Παρασκευή 13 Ιουνίου 2014

ΣΥΡΙΖΑ: "Κινδυνεύει η υγεία κρατουμένων και εργαζομένων στο ΚΚΜ στην Κόρινθο"

Αστυνομικοί από την Τρίπολη (και άλλες περιοχές της περιφέρειας) είναι γνωστό ότι καλύπτουν ανάγκες που υπάρχουν στο  κέντρο κράτησης μεταναστών στη γειτονική Κόρινθο.




Πέρα από το γεγονός ότι η Αρκαδία αποδυναμώνεται από αστυνομικό προσωπικό για μία υπηρεσία σε άλλο νομό και πέρα από την ταλαιπωρία που περνούν οι αστυνομικοί, υπάρχει και ένα άλλο ζήτημα, πολύ σοβαρό.

Στο Κέντρο αυτό οι συνθήκες κράτησης είναι τριτοκοσμικές, σύμφωνα με δημόσιες καταγγελίες. Προ ημερών, κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ (μεταξύ αυτών και ο βουλευτής Αρκαδίας Κώστας Ζαχαριάς) πήγε εκεί και διαπίστωσε ότι «οι κρατούμενοι στερούνται βασικά είδη προσωπικής υγιεινής, έχουν δυσχερή πρόσβαση σε γιατρό, δεδομένου ότι στο κέντρο βρίσκονται μόλις ένας παθολόγος, ένας χειρουργός και ένας γυναικολόγος, η σύμβαση του προσωπικού που έχει αναλάβει την ψυχοκοινωνική υποστήριξη λήγει στο τέλος του μήνα, ενώ σοβαρές είναι και οι ελλείψεις σε φάρμακα.»

Σύμφωνα με το ΣΥΡΙΖΑ λοιπόν «δεδομένων των άθλιων συνθηκών που επικρατούν στα κέντρα κράτησης, και απειλούν την υγεία κρατουμένων και αστυνομικών».

Αυτό πολύ απλά σημαίνει ότι κινδυνεύει άμεσα η υγεία των αστυνομικών από την Τρίπολη (κι αυτό ισχύει βέβαια και για όλους τους αστυνομικούς που κάνουν υπηρεσίες στο Κέντρο κράτησης).
Το θέμα είναι πολύ σοβαρό και δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να συνεχίζεται αυτή η απαράδεκτη κατάσταση...



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας και πατήστε "Δημοσίευση σχολίου" παρακάτω. Αν θέλετε να γυρίσετε πίσω στο blog ακολουθήστε τον σύνδεσμο.
<<Επιστροφή στο blog