Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2012

Φοιτητές: Το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου σε πολλούς τομείς υπολειτουργεί...(ΒΙΝΤΕΟ)

Ρεπορτάζ του Αrcadia Portal στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου με αφορμή το θέμα της σίτισης. Οι φοιτητές μιλούν και για τα άλλα ζητήματα που τους απασχολούν ενώ είναι χαρακτηριστική και η αναφορά φοιτητή πως παρά το γεγονός ότι φοιτούν σε σχολές υπολογιστών και τηλεπικοινωνιών δεν υπάρχει ασύρματο δίκτυο.

Η οικονομική κρίση περιόρισε και τον αριθμό των φοιτητών που δικαιούνται δωρεάν σίτιση στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου. Αρχικά υπήρξε διαδικαστικό θέμα και η σίτιση καθυστέρησε να ξεκινήσει λόγω των δικαιολογητικών που δεν είχαν προσκομίσει οι φοιτητές. Εκτός όμως από το θέμα αυτό, λόγω περιορισμένου κονδυλίου ένας μεγάλος αριθμός φοιτητών- σχεδόν οι μισοί στις σχολές της Τρίπολης- μένουν εκτός ... κριτηρίων και εκτός φαγητού. Αποτέλεσμα οι φοιτητές να αντιδρούν και όπως λέει εκπρόσωπος φοιτητικού συλλόγου στο βίντεο σκέπτονται να αναλάβουν πρωτοβουλίες για να βρεθεί λύση.

Εκτός όμως από τη σίτιση υπάρχουν και ζητήματα όπως η έλλειψη καθηγητών, η απουσία εστίας για τους φοιτητές. Το διπλανό κτίριο που προοριζόταν για εστία ως φαίνεται θα λειτουργήσει ως ξενοδοχείο...

Θέμα υπάρχει και με τη θέρμανση και οι φοιτητές θέλουν να πιστεύουν πως η υπόσχεση που τους δόθηκε από τον πρύτανη θα υλοποιηθεί και σύντομα θα έχουν πετρέλαιο.

Τα προβλήματα δεν σταματούν εδώ όμως: Είναι απορίας άξιο - και χαρακτηριστική η αναφορά φοιτητή- ότι δεν διαθέτουν ασύρματο δίκτυο, παρά το γεγονός ότι τα τμήματά τους έχουν άμεση σχέση με υπολογιστές και τηλεπικοινωνίες- ενώ το οικονομικό τμήμα διαθέτει...

Οι φοιτητές αντιδρούν και στο θέμα των εκλογών και ήδη δύο φορές ακύρωσαν τις εκλογές για την ανάδειξη εκπροσώπου των φοιτητών στο συμβούλιο που θα αναλάβει τη διοίκηση του Πανεπιστημίου και είναι διατεθειμένοι να συνεχίσουν και να μην αφήσουν να εφαρμοστεί ο νόμος για τα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας.

Υπάρχουν βέβαια και φοιτητές που δηλώνουν ικανοποιημένοι και δεν εντοπίζουν κάποιο πρόβλημα...

http://www.arcadiaportal.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας και πατήστε "Δημοσίευση σχολίου" παρακάτω. Αν θέλετε να γυρίσετε πίσω στο blog ακολουθήστε τον σύνδεσμο.
<<Επιστροφή στο blog