Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014

ΤΙ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΠΕΡΙΒΟΗΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕΤΑΞΥ ΔΕΗ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ;

Αύριο Παρασκευή 21 Μαρτίου συμπληρώνεται 1 μήνας από την ημέρα που υπογράφηκε στην Αθήνα το περιβόητο μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ της Διοίκησης της ΔΕΗ και των Σωματείων της ΔΕΗ στο Ορυχείο Μεγαλόπολης. Με την υπογραφή αυτή σταμάτησαν τα απεργιακά μέτρα που έιχαν ξεκινήσει οι εργαζόμενοι και που έιχαν στριμώξει άσχημα την Διοίκηση αλλά και την Πολιτική Ηγεσία.



Από την πρώτη στιγμή έγραψα εδώ στο Καφενείο της Μεγαλόπολης ότι ο τρόπος που υπογράφτηκε το έγγραφο αλλά και η περιγραφή στα 7 σημεία που αναφέρει, δημιουργούν μεγάλο πρόβλημα, ύποπτες -παρασκηνιακές διαδικασίες και αποτελούν ένα μεγάλο ρίσκο για τα Σωματεία.


Την επόμενη ημέρα ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας και ένας από αυτούς που συμμετείχαν στις διαδικασίες, βγήκε στον Μεγαλόπολη FM και δήλωσε σαφέστατα ότι το πολύ σε ένα μήνα θα έχει βγεί το Φ.Ε.Κ.  για την απαλοτρίωση του Τριποτάμου , ότι τα 3-4 θέματα θα λυθούν ΑΜΕΣΑ και τα υπόλοιπα θα δρομολογηθούν.

Εγώ όσο και να έψαξα, και αν ρώτησα δεν μπόρεσα να μάθω αν κάτι έχει γίνει. Θα αναφέρω για ακόμη μια φορά ότι το συμφέρον όλων μας και η ευχή και η δική μου , είναι να προχωρήσει η επίλυση των θεμάτων. Κατηγορήθηκα ότι επενδύω στο πρόβλημα γιατί τόλμησα να πώ ότι όλα όσα έγιναν είναι σε λάθος βάση. Αλλά δυστυχώς ο χρόνος περνάει , από ότι δείχνουν τα πράγματα δεν έχει γίνει τίποτα και το μόνο που έχει συμβεί είναι ότι η ΔΕΗ κέρδισε πολύτιμο χρόνο .

Ακόμα και τώρα όμως το ορυχείο υπολειτουργεί. Η εξόρυξη του λιγνίτη δεν φτάνει να καλύψει τις απαιτήσεις των μονάδων. Οι μονάδες σβήνουν και γενικότερα δημιουργούνται τεράστια θέματα και προβλήματα για τους εργαζόμενους, για τους κατοίκους της πόλης αλλά και το πρόβλημα του Τριποτάμου δεν λύνεται.

Με λίγα λόγια δεν έχει αλλάξει τίποτα.

Ερωτώ λοιπόν ΔΗΜΟΣΙΑ τα Σωματεία , τους συνδικαλιστές και τους λαλίστατους που πανηγύριζαν για την υπογραφή του μνημονίου.

Τι έχει γίνει απότα 7 θέματα? Τι έχει γίνει με το Φ.Ε.Κ. για τον Τριπόταμο? Τι έχει γίνει για το μέλλον του Ορυχείου?

Θα αναμένω τις απαντήσεις και θα επανέρχομαι μέχρι να ενημερώθούμε όλο για το τι έχει γίνει.

Πηγή:  ΚΑΦΕΝΕΙΟ  ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας και πατήστε "Δημοσίευση σχολίου" παρακάτω. Αν θέλετε να γυρίσετε πίσω στο blog ακολουθήστε τον σύνδεσμο.
<<Επιστροφή στο blog