Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2009

ΠΑΜΕ: "γρίπη και μέτρα στα σχολεία"





Δόθηκε στη δημοσιότητα και στα σχολεία η εγκύκλιος του Υπ.Υγείας για τα «μέτρα πρόληψης της διασποράς της νέας γρίπης». Τα μέτρα της κυβέρνησης είναι έωλα και εναποθέτουν την πρόληψη και προστασία στο σχεδιασμό και την ευθύνη του εκπαιδευτικού!!
Συγκεκριμένα προβλέπεται ο ορισμός «Συντονιστή γρίπης» ο οποίος επωμίζεται με διάφορα καθήκοντα «εποπτεία προσωπικού, καθαριότητας, ενημέρωση γονέων, καταγραφή απουσιών, κ.α.). Ορίζεται «υπεύθυνος φροντίδας ασθενών» (δηλαδή ο εκπαιδευτικός θα κάνει και το γιατρό!).
Επιπλέον η συγκεκριμένη εγκύκλιος ορίζει και διάφορα εξωπραγματικά και κωμικοτραγικά μέτρα όπως: «η τοποθέτηση θρανίων και καθισμάτων στις σχολικές αίθουσες να γίνεται έτσι ώστε κάθε παιδί να απέχει από το άλλο τουλάχιστον ένα μέτρο»!!
Τώρα πώς θα γίνει αυτό, τη στιγμή που στις περισσότερες αίθουσες στοιβάζονται έως και 30 μαθητές ανά τμήμα… «ένας θεός ξέρει»!!!....

Δείτε ολόκληρο το δελτίο τύπου του ΠΑΜΕ:

uploadedfiles/ΠΑΜΕ για γρίπη.doc

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας και πατήστε "Δημοσίευση σχολίου" παρακάτω. Αν θέλετε να γυρίσετε πίσω στο blog ακολουθήστε τον σύνδεσμο.
<<Επιστροφή στο blog