Τετάρτη 14 Αυγούστου 2013

Εκδηλώσεις καλοκαιριού 2013 που διοργανώνει ο Σύλλογος Συρναίων ‘’Ο Ευαγγελισμός’’

Την Κυριακή 18 Αυγούστου στις 9.00 το πρωί, διοργανώνουμε εκδήλωση τιμής και μνήμης για τους συγχωριανούς μας αείμνηστους μοναχούς Θεόκτιστο (Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Προδρόμου) και Γεννάδιο. Το πρωί στον Ιερό Ναό ΄΄Ευαγγελισμός της Θεοτόκου΄΄ Σύρνας, θα πραγματοποιηθεί επιμνημόσυνη δέηση, ενώ αμέσως μετά τη Θεία Λειτουργία, στην αίθουσα του κτιρίου του συλλόγου μας, θα λάβει χώρα λιτή εκδήλωση αφιερωμένη στους μοναχούς. Οι ομιλητές, Κώστας Καλύβας-εκδότης της εφημερίδας ΄΄Γορτυνία΄΄, Αλεξόπουλος Δ. Αλέξης-δάσκαλος και ένας εκπρόσωπος του μοναστηριού, θα αναδείξουν τις άγνωστες πτυχές της ζωής τους.

Η εν λόγω εκδήλωση γίνεται με τη στήριξη της Ιεράς Μητρόπολης Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως. Για τον λόγο αυτό, ταυτόχρονα θα τελεστεί και η Θεία Λειτουργία για τους Γορτύνιους Αγίους, η οποία έχει καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια, από τον Σεβασμιότατο κκ Ιερεμία, να τελείται την πρώτη Κυριακή μετά τον δεκαπενταύγουστο.

Την Παρασκευή 23 Αυγούστου το πρωί θα πραγματοποιηθεί Θεία Λειτουργία και αρτοκλασία στο γραφικό εξωκκλήσι της Παναγίας, ενώ το βράδυ διοργανώνουμε το ετήσιο πανηγύρι του χωριού μας , με την παραδοσιακή δημοτική ορχήστρα του Κώστα και της Γιώτας Κόκκορη.
Θα γίνει λαχειοφόρο αγορά, με τα παρακάτω δώρα, τα οποία θα κληρωθούν στο πανηγύρι στις 23 Αυγούστου.

i) Τρεις (3) διανυκτερεύσεις στο ΄΄ALONISSOS BEACH-BUNGALOWS & SUITES HOTEL΄΄ στην Αλόννησο (ευγενική προσφορά του συμπατριώτη μας ιδιοκτήτη προς το σύλλογο)
ii) Δύο (2) διανυκτερεύσεις στον ΄΄ΞΕΝΩΝΑ ΓΟΡΤΥΣ΄΄ στο Ελληνικό (ευγενική προσφορά του ιδιοκτήτη προς το σύλλογο)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας και πατήστε "Δημοσίευση σχολίου" παρακάτω. Αν θέλετε να γυρίσετε πίσω στο blog ακολουθήστε τον σύνδεσμο.
<<Επιστροφή στο blog