Πέμπτη 4 Απριλίου 2013

Αμεσες δράσεις βελτίωσης της προσπελασιμότητας στα ιστορικά μοναστήρια του φαραγγιού του Λούσιου

 Την Τρίτη 2/4/2013 ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας κ. Ευάγγελος Γιαννακούρας, συνοδευόμενος από τον Δήμαρχο Γορτυνίας κ. Γιάννη Γιαννόπουλο και κλιμάκιο τεχνικών της Περιφέρειας Πελοποννήσου, περιόδευσαν στα ιστορικά μοναστήρια του φαραγγιού του Λούσιου, στο «Αγιον Ορος» της Πελοποννήσου.

Σκοπός της επίσκεψης ήταν η υλοποίηση άμεσων παρεμβάσεων για την βελτίωση της προσπελασιμότητας των επισκεπτών στις Μονές Αιμυαλών και Προδρόμου, αλλά και βελτιώσεις του οδικού δικτύου, όπως η ολοκλήρωση του παραποτάμιου δρόμου από το Παλαιοχώρι προς Μονή Προδρόμου με σκοπό την ενοποίηση των ιστορικών αξιοθέατων της περιοχής.

Γιαννόπουλος-Γιαννακούρας-Πατήρ Λεόντιος - Αμεσες δράσεις βελτίωσης της προσπελασιμότητας στα ιστορικά μοναστήρια του φαραγγιού του Λούσιου

Οι κ.κ. Γιαννακούρας και Γιαννόπουλος δεν παρέλειψαν να επισκεφθούν και να προσκυνήσουν στην Μονή Προδρόμου (φωτογραφία), όπου τους υποδέχθηκε και τους πρόσφερε καφέ ο πάντα φιλόξενος πατήρ Λεόντιος. Στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα της Μονής, όπως η αξιοποίηση μελετών και οι τρόποι με τους οποίους μπορούν οι φορείς της Τ.Α. να βοηθήσουν στην ανάδειξη της πλούσιας ιστορίας της περιοχής, πάντα με το δεδομένο ότι στην σημερινή συγκυρία πρέπει οι πόροι να αξιοποιούνται σωστά, τα χρήματα να «πιάνουν τόπο».

Παραθέτουμε το Δελτίο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας και πατήστε "Δημοσίευση σχολίου" παρακάτω. Αν θέλετε να γυρίσετε πίσω στο blog ακολουθήστε τον σύνδεσμο.
<<Επιστροφή στο blog