Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2014

ΣΟΣ ΔΕΗ Μεγαλόπολης: " οι παράνομες εργολαβίες στο ΛΚΜ καλά κρατούν"

Με τις "ευλογίες" της Διεύθυνσης του ΛΚΜ το καθεστώς παρανομίας από τους εργολάβους στα Ορυχεία της Δ.Ε.Η στην Μεγαλόπολη «καλά κρατεί»



Παρ’ ότι επανειλημμένα σας έχει καταγγελθεί από τα συνδικάτα του χώρου, η  παραβίαση των όρων των συμβάσεων των εταιρειών στις οποίες έχουν εκχωρηθεί δραστηριότητες της ΔΕΗ στο ΛΚΜ η κατάσταση ασυδοσίας εξακολουθεί  να παραμένει.
 Πιο συγκεκριμένα:

Η εταιρεία «ΒΡΟΝΤΟΣ» στα ορυχεία του ΛΚΜ χρησιμοποιεί όχημα - υδροφόρα τύπου SCANIA με παράνομες πινακίδες κυκλοφορίας που αντιστοιχούν σε άλλο όχημα χωματουργικό τύπου MAN και εκτελεί εργασίες διαβροχής.





(Από την αρχή της σύμβασης στις παραπάνω "φωτο" μόνο στο πίσω μέρος
 οι παράνομες πινακίδες ....)

Κανένας μέχρι σήμερα (Ιεραρχία ΛΚΜ - Επιβλέποντες) δεν είχε προχωρήσει σε καμία ενέργεια για αυτή την παράνομη ενέργεια της εν λόγω εταιρείας.
Μετά από αντίδραση εκπροσώπων του Σωματείου μας στις 22/9 ο συγκεκριμένος εργολάβος αναγκάστηκε να ακινητοποιήσει την παράνομη υδροφόρα σε διάφορα σημεία του ορυχείου και έκλεισε το εργοτάξιο του για να αποφύγει τον αστυνομικό έλεγχο.



(Οι παράνομες πινακίδες τις τελευταίες μέρες και μπροστά ...
Να μην "δημιουργούνται" ίσως υποψίες ...)

Η απουσία ουσιαστικού ελέγχου από την Διεύθυνση του ΛΚΜ για την τήρηση της νομοθεσίας και των όρων των συμβάσεων αποθρασύνει τις εταιρείες των ιδιωτών εργολάβων να προβαίνουν σε τέτοιες ενέργειες στους χώρους του ΛΚΜ.
Επιτέλους η Διεύθυνση του ΛΚΜ θα εφαρμόσει την νομοθεσία και του όρους των συμβάσεων αποτρέποντας συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού και παρανομίας προστατεύοντας τα συμφέροντα της Επιχείρησης ;
Το Δ.Σ του Σ.Ο.Σ ΔΕΗ Μεγ/λης σας καλεί
όπως προχωρήσετε:
·  Στην λήψη των απαιτούμενων ενεργειών και των προβλεπόμενων μέτρων για την παραπάνω παράνομη ενέργεια της εν λόγω εταιρείας και την εφαρμογή πλήρως των συμβατικών υποχρεώσεων της με την Επιχείρηση.
Σε διαφορετική περίπτωση θα προβούμε σε κάθε νόμιμη ενέργεια από μέρους του Σωματείου μας για τη τήρηση της νομιμότητας και τη διασφάλιση των συμφερόντων της Επιχείρησης.
Καλούμε κάθε αρμόδιο φορέα της πολιτείας, να προχωρήσει άμεσα σε ουσιαστικούς ελέγχους για την εφαρμογή της νομιμότητας.





16 σχόλια:

  1. Ο βροντος εκανε το μοιραιο λαθος να ειναι υποψηφιος με αντιθετη παραταξη απο αυτη του μεγαλοεργολαβου-αφεντικου των ορυχειων μεγαλόπολης. Και τωρα το πληρωνει, τα τσιρακια Του επιασαν δουλεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. καλα ρε ψευτομαγκες ΣΟΣ ΔΕΗ τοσα χρονια δεν τα βλεπατε αυτα ???
    τωρα τα βλεπετε μονο???
    ΚΑΙ δεν το λεω για υπερ του βροντου αυτο ισα ισα καλα να παθει.
    αλλα να τα παθουν ολλοι οσοι εχουν κανει και κανουν τα ιδια.
    ΝΑ ΤΑ ΒΑΛΕΤΕ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΨΕΥΤΟΜΑΓΚΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μα καλά σε ποιόν κάνουν την καταγγελία γιατί δεν πάνε η ίδιοι στην αστυνομία τα αλλά σωματεία του χώρου δεν τα βλέπουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. στο ορυχειο υπαρχουν πολλοι εργολαβοι που πανω κατω ειναι σε πολλα πραγματα παρανομοι
    προκαλει μεγαλη εντυπωση το γεγονος οτι το σοσ ασχολειται με το συγκεκριμενο θεμα
    προφανως φιλε σαραντο αρχισες παλι τα παιχνιδακια, φαντασου οτι ο τσουμπλεκας δεν εβγαλε ανακοινωση και την εβγαλες εσυ
    αν τα σωματεια θελουν να μας πεισουν οτι κανουν την δουλεια τους τοτε αυριο το πρωι θα πρεπει να βγουν 10 καταγγελιες βαρβατες , αλλιως αυτη εδω ειναι στημενη και υποπτη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΘΕΡΜΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟ ΣΟΣ ΔΕΗ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ ΠΟΥ ΞΑΦΝΙΚΑ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΠΙΝΕΙ ΤΗΝ ΚΑΜΗΛΟ ΚΑΙ ΔΙΥΛΥΕΙ ΤΟΝ ΚΟΝΟΠΑ.ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑΤΙ ΤΟΣΟ ΧΡΟΝΙΑ ΣΙΩΠΟΥΝ ΣΕ ΜΕΓΙΣΤΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΜΕ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΠΑΡΑΝΟΜΙΕΣ ΚΑΙ ΘΥΜΗΘΗΚΑΝΕ ΤΟ ΒΡΟΝΤΟ, ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΚΥΡΙΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΣΟΣ. ΑΛΛΑ ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΤΕ ΑΦΟΥ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΣΑΣ ΕΧΟΥΝ ΓΙΑΟΥΡΤΩΣΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ενα χωριό είμαστε, ολοι ξέρουμε ποιο ειναι το ποιον και το παρελθόν του βροντου. Αλλα πρέπει να πω πως πλαστες πινακίδες εχουν παρα πολλα φορτηγα τωρα το θυμήθηκαν οι του ΣΟΣ?
    Μηχάνηματα απο πτωχευμενες εταιρείες δουλεύουν ανενόχλητα, πακιστανοι χωρις δίπλωμα, παραποιημενα μηχάνηματα, παραβιασεις ωραρίου και κανονων ασφαλείας, κλπ..
    μελίγα λόγια το ορυχείο είναι ενας μεγαλος οικος ανοχής. .. που ειναι το ΣΟΣ τοσο καιρό?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΡΕ ΕΡΓΑΤΟΠΑΤΡΕΣ ΤΟΥ Κ@Λ@Υ ΕΧΕΤΕ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΗ ΟΡΑΣΗ... ΠΙΑΣΑΤΕ ΤΟΝ ΠΙΟ ΑΣΗΜΑΝΤΟ ΕΡΓΟΛΑΒΟ ΣΤΟ ΛΚΜ. ΕΙΔΑΤΕ ΤΟ ΣΚΟΥΠΙΔΑΚΙ ΣΤΟ ΜΑΤΙ ΣΑΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΤΕ ΤΟ ΔΟΚΑΡΙ ΣΤΟ ΜΑΤΙ ΣΑΣ. ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΟΧΟΣ Ο ΒΡΟΝΤΟΣ ΑΛΛΑ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΣΑΣΤΕ ΠΑΡΘΕΝΕΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ρε παιδια ποιοι ειναι αυτοι οι ΣΟΣ τελικα ?
    Γιατι δεν γραφουν και τα ονοματακια τους απο κατω?Κωλώνουν?
    Καλα τα λενε για τον Βροντο δεν εχουν αδικο αλλα για τους αλλους μεγαλοεργοκλεφτες δεν τα βλεπουν τοσα χρονια?
    Γιαυτο λεω να μας πει καποιος τα ονοματακια τους ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. το ΣΟΣ καλά κάνει και βγάζει ότι βγάζει έστω και επιλεκτικά, το θέμα είναι τι κάνει η αστυνομία το ΣΕΠΕ και ολοι οι φορείς Η ΔΕΗ εχει καταντήσει στη χειροτερή της μορφή κάτι πρέπει να γίνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΚΟΥΒΑΣ ΜΕ ΣΚΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΠΛΑ ΜΑΣ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΒΡΩΜΙΑ ΤΗς ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ενω καποιοι ψευτοδημοσιογραφοι το κανανε γαργαρα οπως ο πιτουρας ο καφετζης ρε εκεινο το παιδι απο το χωρεμι

      Διαγραφή
  11. Ο Βρόντος είναι ο πιο νόμιμος απ όλους ή μάλλον ο εργολάβος με τις λιγότερες παρανομίες. Τον Δρ...ο και τον Μα....α με τα χειρότερα αίσχη δεν τους βλέπουν? Ο Δ....ς δεν έχει ασφάλεια και πινακίδες σε κανένα φορτηγό. Ανασφάλιστη εργασία με υπερωρία όλοι τους οι εργολάβοι. Άλλα είστε πουλημένοι όλοι οι συνδικαλιστές ρε κουφάλες πληρωμένες!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΑΠΟ ΤΗ ΜΙ ΟΙ ΕΡΓΛΑΒΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ ΚΑΛΩΔΙΩΝ. ΤΕΛΙΚΑ Η ΔΕΗ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΞΕΦΡΑΓΟ ΑΜΠΕΛΙ. ΜΠΑΤΕ ΣΚΥΛΟΙ ΑΛΕΣΤΕ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Πραγματικά είναι να τραβάς τα μαλλιάσου με αυτά που συμβαίνουν. Πολλοί βγαίνουν και βρίζουν το σωματείο για την καταγγελία που έγινε αντί να το θεωρήσουν σαν μια αρχή σαν ένα πρώτο βήμα για την αντιμετώπιση της παρανομίας. Ποιός μπορεί να μας γνωρίσει πόσα μηχανήματα ή αυτοκίνητα έχει μισθώσει ο συγγεκριμένος εργολάβος? Πόσα άτομα ασφαλίζει στο ΙΚΑ ?Το ΙΚΑ πως δίνει ασφαλιστικές ενημερότητες? Τι στο διάβολο κανείς δεν νοιάζεται για τίποτε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Σε όλη αυτή την ιστορία, και όσες αντίστοιχες έχουν υπάρξει στο παρελθόν, υπάρχουν κάποιοι "κακοί" που έχουν ονοματεπώνυμο και κάποιοι "κακοί" που δεν έχουν. Έτσι, όταν μιλάμε για το ΣΟΣ, οι εκπρόσωποί του είναι γνωστοί, έχουν ονοματεπώνυμο και είναι "κακοί" για όσους τους κατηγορούν ότι τα παίρνουν κοκ... Από την άλλη μεριά, υπάρχουν οι "κακοί" οι εργολάβοι, που πάλι έχουν ονοματεπώνυμο και εύκολα στοχοποιούνται κι αυτοί... Όταν μιλάμε όμως για τη ΔΕΗ, πάντοτε σε αυτόν τον τόπο λέμε "η Διοίκηση"... Κι επειδή τυγχάνει στο πόστο του ΛΚΜ να είναι ένας ξένος, ο Κουστέρης, τον ονοματίζουμε εύκολα και αυτόν... Όμως, υπάρχουν και άλλοι στη "Διοίκηση" του ΛΚΜ και των Σταθμών! Είναι διευθυντές, τομεάρχες, υποτομεάρχες και άλλοι "υπεύθυνοι" για όλο αυτό το κατάντημα που περιγράφεται παραπάνω. Όμως, όλοι αυτοί ΠΟΤΕ δεν έχουν ονοματεπώνυμο... Γιατί; Γιατί είναι ντόπιοι, γιατί αποτελούν μερικοί την "αφρόκρεμα" της κοινωνίας της Μεγαλόπολης, και, τέλος πάντων, δε μπορούμε να "εκθέτουμε υπολήψεις"... Εύκολα λοιπόν λέμε για το Βρόντο και τους άλλους εργολάβους, εύκολα λέμε για το Σαράντο και τους λοιπούς συνδικαλιστές, αλλά τα μεγαλοστελέχη του ΛΚΜ και των Σταθμών, "επιφανείς" μεγαλοπολίτες, με πτυχία γαρ, που έχουν το ρόλο τους σε αυτό το παιχνίδι (με το αζημίωτο), ΚΟΥΒΕΝΤΑ! ΜΟΥΓΚΑ! Εκεί, μιλάμε για τη "Διοίκηση", άντε και για τον Κουστέρη... Γιατί γίνεται αυτό; γιατί και οι συνδικαλιστές και οι εργολάβοι τους έχουν ανάγκη. Δεν τολμούν να τους αναφέρουν γιατί θα έχουν μετά "προβλήματα"....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Γράψτε το σχόλιο σας και πατήστε "Δημοσίευση σχολίου" παρακάτω. Αν θέλετε να γυρίσετε πίσω στο blog ακολουθήστε τον σύνδεσμο.
<<Επιστροφή στο blog