Τρίτη 10 Ιουνίου 2014

Καταδικαστική απόφαση στον εκδότη της εφημερίδας "ΣΗΜΕΡΑ" για συκοφαντική δυσφήμιση του Π.Τατούλη




Βαριά η «καμπάνα» της Δικαιοσύνης σήμερα το μεσημέρι κατά του ιδιοκτήτη και διευθυντή της καθημερινής εφημερίδας ΣΗΜΕΡΑ κ. Θύμιου Κάππου. Η ποινή αφορούσε μήνυση του Περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη κατά του εκδότη-διευθυντή του ΣΗΜΕΡΑ για συκοφαντική του δυσφήμιση. Συγκεκριμένα η μήνυση αναφερόταν σε δημοσίευμα των πρώτων ημερών του 2013 στο όποιο η εφημερίδα ισχυριζόταν ότι ο Πέτρος Τατούλης στις 31.12.2012 μοίρασε ως μποναμά σε συγγενείς και ημέτερους 110.000 ευρώ με απ ευθείας αναθέσεις.

Το δικαστήριο έκρινε ότι το δημοσίευμα αυτό ήταν αναληθές και συκοφαντικό και περιείχε δόλο από την πλευρά του κατηγορουμένου ώστε να πληγεί η τιμή και η υπόληψη του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου.

Γι αυτό και επέβαλε με ομόφωνη απόφασή του στον απόντα από την διαδικασία εκδότη και Διευθυντή του ΣΗΜΕΡΑ Θύμιο Κάππο την ποινή φυλάκισης των 2 ετών χωρίς αναστολή μετατρέψιμης προς 5 ευρώ ημερησίως.

Μάρτυρες κατηγορίας εμφανίστηκαν ενώπιον του τριμελούς πλημμελειοδικείου Κορίνθου η θεματική αντιπεριφερειάρχης και πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής Ντίνα Νικολάκου, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Λάκης Παπαφωτίου και ο Περιφερειακός Σύμβουλος Ανδρέας Θεόδωρος.

Όλοι τους κατάθεσαν ότι οι διαδικασίες στην Οικονομική επιτροπή είναι ανοιχτές διάφανες και νόμιμες και ο Περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης δεν έχει καμία απολύτως ανάμειξη είτε στην εισήγηση είτε στις αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής .

Όπως ανάφεραν οι δικηγόροι του Περιφερειάρχη είναι η πρώτη φορά στην τριαντάχρονη πολιτική του πορεία που ο Πέτρος Τατούλης αναγκάζεται να υπερασπίσει τον εαυτό του μέσω των δικαστηρίων αφού ο συγκεκριμένος κατηγορούμενος με συνεχή δημοσιεύματα υπερέβη κάθε όριο με αναληθή συκοφαντικά δημοσιεύματα με σκοπό να σπιλώσει την τιμή και την υπόληψη του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου.

Τι αναφέρει η πλευρά του κ. Κάππου
Μας δίκασαν ερήμην χωρίς τους δικηγόρους και τους μάρτυρες μας και ……….. πανηγυρίζουν κιόλας!!!

Σήμερα Πέμπτη 6 Ιουνίου 2014 εκδικάστηκε η μήνυση του Περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη κατά του Εκδότη της Εφημερίδας ΣΗΜΕΡΑ Ευθύμιου Κάππου, μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση αναφορικά με δημοσίευμα της εφημερίδας την 31/12/2012 που αφορούσε το πως δόθηκαν 18 υποέργα ΤΟΠΣΑ και ΤΟΠΕΚΟ ύψους 120.000 ευρώ περίπου στην πλειοψηφία των ΜΜΕ (όλα αυτά τα έργα είναι στην διαδικασία έρευνας από τον Ελεγκτή Δημόσιας Διοίκησης και αναμένεται εντός ολίγων μηνών η απόφαση) .

Η καταδικαστική απόφαση ελήφθη ερήμην του κατηγορουμένου, των μαρτύρων υπεράσπισης και του ποινικολόγου Γιώργου Λαμπρόπουλου ο οποίος είχε καταθέσει αίτημα αναβολής – δικαίωμα που παρέχει ο νόμος – δεδομένου ότι ήταν αδύνατον να δίνει το παρόν σε αυτήν την δικάσιμο ένεκα έτερης επαγγελματικής του υποχρέωσης σε άλλη πόλη και συγκεκριμένα στην Πάτρα. Ένεκα της αιτήσεως αυτής ( να σημειωθεί πως η πλευρά του κατηγορουμένου δεν είχε αιτηθεί έτερης αναβολής στο παρελθόν για την συγκεκριμένη υπόθεση σε αντίθεση με την πλευρά του κυρίου Τατούλη που είχε ζητήσει ΚΑΙ ΛΑΒΕΙ αναβολή τον περασμένο Φεβρουάριο με την ίδια ακριβώς αιτιολογία, δηλαδή απουσία του νομικού τους συμβούλου) ενημερώθηκαν οι μάρτυρες υπεράσπισης Νίκος Γόντικας, Παναγιώτης Βαλασσόπουλος και Ανδρέας Πουλάς ( ο κ. Πουλάς ήταν αρχικά μάρτυρας κατηγορίας στην υπόθεση ) να μην παραστούν στο δικαστήριο, το ίδιο και ο Ευθ. Κάππος. Η έδρα δεν έκανε αποδεκτό το αίτημα αναβολής , η δικάσιμος πραγματοποιήθηκε κανονικά και οι κύριοι δικαστές επέβαλαν ΕΡΗΜΗΝ ποινή 2 ετών , εξαγοράσιμη προς 5 ευρώ την ημέρα. Κατόπιν των ανωτέρω και επειδή το θέμα έλαβε δημοσιότητα, ενημερώνουμε πως η τελική έκβαση θα δοθεί στο Εφετείο όπου σίγουρα θα έχει δοθεί στην δημοσιότητα και ο έλεγχος των αρχων για τα παραπάνω έργα αφενός για να διευκολυνθεί το έργο των δικαστών αλλά και αφετέρου επειδή πάντα εμπιστευόμαστε την Δικαιοσύνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας και πατήστε "Δημοσίευση σχολίου" παρακάτω. Αν θέλετε να γυρίσετε πίσω στο blog ακολουθήστε τον σύνδεσμο.
<<Επιστροφή στο blog