Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014

Πέτρος Τατούλης «Πρωτόγνωρο το έργο που επιτελείται στην Αρκαδία»



«Στην πιο δύσκολη οικονομική συγκυρία επιτελούμε ένα τεράστιο και πρωτόγνωρο έργο στην Αρκαδία, παρά την μείωση κατά 80% περίπου των πόρων» ανέφερε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης κατά τη συνάντησή του με τους εκπροσώπους της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Ελλάδας στην έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου την Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014.

Η Παναρκαδική Ομοσπονδία, δια μέσου του προέδρου της κ. Βασιλείου Γιαννακάκου ζήτησε να ενημερωθεί για την εξέλιξη του ζητήματος της διαχείρισης των απορριμμάτων, θέτοντας παράλληλα στη διάθεση της Περιφέρειας κάθε συνδρομή προς την κατεύθυνση της ορθής λύσης και για την κατάσταση του ορεινού οδικού δικτύου της Αρκαδίας. Ο κ. Γιαννακάκος ανακοίνωσε επίσης τη διεξαγωγή του Παγκόσμιου Συνεδρίου Αρκάδων στην Τρίπολη το καλοκαίρια, αλλά και την πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας να τιμήσει τους δωρητές κληροδοτημάτων της Αρκαδίας.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, απαντώντας στο ζήτημα των απορριμμάτων, τόνισε ότι «μετατρέπουμε την πιο βρώμικη Περιφέρεια της χώρας σε πρότυπο περιβαλλοντικής προστασίας και μάλιστα σε χρόνο ρεκόρ για τα Ελληνικά και Ευρωπαϊκά δεδομένα. Είναι ντροπή για την Πελοπόννησο και την Αρκαδία να λειτουργούν δεκάδες παράνομες χωματερές και τα φαράγγια, τα ποτάμια και οι δρόμοι να αποτελούν γενικευμένες χωματερές».

Ο κ. Τατούλης επεσήμανε ότι με τα 68 εκατομμύρια ευρώ που εξασφάλισε η Περιφέρεια το κόστος στον πολίτη θα μειωθεί σημαντικά, ενώ παράλληλα με το διεθνή διαγωνισμό η Περιφέρεια απέτρεψε τεράστια πρόστιμα από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου ανέφερε επίσης ότι η Περιφέρεια θα βοηθήσει στη διοργάνωση του Συνεδρίου και εξήρε την πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας να τιμηθούν οι ευεργέτες για την προσφορά τους στον τόπο τους.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας κ. Ευάγγελος Γιαννακούρας δήλωσε ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου αξιοποιεί κάθε διαθέσιμο χρηματοδοτικό εργαλείο, με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή να υλοποιούνται πάνω από 100 έργα στην Αρκαδία και για τη βελτίωση της προσβασιμότητας και με στόχο τη δημιουργία αναπτυξιακών συνθηκών.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας και πατήστε "Δημοσίευση σχολίου" παρακάτω. Αν θέλετε να γυρίσετε πίσω στο blog ακολουθήστε τον σύνδεσμο.
<<Επιστροφή στο blog