Τρίτη 17 Ιουνίου 2014

Ένας Μεγαλοπολίτης σχολιάζει....

Παραλάβαμε  ένα  σχόλιό  σας  στην  ανάρτηση  για  την  ποδηλατάδα
του  Σαββάτου  21/6/2014  (δείτε  εδώ)


που  πραγματικά  είναι
από  μόνο  του  εξαιρετικό  άρθρο...

Το  αναρτούμε  αυτούσιο
Αξίζει  να  το  διαβάσουμε.....

Σήμερα  (18/6/2014) αναρτούμε  ένα  ακόμα  σχόλιό  σας (επώνυμο)
που  επίσης  αξίζει  την  προσοχή  μας
το  οποίο  είναι  και  απάντηση επίσης  στο  αρχικό  σχόλιο
----------------------------------------------------------------



Kανένας από την αρχή δεν μπορεί να αμφισβήτηση τις καλές προθέσεις των διοργανωτών της συγκεκριμένης διοργάνωσης η άλλων παρόμοιων .Είναι όμως κάποια πράγματα που επιτέλους πρέπει να μπουν σε μια σειρά. Παρακολουθώντας αρκετά χρόνια τώρα τις παρόμοιες διοργανώσεις που γίνονται άλλοτε από την πάλε ποτέ κραταιά παρεμβατική ,άλλοτε από τον δήμο η άλλους φορείς ,πιστεύω ότι όλα γίνονται ΜΟΝΟ ΤΙΑ ΤΟ ΘΕΑΘΕΙΝΑΙ. Αν πράγματι φίλοι μου θέλετε να κάνετε κάτι ουσιαστικό τότε (χωρίς παρεξήγηση )θα παρατηρούσα τα παρακάτω. 

1. Σε συνεργασία με την αστυνομία της πόλης , καθώς και με εξειδικευμένους φορείς ,να γίνουν ομιλίες και επίδειξη κυκλοφοριακής συμπεριφοράς, στους λεγόμενους ώριμους πολίτες της πόλης. Αν πράγματι θέλετε να δείτε μια απίθανη πολιτισμική κυκλοφοριακή συμπεριφορά ,δεν έχετε παρά να πάτε το πρωί η το μεσημέρι στο 1 ο δημοτικό και θα εκπλαγείτε. Μαμάδες και μπαμπάδες αφού με μεγάλη προσοχή και ασφάλεια αφήσουν τα αγγελούδια τους έξω από την πόρτα του σχολείου, φεύγοντας είναι ικανοί να πατήσουν κάθε «ηλίθιο» παιδάκι που έχει την απαίτηση να διασχίσει με προτεραιότητα τον δρόμο.

2. Οι παραπάνω ασχολούμενοι κύριοι (δεν ξέρω αν είναι και μέλη της ΑΛΜΑ), αν πράγματι θέλουν αυτά που κόπτονται ,ας φροντίσουν ΠΡΩΤΑ ΟΙ ΙΔΙΟΙ να επιδείξουν κυκλοφοριακή αγωγή και ωριμότητα για να γίνουν τα μελλοντικά ΠΑΡΑΔΕΊΓΜΑΤΑ!!!!Και αυτό το γράφω γιατί μια μικρή πόλη είμαστε και γνωριζόμαστε καλά.
3.Υπάρχει ένα πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής στα περιβόλια που δυστυχώς είτε είναι αναξιοποίητο είτε υπάρχει λόγο ιδιωτικής παρέμβασης. Δεν θα έπρεπε όλα τα δημοτικά ακόμη και το γυμνάσιο να επισκέπτονται το χώρο ,με καθοδήγηση από αρμόδιο φορέα ,και να εκπαιδεύονται σωστά στην κυκλοφοριακή αγωγή τους? Τώρα ο μόνος λόγος επίσκεψης είναι τα υπέροχα σουβλάκια της κυρίας Βάσως.

4. Τόσα χρόνια που γίνονται αντίστοιχες διοργανώσεις δεν έχει γίνει το ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΗ ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΗ ΒΟΛΤΑ ΜΙΚΡΩΝ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΩΝ. Βρείτε μου μια διαδρομή που μπορεί ένα παιδάκι να πάει μια ασφαλή βόλτα. Ο δήμαρχος έκοψε ένα γλυκούτσικο κονδύλι για τα αδέσποτα (που πήγαν άραγε τα χρήματα????) αλλά δυστυχώς τα παιδάκια που κάνουν βόλτες κινδυνεύουν από τη χάρη τους.
5. Υπάρχει καμία σήμανση για την κυκλοφορία των ποδηλάτων σε τούτη την πόλη???Αν έχετε δει στείλτε καμία Φώτο.

6.Η δημιουργία και χάραξη ποδηλατοδρόμων ,καθώς και η σχετική σήμανση ,προηγείται αυτών των διοργανώσεων!!Πιο σημαντικό θα ήταν αν πριν την ποδηλατοδρομία η λέσχη σας είχε κάνει κάτι ανάλογο. Δυστυχώς ακολουθήσατε την πεπατημένη .Πάμε πλατεία, με εφέ, λίγο χαβαλέ ,δώρο μπλουζάκι-καπελάκια,διαφιμιστικούλια,αρκετή διασκέδαση (ο d.g θα είναι σε ποδήλατο??)και αυτομάτως γινόμαστε αρεστοί στην πιτσιρικαρία και στους γελαστούς μεγάλους!!!!!Ξέρω ότι δεν αρέσουν αυτά που γράφω αλλά δυστυχώς έτσι είναι. ΟΤΑΝ ΠΕΡΝΑΣ ΜΕ ΣΟΥΖΑ ΣΕ ΓΕΜΑΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΑ ΔΡΟΜΟΥΣ,ΟΤΑΝ ΟΔΗΓΕΙΣ ΜΕ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΗ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΣΤΗ ΠΟΛΗ ,ΟΤΑΝ ΟΔΗΓΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΖΩΝΗ Η ΚΡΑΝΟΣ ,ΟΤΑΝ ΠΕΡΝΑΣ ΑΒΛΕΠΗ ΤΑ ΣΤΑΥΡΟΔΡΟΜΙΑ, ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΤΕ ΝΑ ΣΕ ΠΙΣΤΕΨΟΥΝ ΟΤΙ ΑΓΩΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝΑΣΦΑΛΗ ΟΔΗΓΗΣΗ ?????????????????????????????????????.

Μετά τιμής . ΓΕΝ.ΜΕΓ.
----------------------------------------------------------

Εγώ πάλι στο παραπάνω άρθρο θα δώσω τον τίτλο

"Ένας ακόμη Μεγαλοπολίτης γκρινιάζει... ανώνυμα" και τίποτε άλλο.

Μα τον Θεό ας μου πει ΕΝΑΣ (1) πώς στο καλό και σε τι βοηθάει ένα ανώνυμο σχόλιο σε ένα blog; Δίνει κάποια λύση σε κάτι;
Κάποιοι συνδημότες μας διοργανώνουν μια ποδηλατοβόλτα. Στην ανακοίνωσή τους εγώ βλέπω 6 ονόματα που συνοδεύονται αντίστοιχα από 6 προσωπικούς τηλεφωνικούς αριθμούς. Ερώτηση.
Κάλεσε στο τηλέφωνο ο παραπάνω ανώνυμος έναν από αυτούς για να τους εκθέσει τις ενστάσεις, τις παρατηρήσεις ή τις ιδέες του;
Ας υποθέσουμε πάλι εντελώς κυνικά, πως δεν γουστάρει τις φάτσες τους ή θεωρεί πως είναι όλοι τους λαμόγια (λέμε τώρα). Μπορεί να μας απαντήσει αυτός τι ακριβώς έκανε - κάνει για όλα αυτά που αναφέρει; Για παράδειγμα μπήκε στον κόπο να συστρατευτεί με άλλους συνδημότες μας ώστε να διοργανώσει το οτιδήποτε; Ήρθε ποτέ σε επαφή με αρμόδιους φορείς για αντίστοιχα θέματα κτλ.;
Και κάποιες παρατηρήσεις γιατί μου φαίνεται πως στην Μεγαλόπολη κοροϊδεύουμε τους ίδιους μας τους εαυτούς.
Ποδηλατόδρομοι, πεζόδρομοι κτλ. είναι ΑΔΥΝΑΤΟΝ να γίνουν εάν δεν τα απαιτήσει πρώτα η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ των ίδιων των Μεγαλοπολιτών. Ο μόνος τρόπος για να γίνουν αυτά είναι μέσα από τέτοιες διοργανώσεις. Οι 10 να γίνουν 20, οι 20 40 κ.ο.κ. Αν οποιαδήποτε δημοτική αρχή επιχειρήσει σήμερα, αύριο να κατασκευάσει ποδηλατοδρόμους και πεζόδρομους, θα γίνει στην Μεγαλόπολη μάχη. Μιλάω εκ πείρας. Πριν 1 χρόνο περίπου έγραψα στο καφενείο της Μεγαλόπολης κάποιες γενικές προτάσεις - ιδέες που περιελάμβαναν και αυτά τα θέματα. Σχολίασαν κάποιοι συμπολίτες (ανώνυμα δυστυχώς) λέγοντάς μου στην ουσία πως όλα αυτά είναι περιττές πολυτέλειες γιατί η Μεγαλόπολη είναι σχεδιασμένη (το ακούσαμε και αυτό) για αυτοκίνητο και αυτό είναι και το προτέρημά της έναντι άλλων γειτονικών πόλεων (τώρα γιατί η Μεγ/λη ρημάζει και αυτές αναπτύσσονται είναι μια εύλογη απορία). Εδώ λέει πάει ο άλλος με το αυτοκίνητο ακριβώς στο κατάστημα που θέλει και τελειώνει η υπόθεση. Επομένως αν αλλάξουν πρώτα οι νοοτροπίες στην Μεγ/λη συζητάμε και για ποδηλατοδρόμους.
Με τα της κυκλοφοριακής αγωγής μας κάνει πλάκα ο ανώνυμος παραπάνω, δεν εξηγείται αλλιώς. Μιλάμε για την Μεγαλόπολη στην οποία οι ίδιοι οι ΓΟΝΕΙΣ δίνουν το ελεύθερο και τα κλειδιά του αυτοκινήτου στους πιτσιρικάδες, οι οποίοι σουλατσάρουν σε όλη την πόλη χωρίς άδεια οδήγησης, πάνε μάλιστα του σκοτωμού, πέφτουν πάνω σε παρκαρισμένα αυτοκίνητα προκαλώντας ζημιές (ευτυχώς ως ώρας μόνο υλικές) σε ξένες περιουσίες και έρχονται οι ίδιοι οι γονείς πάλι και λένε στην τροχαία να γράψει πως αυτοί οδηγούσαν για να μην μπλέξει το παιδί. Την επόμενη ημέρα τα ίδια πάλι σαν να μην έγινε τίποτα. Οι ίδιοι λοιπόν δεν φροντίζουμε να μάθουμε στα παιδιά μας να σέβονται πρώτα και κύρια τους γύρω τους (και μετά τους νόμους και όλα τα άλλα) και έχουμε την απαίτηση από τον κάθε δήμαρχο, δάσκαλο κτλ. να μάθει το παιδί μας κυκλοφοριακή αγωγή. Στην Μεγαλόπολη έχουμε πάρει διαζύγιο από την λογική, δεν εξηγείται αλλιώς.

Χρήστος Στασινόπουλος 

8 σχόλια:

  1. Τα πράγματα είναι ακριβώς όπως τα λες φίλε μου και δυστυχώς ακόμα χειρότερα...
    Για ποια ασφαλή οδήγηση ενδιαφέρονται οι κύριοι, την στιγμή που γίναμε μάρτυρες σε παράνομο αγώνα που διοργάνωσαν την Καθαρά Δευτέρα στο ελικοδρόμιο, χωρίς κανένα μέτρο ασφαλείας, εντελώς στο χαβαλέ και από θαύμα δεν θρηνήσαμε κανένα θύμα??
    ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εγώ βλέπω ότι στην Μεγαλόπολη δεν βλέπω να βάζουμε μυαλό ο καθένας στην κοσμαρα του. Αντί να βοηθήσει όποιος μπορεί με τον τρόπο του, κοιτάμε πως να βγάλουμε τα μάτια μας. Όποιος και αν έγραψε τα παραπάνω καλύτερα να αρχίσει να γραφή σε κανένα μπλοκ για κατινες και να πάει σε κάνα ψυχίατρο. Δεν δέχομαι να λέτε περί πολιτισμού κτλ και να κρίνεται από την καρέκλα σας δίνοντας και κατεβατά σε παραδείγματα, αυτό δεν είναι πολιτισμός, αντίθετος είναι ένα παιχνιδάκι μερικών για διχασμου των ανθρώπων στην πόλη μας ή καποιοι θίγονται για τα συμφέροντα τους και έτσι συνεχίσουμε των ύπνο μας...χορεύοντας τα αρπακτικά! για χαρά στους πολιτισμένους και Εις ανώτερα κλιμάκια ράδιο αρβύλα... Ελλάς με το μεγαλείο σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συμφωνώ με τα όσα αναφέρατε για την ασφάλεια και τα όσα έπρεπε να είχαν γίνει εκ μέρους του δήμου.Όμως εσεις,που έχετε κάποια παράπονα για ποιό λόγο δεν τα συζητάτε με τους διοργανωτές της ποδηλατοδρομίας και αντ'αυτού σπεύδετε να "κράξετε"μέσα από τα site;Και το αναφέρω αυτό γιατι όλοι μας είμαστε καλοί στην κριτική όμως κανένας από μας δεν κάνει τίποτα το ουσιαστικό για να αλλάξει την κατάσταση.Δηλαδή θεωρείτε ότι δε θα έπρεπε να γίνει τίποτα;Ούτε ποδηλατοδρομία ούτε τίποτα σε αυτήν την πόλη!Ας καθίσουμε όλοι να μιζεριάζουμε και να μην προσφέρουμε τίποτα στην πόλη μας! Αυτό που έχω να πω είναι ότι από κάπου πρέπει να ξεκινήσουμε σε αυτή την πόλη!
    .Αν μένουμε σπίτι μας και το μονο που ξέρουμε να κάνουμε είναι η γκρίνια για όλα τότε καλύτερα να μην προσδωκούμε τίποτα καλύτερο. Για να καλυτερεύσει η κοινωνία μας πρέπει εμείς να δράσουμε και να μην τα ρίχνουμε πάντα στους άλλους!Ξέρω,είναι η εύκολη λύση αυτή αλλά ας πάρουμε επιτέλους την ευθύνη στα χέρια μας!Εν κατακλείδι,τα επιχειρήματά σας και όσα πιστεύετε εφόσον αφορούν το καλό της πόλης μας να τα συζητήσετε με τους διοργανωτές.Αυτό θα ήταν όντως δημιουργικό!Ευχαριστώ πολύ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ποια παραπονα να κανει και που? Ο Δημος και η αστυνομια ειναι αποντες απο παντου. Οι πεζοδρομοι στην πλατεια εχουν γινει κεντρο παρνικ και δρομοι κανονικης κυκλοφοριας. Πολλοι δρομοι εχουν καταληφθει απο τελαρα, ζαρτινιερες, ποδηλατα, τραπεζακια και οτι μπορεις να φανταστεις. Η παρανομια καλα ανθει. Και μιλαμε για πολιτισμο η παιδεια?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ποια παραπονα να κανει και που? Ο Δημος και η αστυνομια ειναι αποντες απο παντου. Οι πεζοδρομοι στην πλατεια εχουν γινει κεντρο παρνικ και δρομοι κανονικης κυκλοφοριας. Πολλοι δρομοι εχουν καταληφθει απο τελαρα, ζαρτινιερες, ποδηλατα, τραπεζακια και οτι μπορεις να φανταστεις. Η παρανομια καλα ανθει. Και μιλαμε για πολιτισμο η παιδεια?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τότε λοιπόν,να σταματήσουμε εμείς ως πολίτες να κάνουμε δράσεις όπως η ποδηλατοδρομία γιατι ο δήμος μένει αμέτοχος.Τί σας κάνει να πιστεύετε ότι με την αδράνειά μας θα "ιδρώσει το αυτί του δήμου";
    Εάν επαναλαμβάνω θέλουμε να αλλάξει κάτι στην πόλη μας πρέπει να το επιδιώξουμε μέσα από εθελοντικές δράσεις και όχι ασκώντας κριτική σε όλους και σε όλα.Όσον αφορά τα παράπονα ο κύριος/η κυρία που συνέταξε το παραπάνω άρθρο ανέφερε παράπονα απέναντι στις εκάστοτε διοργανώσεις.Όποιος λοιπόν έχει σκεφτεί μια ιδέα ή έχει υπόψη του κάτι καλύτερο για την πόλη να συζητήσει με τους διοργανωτές γιατι αυτό θα ήταν όντως δημιουργικό.Με την γκρίνια δε βοηθάμε την κατάσταση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εγώ πάλι στο παραπάνω άρθρο θα δώσω τον τίτλο

    "Ένας ακόμη Μεγαλοπολίτης γκρινιάζει... ανώνυμα" και τίποτε άλλο.

    Μα τον Θεό ας μου πει ΕΝΑΣ (1) πώς στο καλό και σε τι βοηθάει ένα ανώνυμο σχόλιο σε ένα blog; Δίνει κάποια λύση σε κάτι;
    Κάποιοι συνδημότες μας διοργανώνουν μια ποδηλατοβόλτα. Στην ανακοίνωσή τους εγώ βλέπω 6 ονόματα που συνοδεύονται αντίστοιχα από 6 προσωπικούς τηλεφωνικούς αριθμούς. Ερώτηση.
    Κάλεσε στο τηλέφωνο ο παραπάνω ανώνυμος έναν από αυτούς για να τους εκθέσει τις ενστάσεις, τις παρατηρήσεις ή τις ιδέες του;
    Ας υποθέσουμε πάλι εντελώς κυνικά, πως δεν γουστάρει τις φάτσες τους ή θεωρεί πως είναι όλοι τους λαμόγια (λέμε τώρα). Μπορεί να μας απαντήσει αυτός τι ακριβώς έκανε - κάνει για όλα αυτά που αναφέρει; Για παράδειγμα μπήκε στον κόπο να συστρατευτεί με άλλους συνδημότες μας ώστε να διοργανώσει το οτιδήποτε; Ήρθε ποτέ σε επαφή με αρμόδιους φορείς για αντίστοιχα θέματα κτλ.;
    Και κάποιες παρατηρήσεις γιατί μου φαίνεται πως στην Μεγαλόπολη κοροϊδεύουμε τους ίδιους μας τους εαυτούς.
    Ποδηλατόδρομοι, πεζόδρομοι κτλ. είναι ΑΔΥΝΑΤΟΝ να γίνουν εάν δεν τα απαιτήσει πρώτα η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ των ίδιων των Μεγαλοπολιτών. Ο μόνος τρόπος για να γίνουν αυτά είναι μέσα από τέτοιες διοργανώσεις. Οι 10 να γίνουν 20, οι 20 40 κ.ο.κ. Αν οποιαδήποτε δημοτική αρχή επιχειρήσει σήμερα, αύριο να κατασκευάσει ποδηλατοδρόμους και πεζόδρομους, θα γίνει στην Μεγαλόπολη μάχη. Μιλάω εκ πείρας. Πριν 1 χρόνο περίπου έγραψα στο καφενείο της Μεγαλόπολης κάποιες γενικές προτάσεις - ιδέες που περιελάμβαναν και αυτά τα θέματα. Σχολίασαν κάποιοι συμπολίτες (ανώνυμα δυστυχώς) λέγοντάς μου στην ουσία πως όλα αυτά είναι περιττές πολυτέλειες γιατί η Μεγαλόπολη είναι σχεδιασμένη (το ακούσαμε και αυτό) για αυτοκίνητο και αυτό είναι και το προτέρημά της έναντι άλλων γειτονικών πόλεων (τώρα γιατί η Μεγ/λη ρημάζει και αυτές αναπτύσσονται είναι μια εύλογη απορία). Εδώ λέει πάει ο άλλος με το αυτοκίνητο ακριβώς στο κατάστημα που θέλει και τελειώνει η υπόθεση. Επομένως αν αλλάξουν πρώτα οι νοοτροπίες στην Μεγ/λη συζητάμε και για ποδηλατοδρόμους.
    Με τα της κυκλοφοριακής αγωγής μας κάνει πλάκα ο ανώνυμος παραπάνω, δεν εξηγείται αλλιώς. Μιλάμε για την Μεγαλόπολη στην οποία οι ίδιοι οι ΓΟΝΕΙΣ δίνουν το ελεύθερο και τα κλειδιά του αυτοκινήτου στους πιτσιρικάδες, οι οποίοι σουλατσάρουν σε όλη την πόλη χωρίς άδεια οδήγησης, πάνε μάλιστα του σκοτωμού, πέφτουν πάνω σε παρκαρισμένα αυτοκίνητα προκαλώντας ζημιές (ευτυχώς ως ώρας μόνο υλικές) σε ξένες περιουσίες και έρχονται οι ίδιοι οι γονείς πάλι και λένε στην τροχαία να γράψει πως αυτοί οδηγούσαν για να μην μπλέξει το παιδί. Την επόμενη ημέρα τα ίδια πάλι σαν να μην έγινε τίποτα. Οι ίδιοι λοιπόν δεν φροντίζουμε να μάθουμε στα παιδιά μας να σέβονται πρώτα και κύρια τους γύρω τους (και μετά τους νόμους και όλα τα άλλα) και έχουμε την απαίτηση από τον κάθε δήμαρχο, δάσκαλο κτλ. να μάθει το παιδί μας κυκλοφοριακή αγωγή. Στην Μεγαλόπολη έχουμε πάρει διαζύγιο από την λογική, δεν εξηγείται αλλιώς.

    Χρήστος Στασινόπουλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Γράψτε το σχόλιο σας και πατήστε "Δημοσίευση σχολίου" παρακάτω. Αν θέλετε να γυρίσετε πίσω στο blog ακολουθήστε τον σύνδεσμο.
<<Επιστροφή στο blog