώθηκαν. Ζητάω συγνώμη γιατί στο δεύτερο βίντεο με την επιτόπου αυτοψία, ο ήχος δεν είναι καλός λόγω ισχυρών ανέμων που επικρατούσαν και δημιούργησαν προβλήματα στην ηχογράφηση.






Πηγή  ΚΑΦΕΝΕΙΟ  ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ

----------------------------------------

ΤΑ  ΣΧΟΛΙΑ  ΜΑΣ:
Ιδιαίτερα  σημαντικό  το  απόσπασμα  (περίπου  στο  16.00 του  2ου  βίντεο)
όπου  ο  κ.  Μπούρας (δήμαρχος  Μεγαλόπολης)  διαμαρτύρεται  λέγοντας:

ΔΕΝ  ΑΠΑΝΤΗΘΗΚΕ
1. γιατί  η  ΔΕΗ  2πλασίασε  τον  χώρο  του  ΧΔΒΑ
2.  γιατί  επιμένει  στη  κατασκευή,  ενώ  πλέον  δεν  το  χρειάζεται΄ διαθέτοντας  μάλιστα  περί  τα
    7.000.000 ευρώ:  της  περισσεύουν:
3.γιατί αφήνει  ανοιχτά  ενδεχόμενα,  με  την  αναφορά  του  "κυρίως  αμιαντοτσιμέντου"
    μη  ξεκαθαρίζοντας  την  τελική  χρήση
4.γιατί  η  πολιτεία ονοματίζει  την  Μεγαλόπολη  σαν  χώρο  διαχείρησης  επικινδύνων  αποβλήτων








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας και πατήστε "Δημοσίευση σχολίου" παρακάτω. Αν θέλετε να γυρίσετε πίσω στο blog ακολουθήστε τον σύνδεσμο.
<<Επιστροφή στο blog