Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

O Ντε Μπλάσις νίκησε μόνος του τον Ολυμπιακό

Με έναν καταπληκτικό Ντε Μπλάσις ο Αστέρας Τρίπολης έβαλε τέλος στο αρνητικό σερί των 7 ηττών που είχε από τον Ολυμπιακό, νίκησε με 2-1 και μείωσε τη διαφορά του από τις άλλες τρεις ομάδες των πλέι οφ. Το νικητήριο γκολ σημειώθηκε στο 93′, με τον Μουνάφο να ξεκινάει από θέση οφσάιντ. Κέρδος για τους «ερυθρόλευκους» ο Βέργος που σκόραρε λίγα δευτερόλεπτα μετά την είσοδό του στο ματς.

 

Ο Αστέρας Τρίπολης πανηγύρισε μία σπουδαία νίκη που του δίνει την ευκαιρία να μείνει κοντά στις άλλες τρεις ομάδες των πλέι οφ και να μην τους επιτρέψει να μπουν στο μίνι πρωτάθλημα με ακόμη περισσότερους βαθμούς. Οι Αρκάδες το πάλεψαν μέχρι το τέλος, εκμεταλλεύτηκαν τη χαλαρότητα των αντιπάλων τους και πήραν το τρίποντο.

Ο Ολυμπιακός παρατάχθηκε με αρκετές αλλαγές στην Τρίπολη αφού ο Μίτσελ ήθελε να δει την ετοιμότητα όλων των ποδοσφαιριστών του ενόψει του πρώτου ημιτελικού του κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ.

Οι “ερυθρόλευκοι” είχαν την κατοχή της μπάλας από την αρχή του αγώνα αλλά δεν μπορούσαν να φτάσουν με αξιώσεις στην περιοχή του Μπαντή.

Από ένα λάθος του Μαρκάνο, ο Αστέρας κατάφερε να σκοράρει χωρίς να δημιουργήσει άλλη ευκαιρία. Στο 22′ ο Ισπανός αμυντικός πιέστηκε και γύρισε τη μπάλα στον Μέγιερι. Ο Ντε Μπλάσις έκλεψε και δεν δυσκολεύτηκε να ανοίξει το σκορ με το 9ο φετινό του τέρμα.

Ο Ολυμπιακός μετά το 35′ ανέβασε την απόδοσή του και στο 37′ είχε δοκάρι στην απευθείας εκτέλεση φάουλ του Πελέ. Λίγο αργότερα χάθηκε άλλη μία μεγάλη ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους όταν Μανιάτης και Κάμπελ δεν μπόρεσαν να νικήσουν τον Μπαντή.

Οι πρωταθλητές Ελλάδος συνέχισαν σε καλό ρυθμό στο δεύτερο μέρος και αναζήτησαν την ισοφάριση. Τα σουτ των Κάμπελ, Σάμαρη και Μανιάτη δεν μπόρεσαν να βρουν στόχο και έτσι χρειάστηκε να μπει στο ματς ο Βέργος για να έρθει το 1-1.

Ο νεαρός αντικατέστησε τον Μανιάτη (τα άκουγε σε όλη τη διάρκεια από τους φίλους του Αστέρα λόγω του περυσινού τελικού κυπέλλου) και στην πρώτη του επαφή με τη μπάλα έφερε το ματς στα ίσα, με κεφαλιά μετά το κόρνερ του Σάμαρη.

Οι “ερυθρόλευκοι” έχασαν μεγάλη ευκαιρία να πάρουν προβάδισμα στο σκορ στο 65′ όταν ο Σέποβιτς με πλασέ στην κίνηση, έστειλε τη μπάλα άουτ.

Και οι δύο ομάδες αναζήτησαν το γκολ που θα τους έδινε προβάδισμα. Στο 74′ ο Βέργος δεν έκανε καλό πλασέ ενώ στο 85′ ο Μουνάφο από εξαιρετική θέση έστειλε τη μπάλα άουτ.

Στο 92′ ο Αστέρας σκόραρε αλλά σωστά το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ ενώ 1 λεπτό αργότερα ήρθε το γκολ της νίκης.

Ο Ντε Μπλάσις πήρε εξαιρετικά την μπάλα, πλάσαρε και ο Μουνάφο πρόλαβε να βάλει το πόδι του και να τη στείλει στα δίχτυα. Ο Μουνάφο ήταν πιο μπροστά από την άμυνα του Ολυμπιακού όταν έφυγε η μπάλα από τα πόδια του Ντε Μπλάσις.

Αστέρας Τρίπολης (Στάικος Βεργέτης): Μπαντής, Τσαμπούρης, Κουρμπέλης, Λούι, Σανκαρέ, Ζησόπουλος, Εντό (88′ Καράσκο), Ουσέρο, Ντε Μπλάσις, Ναβάρο (66′ Μουνάφο), Μπαράλες (81′ Χουάνμα).

Ολυμπιακός (Μίτσελ): Μέγιερι, Τόρες, Μπονγκ, Μανωλάς (66′ Αβραάμ Παπαδόπουλος), Μαρκάνο, Σάμαρης, Μανιάτης (59′ Βέργος), Πελέ, Μασάντο (58′ Βαλντέζ), Κάμπελ, Σέποβιτς

Πηγή:  Moriasnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας και πατήστε "Δημοσίευση σχολίου" παρακάτω. Αν θέλετε να γυρίσετε πίσω στο blog ακολουθήστε τον σύνδεσμο.
<<Επιστροφή στο blog