Τα νέα έρχονται με το σταγονόμετρο. Μεταφορά σκουπιδιών προς το Νότο.
Τρία εργοστάσια καύσης σε Λακωνία, Μεσσηνία και Αρκαδία.
"Κούνια που τους κούναγε και μακάρια τους νανούριζε".
200.000 ετήσια επί 25 χρόνια = 5 εκατομμύρια τόνοι με επένδυση 140 εκ. ευρώ.
Σε αλλο αρθράκι ανακοίνωσαν κόστος ανά τόνο 61 ευρώ/τόνο στην πόρτα τους. Επιπλέον τα έξοδα μεταφοράς και ταφής. Αναμενόμενα έσοδα για τη διαχείριση της καύσης 61 ευρώ ανα τόνο επί 5 εκ. τόνους = 305 εκ.
Ένα έσοδο χωρίς αποσβέσεις και κόστος κεφαλαίου που ανέρχεται σε 165 εκ. ευρώ σε 25 χρόνια. Δηλ. κόστος για τον Πολίτη αστρονομικών διαστάσεων αφού πρέπει να υπολογιστούν και επιπλέον κόστη για την μεταφορά μέχρι τους σταθμούς, τους χώρους ταφής για το υπόλειμμα, τους σταθμούς μεταφόρτωσης κλπ.
Σε λίγες εβδομάδες η Λακωνική Βιοενεργειακή εταιρεία πολυμετοχικής κοινωνικής βάσης θα ανακοινώσει το προτεινόμενο κόστος με τη Λακωνική μέθοδο διαχείρισης των απορριμμάτων-προϊόντων μας.
Φυσικά δεν μιλάμε για μηχανική ανακύκλωση που πρακτικά σημαίνει σύμμεικτα σκουπίδια και τα πάμε για διαλογή και ότι σώσουμε σώσαμε.
Πώς ξαφνικά μας γράφουν οτι έχουμε μόνο 200.000 τόνους σκουπίδια από 600.000 ανθρώπους. Μήπως έχουμε μετά την κρίση τουλάχιστον 250-270 χιλ. τόνους?
Αν ΝΑΙ τότε το κόστος στους κατοίκους θα αυξηθεί κατά 91 περίπου εκατομμύρια ευρώ σε 25 χρόνια.
Σύνολο δηλ. τζίρου για τον εργολάβο 400 περ. εκατομμύρια σε 25 χρόνια με δικά του χρήματα τα 67 εκατομμύρια.
Απλά πράγματα.
Επιπλέον θα έχει και το όφελος από την πώληση των ανακυκλώσιμων, κάποια εκατομμύρια και από εκεί και φυσικά το κέρδος από την πώληση του ηλεκτρικού ρεύματος όταν καίει τα σκουπίδια.
Την μόλυνση όλων αυτών μας την χαρίζει.
Στην ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή κατακυρώθηκε έπειτα από μειοδοτικό διαγωνισμό της Περιφέρειας Πελοποννήσου ο διαγωνισμός για τη διαχείριση των απορριμμάτων.
Το έργο αφορά στη μηχανική ανακύκλωση και ενεργειακή αξιοποίηση των απορριμμάτων της περιφέρειας για χρονική περίοδο 25 ετών.
Πρόκειται για μια επένδυση συνολικού ύψους 140 εκατ. ευρώ και αφορά σε μια εκτιμώμενη ποσότητα απορριμμάτων 200 χιλιάδων τόνων ετησίως.
Το έργο που είναι ΣΔΙΤ περιλαμβάνει την κατασκευή 3 μονάδων διαχείρισης σε Αρκαδία, Μεσσηνία, Λακωνία και 2 σταθμών μεταφόρτωσης σε Κορινθία, Αργολίδα..
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Γράψτε το σχόλιο σας και πατήστε "Δημοσίευση σχολίου" παρακάτω. Αν θέλετε να γυρίσετε πίσω στο blog ακολουθήστε τον σύνδεσμο.
<<Επιστροφή στο blog