Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012

Δήμος Γορτυνίας: για το κλείσιμο ΔΟΥ Γορτυνίας

To Δ.Σ του Δήμου Γορτυνίας με αφορμή το κλείσιμο των Δ.Ο.Υ Τροπαίων και Δημητσάνας για άλλη μια φορά επαναλαμβάνει την αντίθεσή του σε αυτές τις αποφάσεις της πολιτείας που προσπαθώντας να υλοποιήσει τις μνημονιακές πολιτικές παίρνει μέτρα τα οποία όχι μόνο δεν συνεισφέρουν στη μείωση του ελλείμματος της χώρας, αλλά απεναντίας δημιουργούν πολλαπλά προβλήματα στους πολίτες και κατ΄ επέκταση στην ίδια την οικονομία της χώρας.

Δυστυχώς  η επίσημη  πολιτεία  με το πρόσχημα δήθεν  της αναβάθμισης υπηρεσιών κρύβει τους πραγματικούς  λόγους των ενεργειών της και στην πράξη οδηγεί πολίτες στην ταλαιπωρία και περιοχές ολόκληρες  στο μαρασμό και την συρρίκνωση.
Ξεκίνησαν,  στην Γορτυνία,  με το κλείσιμο  των σχολείων, δήθεν  για την αναβάθμιση  της παιδείας, το αποτέλεσμα είναι  μαθητές να ταλαιπωρούνται  από τις έξι (6) το πρωί μέχρι τις πέντε (5)  το απόγευμα  και μάλιστα σε εγκαταστάσεις  χειρότερες από τις προηγούμενες, μέσα σε δύσκολες καιρικές συνθήκες. Ανάγκασαν γονείς και μαθητές να εγκαταλείψουν την Γορτυνία. Έτσι αντί για αποκέντρωση οδηγούν ολοταχώς στο αντίθετο.

Συνεχίζουν  με τις Δ.Ο.Υ, δήθεν  για την αναβάθμιση  των υπηρεσιών, με αποτέλεσμα και οι κάτοικοι να  υφίστανται ολόκληρη ταλαιπωρία μετακινούμενοι 120km – 240km με την επιστροφή στις δουλειές τους και τα σπίτια τους και ταυτόχρονα αφαιμάζουν την περιοχή από το καλύτερο δυναμικό της. Νέους ανθρώπους σε παραγωγικές ηλικίες με παιδιά στα σχολεία κοκ. Ουσιαστικά δυναμιτίζουν την ύπαρξη αυτής της περιοχής. Αντί δηλαδή ο Καλλικράτης να αξιοποιείται ως θεσμός αναβάθμισης της τοπικής Αυτοδιοίκησης, ουσιαστικά χρησιμοποιείται ως άλλοθι για την περαιτέρω υποβάθμιση και συρρίκνωση.

Το Δ.Σ. εκφράζει  την έντονη ανησυχία του για το  επαπειλούμενο  κλείσιμο των κέντρων υγείας με την υποβάθμισή τους μέσω έλλειψης επιστημονικού αλλά και βοηθητικού προσωπικού. Έλλειψη ειδικοτήτων, υλικών αλλά και νοσηλευτών και οδηγών ασθενοφόρου. Καλώς εχόντων των πραγμάτων για να μεταφερθεί ασθενής σήμερα από τους Παραλογγούς στα Τρόπαια χρειάζονται δύο ώρες και τριάντα λεπτά (2.30) και στην Τρίπολη τρεις ώρες και τριάντα λεπτά (3.30). Προφανώς και εδώ σε λίγο θα ζητήσουν να μας ‘αναβαθμίσουν’ κλείνοντας τα.

Στην ίδια κατεύθυνση Ειρηνοδικεία, ΙΚΑ, αστυνομικά τμήματα κλπ. Αντί διαλόγου και Δημοκρατικού Προγραμματισμού, έννοιες-άγνωστες για τους διοικούντες, προσφεύγουν στο αποφασίζουμε και διατάσσουμε αρνούμενοι τον όποιο διάλογο. Ακόμα, ο Δήμος Γορτυνίας και οι γορτύνιοι περιμένουν συνάντηση με τα αρμόδια υπουργεία, π.χ. παιδείας. Όχι μόνο δεν συζητούν και δεν ακούν, κάνουν και κάτι χειρότερο. Επιδιώκουν την λειτουργία κοινωνικού αυτοματισμού προσδοκώντας κοινωνία αυτοσπαραζόμενη που δεν θα ασχολείται με την ουσία αλλά θα σκιαμαχεί τυρβάζοντας περί άλλων, αναβιώνοντας τον τοπικισμό.

Δεν συναινούμε στα μνημόνια και στα μέτρα που οδηγούν στο κλείσιμο υπηρεσιών, στην κατάργηση των εργασιακών σχέσεων και των κοινωνικών δομών. Δεν θα αναλάβουμε βάρη που δεν μας ανήκουν. Είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε τις ευθύνες μας για την ανασυγκρότηση της κοινωνίας και της χώρας. Αυτό όμως θα προκύψει μέσω της ανάπτυξης και όχι της συνεχούς συρρίκνωσης και υποβάθμισης κοινωνικών υπηρεσιών, εργασιακών σχέσεων και κοινωνικών δικαιωμάτων.
Δε θα προκύψει μέσω του αποφασίζουμε και διατάσσουμε, αλλά μέσω του κοινωνικού διαλόγου και του Δημοκρατικού προγραμματισμού.

Δεν θα προκύψει μέσω της χειραγώγησης και της εξαθλίωσης της κοινωνίας και της τοπικής αυτοδιοίκησης αλλά μέσω της αναβάθμισής τους.
Είμαστε υπέρ του εκσυγχρονισμού, της ορθολογικής λειτουργίας του κρατικού μηχανισμού, έχοντας όμως στο επίκεντρο τις ανάγκες της κοινωνίας και την εξυπηρέτηση τους και όχι την παράδοσή τους στα σχέδια κερδοσκόπων και αδηφάγων εκμεταλλευτών.

Η κυβέρνηση οφείλει να ταχθεί με την κοινωνία και τις ανάγκες της, τους ανέργους, τους φτωχούς, τους αγρότες, τους εργαζόμενους, τους νέους, τις γυναίκες και μέσω του κοινωνικού διαλόγου να προχωρήσει στην ανάπτυξη της χώρας. Εάν επιλέξει να ταχθεί με την Τρόικα και τους τραπεζίτες αποδεχόμενη τα κελεύσματά τους ερημώνοντας την ύπαιθρο και τσακίζοντας τον κοινωνικό ιστό, τότε θα μας βρει στο πλευρό της κοινωνίας και απέναντι στις επιλογές της.

Συνεδρίαση του Δ.Σ. 26ης Οκτωβρίου 2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας και πατήστε "Δημοσίευση σχολίου" παρακάτω. Αν θέλετε να γυρίσετε πίσω στο blog ακολουθήστε τον σύνδεσμο.
<<Επιστροφή στο blog