Δευτέρα 22 Ιουλίου 2013

Προκαλούν τα "ορφανά " συστήματος ΠΑΣΟΚ, στην Πάτρα!!

Γράφει ο Μ. Ιωάννου
Γελάνε και τα …παρδαλά κατσίκια στους Φιλιάτες, με την αξίωση του γιατρού Ν. Μακρή, να καταλάβει τη θέση του διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας του Γεν. Κρατικού Νοσοκομείου «Αγίου Ανδρέα», στην Πάτρα.
Προφανώς, ευνοημένος από το πελατειακό καθεστώς, ελέω «συστήματος ΠΑΣΟΚ», δυσκολεύεται να κολυμπήσει στα γάργαρα νερά της αξιοκρατίας.
Με περισσή θρασύτητα απειλεί θεούς και δαίμονες και εν προκειμένω τον Διοικητή της 6ης ΥΠε, Π. Κατσίβελα, ο οποίος εφαρμόζοντας την κείμενη νομοθεσία απέρριψε την υποψηφιότητά του. Ο λόγος, σαφής. Ο Ν. Μακρής, δεν προΐσταται  τμήματος, εργαστηρίου ή μονάδας. ΤοΝευρολογικό Τμήμα, στο οποίο προΐστατο στο παρελθόν, δεν υφίσταται πλέον, αφού έχει ενταχθεί στο Παθολογικό Τμήμα του Νοσοκομείου.
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Ν. Μακρής, έχει απασχολήσει αρνητικά την κοινή γνώμη της Πάτρας. Ως δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας έχει κατηγορηθεί από την παράταξή του σαν «θεσιθήρας», «αποτυχημένος και αχάριστος».
Το νέο «επεισόδιο» Μακρή, που έρχεται σε μια περίοδο κατάρρευσης του δημόσιου τομέα της Υγείας, έχει προκαλέσει τη μήνη μεγάλης μερίδας του ιατρικού κόσμου.
Ηδη, τα «έργα και οι μέρες», του περί ου ο λόγος, «κρεμάστηκαν στα μανταλάκια».
Μεταξύ άλλων καταγγέλλονται και τα εξής:

«Ο Μακρής, μόλις πήρε την ειδικότητα της Νευρολογίας διορίστηκε στο νοσοκομείο  Φιλιατών Θεσπρωτίας, μια απομακρυσμένη περιοχή και έγινε Διευθυντής, με μειωμένα προσόντα, αξιοποιώντας ένα νόμο που έδινε κίνητρα για να προσελκύσει γιατρούς σε άγονες περιοχές..
Σύμφωνα με τον ίδιο νόμο αφού θα παρέμενε 4 χρόνια στο νοσοκομείο αυτό θα μπορούσε να μετατεθεί στην Πάτρα σε προσωποπαγή θέση. Ο κύριος αυτός, όμως, δεν κάθισε 4 χρόνια ως όφειλε, αλλά φρόντισε να πάρει εκπαιδευτική άδεια και να βρίσκεται στην Πάτρα Στη συνέχεια αφού πέρασαν τα 4 χρόνια μαζί βέβαια με την εκπαιδευτική άδεια, «αφαίρεσε» την οργανική θέση του Διευθυντή από τις Φιλιάτες και την μετέφερε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ρίου. Φυσικά για να γίνει αυτό (να έλθει σε οργανική και όχι σε προσωποπαγή θέση) χρειαζόταν υπουργική απόφαση και ΦΕΚ, που το σύστημα του ΠΑΣΟΚ, τότε, κινητοποιήθηκε και του τα παρείχε. Μάλιστα, στο νοσοκομείο του Ρίου, είχε το θράσος να θέλει να λειτουργήσει αυτόνομη κλινική  δίπλα στην Πανεπιστημιακή. Αφού συνάντησε, όπως ήταν φυσικό, έντονες αντιδράσεις, μετέφερε την οργανική θέση από το Ρίον στο νοσοκομείο ”Άγιος Ανδρέας”. Καινούργια υπουργική απόφαση καινούργιο ΦΕΚ και όχι μόνο αυτά αλλά «πήρε μαζί του» και μια οργανική θέση επιμελητή. Εδώ παρέκαμψε τις αντιδράσεις και με καινούργιες υπουργικές αποφάσεις και ΦΕΚ (τάχε κάνει καραμέλες) προχώρησε σε τροποποίηση του οργανισμού και του έφτιαξαν Νευρολογική Κλινική. Στη συνέχεια μετά από καταγγελία και δικαστική απόφαση αναγκάσθηκε να επιστρέψει στις Φιλιάτες και να συμπληρώσει το χρόνο που προσπάθησε να ”κλέψει” με την εκπαιδευτική άδεια. Ακολούθως τοποθετήθηκε και υπηρέτησε για πολλά χρόνια Διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας. Η θητεία του έληξε τον Απρίλιο του 12. Παρά ταύτα παρέμεινε για κάποιο διάστημα. Ακολούθως παραιτήθηκε και τοποθετήθηκε άλλος στη θέση του.
Αίφνης, όλως περιέργως, ξανατοποθετήθηκε ο Μακρής, εντελώς παράνομα, αφενός γιατί εν τω μεταξύ με το νέο οργανισμό του νοσοκομείου (10/04/12) είχε καταργηθεί το νευρολογικό τμήμα  και αφ’  ετέρου αφού είχε παραιτηθεί, είχε τοποθετηθεί άλλος διευθυντής.
Εν τω μεταξύ από τον Φεβρουάριο του 12 έχει προκηρυχθεί 4 φορές η θέση του διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας, αλλά δεν προχωρούσαν οι διαδικασίες γιατί δεν άρεσε στο σύστημα η …φάτσα του μοναδικού υποψήφιου».

Από  το  olymria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας και πατήστε "Δημοσίευση σχολίου" παρακάτω. Αν θέλετε να γυρίσετε πίσω στο blog ακολουθήστε τον σύνδεσμο.
<<Επιστροφή στο blog