Δευτέρα 22 Ιουνίου 2009

10ο Συνέδριο Γερουσιαστών Ελληνικού Εμπορίου

Οι γερουσιαστές του Ελληνικού Εμπορίου είναι ένας πολύ σημαντικός θεσμός που ξεκίνησε πριν από αρκετά χρόνια από τους επίτιμους προέδρους των Εμπορικών Συλλόγων όλης της χώρας, οι οποίοι είχαν μεν πλέον αποσυρθεί από τα επίσημα όργανα των εμπορικών συλλόγων όχι όμως και από την ενεργό δράση, αφού η αγάπη και η επιθυμία προσφορά τους στον κλάδο δε σταμάτησε ποτέ.

Οι συναντήσεις των πρώην προέδρων του Ελληνικού Εμπορίου μετεξελίχθηκαν σε Ετήσια Συνέδρια από το 2007, πραγματοποιούνται με εξαιρετική επιτυχία σε διάφορες πόλεις της χώρας, με συγκεκριμένη θεματολογία και επιδιώκουν να αναδείξουν την προσφορά των εμπόρων στην κοινωνική, οικονομική και πολιτιστική ανάπτυξη της Ελλάδας.


Με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 10ο Συνέδριο των Γερουσιαστών Ελληνικού Εμπορίου στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Αρκαδίας, το Σάββατο 20 Ιουνίου στις 7 το απόγευμα.

Το Επιμελητήριο Αρκαδίας, μέλος του Enterprise Europe Network, ήταν ένας από τους συνδιοργανωτές του 10ου συνεδρίου. Συντονιστής του φετινού συνεδρίου είναι ο Επίτιμος Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Τρίπολης κ. Γιώργος Λεμπέκος,
η προσφορά του οποίου στον εμπορικό κλάδο της πόλης μας
και όχι μόνο είναι γνωστή σε όλους εμάς.

Οι ομιλητές με πολυετή εμπειρία και εμπεριστατωμένη γνώση στον χώρο του εμπορίου, πρώην πρόεδροι των εμπορικών συλλόγων Ελλάδος, ανέλυσαν διεξοδικά το θέμα του συνεδρίου που ήταν «Μικρομεσαίες επιχειρήσεις: η ραχοκοκαλιά της Ελληνικής Οικονομίας».

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας, κ. Δημήτρης Παυλής κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού του εξέφρασε τον μεγάλο θαυμασμό του για τον θεσμό των γερουσιαστών του ελληνικού εμπορίου, « με τη δημιουργία αυτού του θεσμού, οι γερουσιαστές του Ελληνικού Εμπορίου, συνεχίζουν να προωθούν τον κλάδο του εμπορίου, να επιδιώκουν να καταστήσουν γνωστή την προσφορά του εμπορικού κόσμου στην ελληνική κοινωνία, τη συμβολή τους στην ανάπτυξη της Εθνικής οικονομίας και τη συνεισφορά τους στους αγώνες του έθνους».


Μήνυμα απέστειλε ο Πρόεδρος της ΕΣΕΕ, (Εθνικής Συνομοσμονδίας Ελληνικού Εμπορίου) κ. Δημήτρης Αρμενάκης με αναφορά στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις.

Το συνέδριο έκλεισε με την παρουσίαση - αναδρομή στον κόσμο των εμπόρων, των επιχειρηματιών της Αρκαδίας από τον μελετητή κ. Γιώργο Ζαχαρόπουλο.

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου τιμήθηκε ο Εμπορικός Σύλλογος Τρίπολης για την προσφορά του στον εμπορικό συνδικαλισμό και την τοπική αλλά και εθνική οικονομία καθώς και επίτιμοι πρόεδροι των εμπορικών συλλόγων Ελλάδος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας και πατήστε "Δημοσίευση σχολίου" παρακάτω. Αν θέλετε να γυρίσετε πίσω στο blog ακολουθήστε τον σύνδεσμο.
<<Επιστροφή στο blog