Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2014

Σημεία συνέντευξης Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου, Υφυπουργού Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, στον τηλεοπτικό σταθμό “ΑΝΤΕΝΝΑ”

Σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό “ΑΝΤΕΝΝΑ” και στην εκπομπή «Πρωινό ΑΝΤ1», ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις: 



Σχετικά με την πιθανότητα διάσπασης του ΠΑΣΟΚ από τον Γ.Παπανδρέου: 

«Είμαι σίγουρος ότι δεν θα διασπάσει κανένας το ΠΑΣΟΚ. Δεν μπορώ να πιστέψω – και σας το λέω ως ένας άνθρωπος που μπήκα στην πολιτική το 2009 και στήριξα όλη την δύσκολη προσπάθεια της παράταξής μου – πως ένας άνθρωπος ο οποίος είναι 35 χρόνια Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, από το ’81, 25 χρόνια Υπουργός του ΠΑΣΟΚ, 8 χρόνια Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και Πρωθυπουργός της χώρας και λέγεται και Παπανδρέου, μετά από τόσα χρόνια, θα φτιάξει ένα κόμμα. Ξέρετε, τα κόμματα δεν είναι μια οικογενειακή υπόθεση ή μια ατομική υπόθεση που γίνονται για ένα γινάτι… Θα τον πίστευα, αν στη πορεία των τελευταίων δύο ετών καταψήφιζε νομοσχέδια, καταψήφιζε κάτι. Αν δηλαδή έχεις ψηφίσει τα πάντα και λες ότι «μετά από λίγο καιρό εγώ θέλω να κάνω κάτι άλλο», νομίζω ότι εμπεριέχει ένα ατομικό ζήτημα. Και ξέρετε κάτι; Δε γίνεται με προσωπικά ζητήματα να κάνουμε πολιτική.»

Σχετικά με την προοπτική μετεκλογικών κυβερνητικών συνεργασιών:

«Εμείς το 2012 με βάση την πολιτική μας και με βάση την ψήφο του ελληνικού λαού, συνεχίσαμε μια πολιτική η οποία έβγαζε σε ασφαλή δρόμο. Για εμάς λοιπόν είναι ο μόνος δρόμος, κρατάμε ψηλά την ευθύνη και πιστεύουμε ότι θα εγγυηθούμε να βγει η χώρα από το αδιέξοδο. Το δίλημμα το 2012 το είχε η Νέα Δημοκρατία, η οποία ακολούθησε την πολιτική που εμείς λέγαμε πριν από τις εκλογές.
Τώρα το δίλημμα το έχει ο ΣΥΡΙΖΑ: ποια πολιτική θα ακολουθήσει – που κατά την άποψή μας θα ακολουθήσει τον ασφαλή δρόμο, και πρέπει να ακολουθήσει, γιατί δεν μπορεί να προχωρήσει στη διαγραφή χρέους…
Εμείς κρατήσαμε ψηλά την ευθύνη με μεγάλο πολιτικό κόστος, δεν δημιουργήσαμε συνωστισμό έξω από τα γραφεία άλλων κομμάτων για να διασφαλίσουμε την έδρα μας. Ήμασταν εδώ, είπαμε την αλήθεια στον κόσμο και θέλω να σας πω κάτι, υπάρχει ένα θέμα: Θα πάμε στο δίλημμα του φόβου και της αγανάκτησης το επόμενο χρονικό διάστημα;
Ο κόσμος πρέπει να αποφασίσει, θέλει αυτοδυναμίες; Ποιους θέλει να στηρίξει, οι οποίοι θα εγγυηθούν την εθνική ενότητα της χώρας, η οποία με ασφάλεια θα φύγει από αυτό το δύσκολο δρόμο; Λίγες ώρες πριν από την προκήρυξη των εκλογών, οι πολίτες γνωρίζουν την αλήθεια: τι συνέβη τα τελευταία πέντε χρόνια, ποιοι συμμετείχαν στην προσπάθεια, ποιοι ανέλαβαν την ευθύνη και ποιοι μπορούν να διασφαλίσουν ότι δε θα δημιουργηθεί πρόβλημα στη χώρα.
Απευθυνόμενος στους ανθρώπους της παράταξης και του ΠΑΣΟΚ, ξέρω πως γνωρίζουν ποιοι μπήκαμε μπροστά χωρίς να έχουμε καμία ευθύνη και ποιοι είμαστε εδώ πέρα κι έχουμε επιλέξει το «εμείς» αντί για το «εγώ». Είμαι σίγουρος ότι το επόμενο χρονικό διάστημα θα δώσουμε όλοι ενωμένοι τη μάχη για να υπάρχει η παράταξη και να δικαιωθεί πολιτικά.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας και πατήστε "Δημοσίευση σχολίου" παρακάτω. Αν θέλετε να γυρίσετε πίσω στο blog ακολουθήστε τον σύνδεσμο.
<<Επιστροφή στο blog