Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2013

Μεγαλόπολη: κατάληψη οι μαθητές στο Γυμνάσιο , κατάληψη οι γονείς τους στο 1ο Δημοτικό που αναπληρώνονται το απόγευμα τα μαθήματα !!!!

Το  είδαμε  και  αυτό!!!!

----Οι  μαθητές   του  Γυμνασίου  Μεγαλόπολης  μαζί  με  τους  μαθητές
 του  Ενιαίου  Λυκείου έχουν  σε  κατάληψη  το  αντίστοιχο  κτιριακό  συγκρότημα,
  από  το  πρωί  της   Δευτέρας  7/10/2013,
----Σήμερα  Τρίτη, λίγο  μετά  τις  2  το  μεσημέρι  κατέλαβαν  το  1ο Δημοτικό  σχολείο  Μεγαλόπολης,  οι  γονείς  των  μαθητών  του  Γυμνασίου.

Ο  λόγος;;;
Η  απόφαση  του  Δ/ντη  Β/θμιας  Εκπαίδευσης  Αρκαδίας
να  αναπληρώνονται  τα  απολεσθέντα  μαθήματα  λόγω  κατάληψης,
σε  απογευματινή  βάρδια  και  σε άλλα  κοντινά  σχολικά  κτίρια


---------------------------------------------------------------------------

Για  το  Γυμνάσιο  τα  απογευματινά  μαθήματα  αναπλήρωσης  (λόγω  κατάληψης)
 δεν  έγιναν,  μετά  την  δυναμική  αντίδραση  των  γονιών
που  εμπόδισαν  την  είσοδο  στο  1ο  Δημοτικό  Σχολείο  σε  μαθητές  και  εκπαιδευτικούς

Για  το  Ενιαίο  Λύκειο ξεκίνησαν  και  τελικά  δεν  έγιναν
στο  χώρο  του  ΕΠΑΛ  Μεγαλόπολης,  παρόλο  που  εκεί
δεν  υπήρξε  παρουσία  γονέων  και  να  σημειώσουμε
παρόλο  που  ακόμα  είναι  εν  ισχύ  (αφού  δεν  ανακλήθηκε)
η  σχετική  επίμαχη  χθεσινή  απόφαση  της  Β¨/θμιας  Αρκαδίας.....


Ο  πρόεδρος  του  Συλόγου  Γονέων  και  Κηδεμόνων  του  Γυμνασίου  Μεγαλόπολης κ. Γ. Γκιουμές δήλωσε:
 " μετά  τις  δυναμικές  μας  προσπάθειες  έληξε  αυτή  η  τραγική  και  άδικη για  τους  μαθητές  και  τις  οικογένειές  τους  αντιμετώπιση.   Όμως  θα  συνεχίσουμε  μέχρι  τέλους. Θα  αναζητήσουμε  τυχόν  ευθύνες  για  αυτή  την  κατάπτυστη  εντολή  του  κ.  Χαριτωνίδη,  όσον  αφορά  το σύννομο  της  έκδοσής  της"

Ο  Πρόεδρος  του  ΔΣ  Μεγαλόπολης  κ. Βασίλης  Κανέλος  επεσήμανε:
" στην  απαίτηση  της  Β'.θμιας  να  λήξει  η  κατάληψη  το  μεσημέρι  της  Τρίτης
και  όχι  το  πρωί  της  Τετάρτης,  όπως  οι  μαθητές  δεσμεύτηκαν,
την  ευθύνη  ανέλαβε  ο  Δήμαρχος  Μεγαλόπολης  κ. Π. Μπούρας
και  έτσι  το  θέμα  έληξε  ήπια  χωρίς  περαιτέρω  επιπλοκές  και  εντάσεις"

Όπως  και  να  έχει,  το  θέμα  κατάληψη  σε  Γυμνάσιο  και  Ενιαίο  Λύκειο  Μεγαλόπολης  θα  τελειώσει  απόψε την  νύχτα,  οπότε  οι  μαθητές  που  παραμένουν  ακόμα  μέσα  θα  αποχωρήσουν  και  αύριο  Τετάρτη  πρωί  όλα  θα  επανέλθουν  σε  κανονική  και  ομαλή  λειτουργία




9 σχόλια:

  1. Καλά οι γονείς αντί να αντιδράσουν που μερικοί μαθητές κάνουν κατάληψη σε δημόσιο κτίριο και δεν αφήνουν με μη δημοκρατικό τρόπο να γίνει μάθημα, αντιδρούν στην λύση; Δηλαδή τι θα παθαίναν τα παιδιά τους αν έκαναν μάθημα στο Δημοτικό;;;;;; Έλεος; Κατά μάνα κατά κύρη...... Ας απαντήσει κάποιος από αυτούς τους γονείς με λογικά επ[ιχειρήματα γιατί πραγματικά έχω μείνει με την απορία........ Δώστε για μια φορά το καλό παράδειγμα στα παιδιά σας και μην διαιωνίζετε τέτοιυ είδους συμπεριφορές!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΣΩΣΤΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ! ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ .

      Διαγραφή
    2. .........κατα μάνα κατά κύρη .........σίγουρα εσύ που έγραψες το εμετικό σχόλιο των 5:30 θα είσαι κάποιος βολεμένος "γονιός" που ο μπαμπάς του αφού έγλειψε τους πάντες τον έβαλε στην ΔΕΗ ή γυναίκα ενός τέτοιου που της χαλά την ηρεμία η σκέψη ότι κάποιοι έχουν προβλήματα και με οποιαδήποτε τρόπο τα εξωτερικεύουν.
      Όσο για τα λογικά επιχειρηματα που επικαλείσαι σίγουρα είναι τα ιδιαίτερα που κάνουν οι καθηγητές στους μαθητές τους οι ανοχή στα μπαρ και στις μπάφες κ,ο.κ.
      Σίγουρα λοιπόν κάποιοι έχουν καλύτερο πάρει καλύτερη αγωγή από την μάνα και τον κύριο απο κάποιους μίζερους και βαριεστημένους γονείς.

      Διαγραφή
    3. Κάνεις μεγάλο λάθος, ο μισθός ο δικός μου και του άντρα μου δεν φτάνουν την προκαταβολή των ΔΕΗτζίδων αν και έχω τελειώσει τριτοβάθμια εκπαιδευση κι έχω διοριστεί μόνο με ΑΣΕΠ. Δεν επικαλούμαι τίποτα, δεν υπονοώ τίποτα ούτε προβαίνω σε χαρακτηρισμούς. Τα παιδιά μου δεν πανε ούτε στο Δημοτικό και δεν κρύβεται καμία πολιτική σκοπιμότητα, ή προσωπική εμπάθεια. Απλά δεν συμφωνώ με το να στερούν με βίαιο τρόπο το δικαίωμα των μαθητών στην δωρεάν παιδεία. Τα παιδιά πρέπει να μάθουν νε διεκδικούν με ειρηνικό τρόπο και εμπεριστατωμένες μεθόδους. Οι γονείς πρέπει να δίνουν το σωστό παράδειγμα, αλλά από ό,τι φαίνεται αναβιώνουν την χαμένη τους εφηβεία.... Δεν βρίσκω λόγο να απολογηθώ σε ΚΑΝΕΝΑΝ τόσο μάλιστα σε κάποιον που τα λεγόμενά του δεν βγάζουν νόημα.

      Διαγραφή
  2. ΕΓΩ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΓΟΝΙΟΣ ΚΙ ΟΥΤΕ Κ ΘΕΛΩ ΝΑ ΓΙΝΩ ΣΕ ΤΟΥΤΟΝ ΤΟΝ ΕΔΩ ΚΟΣΜΟ..
    ΑΛΛΑ ΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΣΤΕ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΙΔΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ.
    ΑΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΣΑΣΤΑΝ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΟΥΣΑΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΡΘΟΥΝ ΝΑ ΚΑΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ Μ ΑΥΤΑ
    Η ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΣΑΣ ΞΕΣΗΚΩΣΕ ....
    Ο ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΊΓΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΥΝ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΛΥΠΗΡΟ ΣΕ ΜΙΑ ΕΠΟΧΗ ΠΟΥ Η ΜΙΑ ΔΥΣΚΟΛΙΑ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΣΕ ΜΙΑ ΕΠΟΧΗ ΠΟΥ ΟΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΔΥΣΚΟΛΕΥΕΤΕ ΝΑ ΒΡΕΙ ΤΡΟΠΟΥΣ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΝΟΟΤΡΟΠΟΙΕΣ ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ.ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΤΗΣ ΠΛΑΚΑΣ ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΠΕΙΔΗ ΣΥΝΗΘΙΖΕΤΕ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΚΑΘΕ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΓΟΝΕΙΣ ΠΟΥ ΝΑ ΤΙΣ ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΟΥΝ. ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΔΕΝ ΕΝΝΟΩ ΟΤΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΝΑ ΠΑΛΕΥΟΥΝ ΝΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΝΤΑΙ.ΑΛΛΑ ΠΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ .ΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΕΧΟΥΝ ΛΟΓΟΥΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΘΑΠΡΕΠΕ ΝΑ ΣΥΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΕΧΟΝΤΑΣ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΓΟΝΙΟΥΣ .ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ ΑΛΛΑ ΘΑΠΡΕΠΕ ΟΤΑΝ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΑ ΦΡΟΝΤΗΣΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΓΥΡΩ ΚΑΦΕΤΕΡΙΕΣ.ΕΠΙΣΗΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΡΩ ΛΟΓΙΚΗ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΓΚΙΟΥΜΕ .ΕΙΝΑΙ ΜΗΝΥΜΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΔΙΑΠΕΔΑΓΩΓΙΣΗΣ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΟΝΕΩΝ ΟΤΑΝ ΓΡΑΦΗ ΓΙΑ "ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΗ "ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΝΟΣ ΑΛΛΟΥ ΘΕΣΜΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΟΥ.ΑΓΑΠΗΤΕ ΠΡΟΕΔΡΕ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΕΙΣ ΤΗΝ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΣΟΥ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗΣ ΤΡΑΜΠΟΥΚΟΣ ΑΛΛΑ ΓΟΝΕΑΣ.ΚΑΙ ΔΕΝ ΔΙΑΒΑΣΑ ΠΟΥΘΕΝΑ ΤΗΝ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΣΟΥ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΟΠΩΣ:ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΠΑΡΚΟΥΝ ΟΙ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΩΡΕΣ ΚΑΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΦΡΟΝΤΗΣΤΗΡΙΟ ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ Η ΔΕΥΤΕΡΑΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ?ΕΚΕΙ ΔΕΝΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΞΩΣΧΟΛΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΥΡΑΣΗ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ?ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ?ΤΙ ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΠΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΑΜΑ ΤΩΝ ΚΑΦΕΤΕΡΙΩΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ?ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ "ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΟ"? ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΦΟΒΑΣΕ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙΣ ΜΕ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΕΣΤΑ ΣΤΟΥΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΣΤΟΥΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ Η ΣΤΟΥΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΤΙΜΑΣ ΝΑ ΤΟΥΦΕΚΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΑΘΗΝΑΙ.ΚΑΛΟ ΥΠΝΟ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ ΑΣ ΑΦΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΧΑΒΑΛΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΑΙΔΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ ΝΑ ΧΟΡΕΥΕΙ.ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΞΕΧΑΣΩ.ΟΤΑΝ ΘΑ ΠΑΣ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΣΤΕΦΑΝΙ ΣΤΙΣ 28 ΟΚΤΩΒΡΗ ΝΑ ΘΥΜΑΣΕ ΟΤΙ ΔΙΠΛΑΣΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΒΓΑΛΕ ΤΗΝ "ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΗ "ΑΠΟΦΑΣΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ ΦΜ.ΟΤΙ ΣΑΣ ΕΝΟΧΛΕΙ ΤΟ ΚΟΒΕΤΕ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΜΠΡΑΒΟ ΜΠΡΑΒΟ

    ΟΜΩΣ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΕΧΕΙΣ ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΓΚΙΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΗ ΖΗΤΑΣ ΑΠΟ ΕΝΑ ΓΟΝΙΟ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΙΚΡΩΝ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΩΝ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΤΑ ΒΑΛΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΚΟΣΜΟ ΤΩΝ ΜΠΑΡ, ΤΩΝ ΙΔΙΑΙΤΕΡΩΝ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΩΝ, ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΩΝ Κ.Ο.Κ

    ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ ΚΟΙΝΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΟΛΗΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΒΡΩΜΙΑΣ ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΟΛΥ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ
    ΟΙ ΜΙΣΟΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΜΠΑΡ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΠΟΥ ΞΕΣΚΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΟΣΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΨΑΧΝΟΥΝ ΓΙΑ ΨΗΦΟΥΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΔΕΡΦΙΑ ΤΟΥΣ Η ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥΣ
    ΜΗ ΤΑ ΒΑΖΕΙΣ ΛΟΙΠΟΝ ΜΕ ΤΟ ΓΚΙΟΥΜΕ ΒΑΛΤΑ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΑΝΩΝΥΜΑ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΒΟΘΡΟ ΠΟΥ ΣΟΥ ΠΕΡΙΕΓΡΑΨΑ

    ΛΕΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΑΛΛΑ ΣΕ ΛΑΘΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΒΓΑΛΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΘΑ ΦΑΕΙ ΤΟ ΦΤΥΣΙΜΟ ΠΟΥ ΤΟΥ ΑΞΙΖΕΙ ΟΤΑΝ ΠΡΕΠΕΙ ΘΑ ΔΕΙΣ ΠΩΣ ΘΑ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΠΌΤΙ ΚΑΝΕΙ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΚΑΙ Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Γράψτε το σχόλιο σας και πατήστε "Δημοσίευση σχολίου" παρακάτω. Αν θέλετε να γυρίσετε πίσω στο blog ακολουθήστε τον σύνδεσμο.
<<Επιστροφή στο blog