Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014

Απατεώνας ολκής η "πλαστή" υπάλληλος στη Μεσσηνία, ενεργούσε ατομικά και "με το νόμο"

Απατεώνας" ολκής αποδεικνύεται η "πλαστή" υπάλληλος της Π.Ε. Μεσσηνίας, που πλαστογράφησε το απολυτήριο Λυκείου και τσέπωσε εγγυητικές ταξιτζήδων.

Μετά τη "βόμβα" που έσκασε προ ημερών και τις έρευνες που διεξάγονται στην ίδια την Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας, αλλά και στη Δ.Ο.Υ. Καλαμάτας και το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, σύμφωνα με πληροφορίες μας, δεν προκύπτει -τουλάχιστον κατ' αρχάς- από πουθενά καμία ευθύνη μη τήρησης της νομιμότητας από τους εμπλεκόμενους υπαλλήλους, ούτε και από το προσωπικό του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων.

Απεναντίας, καταφαίνεται μέχρι τώρα ότι η "πλαστή" υπάλληλος, γνωρίζοντας, ως εκ της θέσεως της και της εμπειρίας της, πολύ καλά τις νόμιμες διαδικασίες, φρόντιζε να ενεργεί "με το νόμο" - νομότυπα, εξαπατώντας τους κατά περίπτωση εμπλεκόμενους υπαλλήλους, που δεν μπορούσαν φυσικά να ελέγξουν αυτόματα (την ίδια στιγμή) την πλαστότητα των εγγράφων - εξουσιοδοτήσεων που τους κατέθετε.
Πιο συγκεκριμένα, όταν ο νόμος λέει ότι μέχρι του ποσού των 3.500 ευρώ μπορεί μια εγγυητική επιστολή να εισπραχθεί με εξουσιοδότηση, άντε ο υπάλληλος του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων ακόμα και να φανταστεί, ότι η ίδια η υπεύθυνη του κρίσιμου τμήματος της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας είχε πλαστογραφήσει την εξουσιοδότηση και τσέπωνε τις εγγυητικές!

Πάντως, το όλο θέμα έχει πάρει πλέον το δρόμο της προβλεπόμενης νόμιμης διευρεύνησης, η Π.Ε. Μεσσηνίας είναι πρόθυμη να "ρίξει άπλετο φως"  στη υπόθεση και η δικαιοσύνη κάνει ήδη το έργο της, ερευνώντας τα πάντα και τους πάντες.

---------

ΣΧΟΛΙΟ

Όπως ζήτησε εχθές και ο Π. Τατούλης, σε επιτόπια επίσκεψη του στο Διοικητήριο Μεσσηνίας, πρέπει να υπάρξει σε βάθος και σε σύντομο χρονικό διάστημα διερεύνηση προς κάθε κατεύθυνση και πόρισμα, προκειμένου το συγκεκριμένο γεγονός να παύσει να θορυβεί την τοπική και νομαρχιακή κοινωνία.

Οι θιγόμενοι είναι πολλοί -και καθημερινά προστίθενται και άλλοι- και ως εκ της θέσεως τους, να βρίσκονται σε συνεχή επαφή με την τοπική κοινωνία, μεταφέρουν προσωπικές απόψεις και εκτιμήσεις, με βάση βέβαια το προσωπικό τους πάθημα. Και δημιουργούν στην ευρύτερη κοινή γνώμη φυσιολογικά  και ανεπίσημα και "ανεξέλεγκτα" αναπάντητα ακόμα ερωτήματα, μέχρι την οριστική απάντηση της πλήρους διελεύκανσης των πραγματικών περιστατικών.

Στην κατεύθυνση αυτή, πιστεύουμε ότι πρέπει να εργαστεί και η Ν.Δ. η οποία έτσι κι αλλιώς στηρίζει την περιφερειακή αρχή και η οποία κυριολεκτικά χρησιμοποιήθηκε διαχρονικά από την "πλαστή" υπάλληλο. Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, ήδη και ο πρωθυπουργός και ο υφυπουργός Γ. Λαμπρόπουλος έχουν ζητήσει από την κομματική οργάνωση και την τοπική περιφερειακή αυτοδιοίκηση να εργαστούν -στο μέτρο που μπορούν και πρέπει να εμπλακούν- για να λάμψει όλη η αλήθεια.

Βεβαίως φύλακας - άγγελος της νομιμότητας είναι η Δικαιοσύνη, αλλά φρονούμε ότι επικουρικά και η αυτοδιοικητική-πολιτική πρωτοβουλία είναι απαραίτητη και χρήσιμη, όταν η ίδια η "πλαστή" υπάλληλος φρόντιζε να δημιουργεί  (άμεσα ή έμμεσα)  πάντα ένα πολιτικό προπέτασμα για την εξυπηρέτηση των ατομικών της επιδιώξεων.


Πηγή: PELOPSNEWS.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας και πατήστε "Δημοσίευση σχολίου" παρακάτω. Αν θέλετε να γυρίσετε πίσω στο blog ακολουθήστε τον σύνδεσμο.
<<Επιστροφή στο blog