Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

Επεμβαση Υπ. Υγείας Αν. Λυκουρέντζου, μετά από δημοσίευμα για πλασματικές συνταγογραφήσεις στην Κορινθία!

ΕΠΕΜΒΑΙΝΕΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΥΚΟΥΡΕΤΖΟΣ  μετά  από  δημοσίευμα   του sfedona.gr .  με  θέμα:  

Με  ιδιαίτερη  ικανοποίηση  τόσο  η  ιστοσελίδα  που  δημοσιοποίησε  το  θέμα,
όσο  και  η τοπική  κοινωνία,  υποδέχτηκε  την   συγκεκριμένη  είδηση,
μιάς  και  ο  Υπ. Υγείας Ανδρέας Λυκουρέτζος ,  διέταξε να γίνει εξονυχιστική έρευνα από ανώτατους επιθεωρητές του Υπουργείου Υγείας.



Ο Γενικός Επιθεωρητής του ΣΕΥΥΠ Μιχάλης Σαμπατακάκης συντονίζει όλες τις σχετικές ενέργειες και τις επόμενες μέρες θα βρίσκονται στην Κόρινθο οι επιθεωρητές για εξονυχιστική  έρευνα.
Ο Υπουργός Ανδρέας Λυκουρέτζος θεωρεί ιδιαίτερα σοβαρή την αποκάλυψη  η οποία μπορεί να οδηγήσει τους αρμόδιους επιθεωρητές σε κύκλωμα έκδοσης συνταγών μαϊμού που δρα όχι μόνο στην Κόρινθο αλλά και σε όλη την Ελλάδα.
Τον περασμένο μήνα μόνο εκδόθηκαν σε όλη την Ελλάδα 4 εκατομμύρια συνταγές !

Πάντως αυτή η περίπτωση που αποκαλύφθηκε από  τη sfedona.gr για αθρόα εξαγωγή φαρμάκων στην Αλβανία και άλλες Βαλκανικές χώρες μέσω των εκεί(Κορινθία) ευρισκόμενων οικονομικών μεταναστών και βέβαια με συνταγές του ΕΟΟΠΥ , πιθανόν να βοηθήσει αποτελεσματικά το Υπουργείο Υγείας να ανακαλύψει το μέγεθος του σκανδάλου και να το εξαρθρώσει.

Κλείνοντας σας υπενθυμίζουμε τι είχε γραφεί  μεταξύ άλλων
στο πρωτοσέλιδο άρθρο της sfedona.gr (31.8.2012):
…… ” Μετά από όλα αυτά που αποκαλύπτουμε σήμερα μήπως πρέπει να έρθουν κατεπειγόντως κάποιοι επιθεωρητές του ΙΚΑ και του Υπουργείου Υγείας στην Κορινθία να ελέγξουν τις συνταγογραφήσεις που γίνονται σε βιβλιάρια Αλβανών αλλά και άλλων ασφαλισμένων Βαλκάνιων κυρίως οικονομικών μεταναστών;
Μήπως πρέπει ο συμπατριώτης μας Κορίνθιος Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υγείας Πελοπίδας Καλλίρης να διατάξει άμεσα έρευνα των αρμόδιων υπηρεσιών του Υπουργείου;
Δεν μπορεί σήμερα να μην έχουν πληρωθεί οι φαρμακοποιοί της χώρας και χιλιάδες Έλληνες ασφαλισμένοι να μην μπορούν να προμηθευτούν μέσω των ταμείων τους τα φάρμακά τους την στιγμή που χιλιάδες πονηροί Αλβανοί , Ρουμάνοι,Βούλγαροι και λοιποί οικονομικοί μετανάστες να συνταγογραφούν παράνομα φάρμακα στην Ελλάδα σε βάρος του ΙΚΑ και να τα στέλνουν στους συγγενείς τους στην Αλβανία, την Ρουμανία και την Βουλγαρία!
Πελοποννήσιε κύριε Λυκουρέτζο, Υπουργέ της Υγείας , υποψιαζόμαστε ότι το πρόβλημα αυτό δεν θα είναι μόνο στην Κορινθία αλλά και στην ιδιαίτερη πατρίδα σου την Αρκαδία και πιθανότατα σε όλη την Ελλάδα!
Εμείς το αναδεικνύουμε σήμερα και μάλιστα σε πανελλαδική αποκλειστικότητα και εσείς οφείλετε να αναλάβετε δράση τώρα κιόλας.”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας και πατήστε "Δημοσίευση σχολίου" παρακάτω. Αν θέλετε να γυρίσετε πίσω στο blog ακολουθήστε τον σύνδεσμο.
<<Επιστροφή στο blog