Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2013

ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΟΥ ΤΡΙΠΟΤΑΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΟΡΥΧΕΙΟ ΤΗΣ ΔΕΗ

Σε προηγούμενη ανάρτηση έγινε ενημέρωση για την συνάντηση που είχαν κάτοικοι από τον Τριπόταμο με τον Περιφερειάρχη κ. Τατούλη , τον κ. Γιαννακούρα κα τον Δήμαρχο Μεγαλόπολης. Η συγκεκριμένη ανάρτηση είναι γραμμένη από αρθρογράφο του arcadiaportal και είναι αναδημοσίευση από εμένα στο Καφενείο της Μεγαλόπολης αυτούσια.

Δείτε την ανάρτηση http://kafeneio.megalopolis.gr/blog/?p=6528

έχουν υπάρξει πολλές αντιδράσεις για το γεγονός ότι γράφτηκε ότι οι κάτοικοι του Τριποτάμου δηλώνουν αποφασισμένοι ακόμα και να κλείσει το Ορυχείο , όλη η ΔΕΗ στην Μεγαλόπολη και ότι αυτό δεν τους νοιάζει. Ειδικά το κομμάτι αυτό του άρθρου έχει προκαλέσει τις απαντήσεις και τα σχόλια πολλών.

Βλέποντας όμως κανείς το βίντεο που υπάρχει , αντιλαμβάνεται ότι τα ακριβή λόγια που ειπώθηκαν είναι λίγο διαφορετικά. Ο πρόεδρος έχει μιλήσει για κλείσιμο του Ορυχείου και ο Δικηγόρος αμέσως μετά αναλύει και κάνει επεξήγηση του τι ακριβώς ζητάνε οι κάτοικοι. Και είναι πολύ σαφές ότι οι κάτοικοι μιλάνε για μια ΔΕΗ που θα έπρεπε να έχει κάνει τις διαδικασίες απαλλοτρίωσης πιο γρήγορα, για μια ΔΕΗ που στην ουσία δεν πολυενδιαφέρεται να πάρει το χωριό και να προχωρήσει το Ορυχείο. Μάλιστα είναι απόλυτα σαφές ότι οι κάτοικοι λένε πως αν δεν γίνει κάτι τέτοιο , τότε θα αναγκαστούν να κινηθούν δικαστικά και να σταματήσουν την λειτουργία του Ορυχείου στο κομμάτι που είναι δίπλα στο χωριό τους και που μπορεί να αποτελέσει πρόβλημα.

Άρα αντιλαμβάνομαι ότι υπάρχει μια μικρή διαφοροποίηση όσων λέγονται στο βίντεο με όσα γράφτηκαν στο άρθρο και αυτό έγινε γιατί η κοπέλα που έγραψε το κείμενο δεν γνωρίζει με λεπτομέρεια το πως έχει αναπτυχθεί το ορυχείο και έμεινε στην γενικότερη διαπίστωση.

Εγώ προσωπικά έχω παρακολουθήσει πολλές φορές τα όσα λένε οι κάτοικοι του Τριποτάμου και πραγματικά είναι πολλοί προσεκτικοί και υπεύθυνοι στις δηλώσεις τους. Μάλιστα αν δείτε στο παρακάτω βίντεο ( από το 15ο λεπτό μέχρι το 20 ) τι ακριβώς αναφέρει ο Παπαβασίλης στους 2 βουλευτές θα καταλάβετε όλοι ότι ίσως οι Τριποταμίτες ενδιαφέρονται πιο πολύ για το μέλλον του Ενεργειακού Κέντρου Μεγαλόπολης ακόμα και από τους αρμόδιους!!



Είναι λοιπόν σαφές ότι το Ορυχείο έχει πρόβλημα. Για να ανοίξει σωστά χρειάζεται να φύγει ο Τριπόταμος και να υπάρξει χώρος να γίνει η ανάπτυξη του. Οι πληροφορίες μας λένε ότι η ΔΕΗ θα προχωρήσει σε προσπάθειες φιλικού διακανονισμού για τον Τριπόταμο. Όμως οι κάτοικοι ζητάνε να μεταφερθούν, όχι να πάρουν χρήματα. Ζητάνε να τους υποδειχθεί μια περιοχή κοντά στον τόπο τους όπου δεν θα έχουν πάλι προβλήματα στο μέλλον. Και βέβαια ξέρουν πολύ καλά – και το λένε – ότι δεν μπορύν να κλείσουν την ΔΕΗ. Αλλά από την άλλη δεν μπορεί μια επιχείρηση σαν την ΔΕΗ να έχει εκμεταλλευτεί όλη την περιοχή , να θέλει να κάνει δουλειά της και να μην βρίσκει τον τρόπο να συμπεριφέρεται στους κατοίκους που έρχεται να πάρει όλη την ιστορία τους όπως πρέπει αλλά με απαξίωση.

Ας αναλογιστούμε όλοι μας πως θα αντιδρούσαμε αν είμαστε εργαζόμενοι στην ΔΕΗ και ταυτόχρονα ερχόταν να μας πάρει το σπίτι και την περιουσία μας. Ας βάλουμε όλοι μας τον εαυατό μας στην δύσκολη θέση να χάνεις το σπίτι και την ιστορία σου , η να κινδυνεύεις να χάσεις την δουλειά σου.Δεν είναι καθόλου εύκολο να κρίνουμε κάποιον και τις πραξεις του αν δεν έχουμε βρεθεί στην δύσκολη θέση. Οπότε ας είμαστε όλοι προσεκτικοί στο τι λέμε και τι ζητάμε.

Αλεβίζος Παναγιώτης – Καφενείο της Μεγαλόπολης

http://kafeneio.megalopolis.gr



3 σχόλια:

  1. φιλαράκο κάνεις τοποθετήσεις τέτοιες που να μην βάζουν σε κίνδυνο τη λούφα σου στη ΔΕΗ αλλά και να εξυπηρετούν και τις εκάστοτε φαντασιώσεις σου για το δήμο
    σε λίγο θα μας πεις ότι για την κατάντια του ορυχείου φταίει η ανορθόγραφη κοπέλα του arcadiaportal συναγωνίζεσαι και εσύ στη λογική το βαγγέλα κρίμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μέσα σε 4 γραμμές καταφέρνεις να μπερδέψεις την βούρτσα με την π..... , διάβασε σε παρακαλώ πρώτα το άρθρο , δες το βίντεο, δες τι αντιδράσεις που δημιουργήθηκαν χωρίς ουσιαστικό λόγο και μετά έλα πάλι να σχολιάσεις.

      Όσο για την υποτιθέμενη λούφα μου στην εργασία μου έχω καλέσει πολλές φορές όποιον θέλει να έρθει να δει από κοντά.

      Για δε τις φαντασιώσεις μου σχετικά με τον δήμο τι να πω ρε παιδιά έχω και εγώ τα βίτσια μου, είχα πολλαπλές ονειρώξεις ότι έφευγε η σαβούρα!!! ο νοών νοεί τω ανώνυμοι φανατικοί σχολιαστές μου!!

      Διαγραφή
    2. Επίσης αν πατήσει κανείς το Καφενείο της Μεγαλόπολης, στην αναζήτηση την λέξη ΔΕΗ, θα δει όταν αναφέρομαι στην ΔΕΗ πόσο βάζουν σε κίνδυνο την υποτιθέμενη λούφα μου στην δουλειά μου οι αναφορές μου.

      Διαγραφή

Γράψτε το σχόλιο σας και πατήστε "Δημοσίευση σχολίου" παρακάτω. Αν θέλετε να γυρίσετε πίσω στο blog ακολουθήστε τον σύνδεσμο.
<<Επιστροφή στο blog