Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2013

Πρόγραμμα επισκέψεων Γυμνασίων και Λυκείων όλης της χώρας στο Παναθηναϊκό Στάδιο

Το υπουργείο Παιδείας με εγκύκλιο παροτρύνει τα Γυμνάσια και Λύκεια να επισκεφθούν το Παναθηναϊκό Στάδιο .Μάλιστα σημειώνει το υπουργείο πως  η επίσκεψη όλων των Σχολείων στο Παναθηναϊκό Στάδιο, μπορεί να συνδυαστεί με την επίσκεψη στο Μουσείο της Ακρόπολης όπου θα δοθεί στους μαθητές η δυνατότητα να θαυμάσουν το Ασημένιο Κύπελλο που απονεμήθηκε στον Μαραθωνιονίκη Σπύρο Λούη κατά τους πρώτους Σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1896 το οποίο εκτίθεται στην είσοδο του Μουσείου και δεν απαιτεί την αγορά εισιτηρίου.

Η ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Το Παναθηναϊκό Στάδιο, είναι ένα διαχρονικό πολιτιστικό και τουριστικό σύμβολο στην καρδιά της Αθήνας. Το Καλλιμάρμαρο, που μαρτυρά την άρρηκτη σχέση μεταξύ πολιτισμού και αθλητισμού, που ενώνει το σήμερα με το χθες, τους αθλητικούς αγώνες στις γιορτές των Μεγάλων Παναθηναίων με τους Ολυμπιακούς αγώνες της αναβίωσης και με τους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες, έχει από
καιρό «ανοίξει» και πάλι τις πύλες του στους επισκέπτες και στους κατοίκους της πόλης.
Το Στάδιο παραμένει ανοικτό σε όλη την διάρκεια του έτους όπως παρακάτω:

Μάρτιος-Οκτώβριος 08:00-19:00
Νοέμβριος-Φεβρουάριος 08:00-17:00

Oι επισκέπτες, κατά την είσοδο τους στον χώρο, λαμβάνουν μία συσκευή ατομικής ακουστικής ξενάγησης και ένα τρίπτυχο ενημερωτικό φυλλάδιο. Η ξενάγηση είναι διαθέσιμη σε 11 γλώσσες (Ελληνικά, Αγγλικά, Γαλλικά, Ισπανικά, Γερμανικά, Ιταλικά, Αραβικά, Ρώσικα, Κινέζικα, Πορτογαλικά και Ιαπωνικά) και διαρκεί περίπου 20 λεπτά. Μέσω της συσκευής ξενάγησης, ο κάθε επισκέπτης έχει στη διάθεσή του ένα προσωπικό «ξεναγό» στον χώρο και στην ιστορία του Παναθηναϊκού Σταδίου.

Επιπλέον, οι επισκέπτες του Παναθηναϊκού Σταδίου έχουν τη δυνατότητα, πέραν της περιήγησής τους μέσα στον χώρο του Καλλιμάρμαρου, να επισκεφθούν, στον χώρο του Αιθρίου, τη μόνιμη Έκθεση «Αναμνήσεις από τους Ολυμπιακούς Αγώνες: Αφίσες και Δάδες από το 1896 έως σήμερα».
Επίσης, έχουν τη δυνατότητα ανάβασής τους προς την θολωτή δίοδο (στοά), προκειμένου να φθάσουν στο Αίθριο και στην Έκθεση, να δουν σε μεγάλες οθόνες στιγμιότυπα και συγκινητικές σκηνές από τους Ολυμπιακούς Αγώνες στην Αθήνα το 2004 και να «περιηγηθούν» στα προγράμματα του Μultimedia Τouch Screen Table.

Ειδικότερα για τους μαθητές που προγραμματισμένα επισκέπτονται το Στάδιο, προτείνονται οι παρακάτω επιλογές :

α) να περιηγηθούν στον χώρο του Παναθηναϊκού Σταδίου με τη συνοδεία των καθηγητών τους με δωρεάν είσοδο.
β) να ξεναγηθούν στον χώρο του Παναθηναϊκού Σταδίου κάνοντας χρήση του συστήματος αυτόματης ξενάγησης, το οποίο τους δίνει τη δυνατότητα να ακούσουν ένα πλούσιο εκπαιδευτικό και πληροφοριακό υλικό για την μακραίωνη ιστορία του Σταδίου με τον πλέον σύγχρονο τεχνολογικό τρόπο, με την καταβολή 1,5 ευρώ ανά άτομο.

Το πρόγραμμα απευθύνεται στα Γυμνάσια και Λύκεια όλης της χώρας.

Σας γνωρίζουμε επίσης, ότι η επίσκεψη όλων των Σχολείων στο Παναθηναϊκό Στάδιο, μπορεί να συνδυαστεί με την επίσκεψη στο Μουσείο της Ακρόπολης όπου θα δοθεί στους μαθητές η δυνατότητα να θαυμάσουν το Ασημένιο Κύπελλο που απονεμήθηκε στον Μαραθωνιονίκη Σπύρο Λούη κατά τους πρώτους Σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1896 το οποίο εκτίθεται στην είσοδοτου Μουσείου και δεν απαιτεί την αγορά εισιτηρίου.

Για τον προγραμματισμό των επισκέψεων παρακαλείσθε όπως επικοινωνείτε, καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή, στα τηλέφωνα 210 7522984/985/986 κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες στο Παναθηναϊκό Στάδιο με τις κυρίες Ντενίζ Παναγοπούλου και Παναγιώτα Σαμπατακάκη.
Θα πρέπει να τονίσουμε ότι, στο πλαίσιο του ετήσιου εκπαιδευτικού σχεδιασμού επιβάλλεται οι διδακτικές επισκέψεις με επιμορφωτικό περιεχόμενο- τόσο σε επίπεδο τάξης όσο και σχολικής μονάδας- να αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας και πατήστε "Δημοσίευση σχολίου" παρακάτω. Αν θέλετε να γυρίσετε πίσω στο blog ακολουθήστε τον σύνδεσμο.
<<Επιστροφή στο blog