Σάββατο 18 Μαΐου 2013

100 Χρόνια Αρχαιολογικό Μουσείο Τεγέας: Ανοίγει τις πύλες του στις αρχές του 2014

Απομένουν αρκετές εργασίες για να γίνει βιώσιμο και ανταγωνιστικό σε διεθνές επίπεδο

Το αργότερο στις αρχές του 2014 ,σύμφωνα με την προϊσταμένη της ΛΘ' ΕΠΚΑ Άννα Καραπαναγιώτου, θα παραδοθεί στο κοινό το Αρχαιολογικό Μουσείο Τεγέας. Η ανακοίνωση έγινε στη διάρκεια της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο Σταδίου Τεγέας για την Διεθνή Ημέρα Μουσείων που έχει ορισθεί να είναι η 18η Μαΐου.

Για να μπορέσει το Μουσείο όμως να γίνει ανταγωνιστικό και βιώσιμο σε διεθνές επίπεδο θα πρέπει να γίνουν και άλλες εργασίες, όπως η δημιουργία αποθηκευτικών χώρων που θα είναι επισκέψιμοι, εργαστήρια συντήρησης και χώροι για μελετητές. Οι εργασίες αυτές είναι αναγκαίες για τη διεθνή πιστοποίηση του Μουσείου.

Το ίδιο χρονικό διάστημα θα παραδοθεί και ο χώρος της Αρχαίας Μαντίνειας μετά τις εργασίες ανάδειξης που έχουν γίνει.

Η κα. Καραπαναγιώτου ανέφερε πως σκοπός τους είναι σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να διασφαλίσουν τη σωστή λειτουργία των αρχαιολογικών χώρων ενω στα σχέδιά τους είναι η διευρωπαϊκή συνεργασία για την δημιουργία ενός ψηφιακού εικονικού μουσείου για τον Σκόπα.

Η προϊσταμένη της ΛΘ ΕΠΚΑ μίλησε και για τις προτεραιότητές τους για την νέα προγραμματική περίοδο και τόνισε πως σε αυτές εντάσσονται και οι κτιριολογικές παρεμβάσεις στο αρχαιολογικό μουσείο της Τρίπολης.

Στην εκδήλωση απηύθυναν χαιρετισμό ο βουλευτής Αρκαδίας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάς, και ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, ο οποίος σημείωσε ότι θα πρέπει πλέον οι αρχαιολογικοί χώροι της Αρκαδίας και της Πελοποννήσου να γίνουν επισκέψιμοι ώστε να βοηθήσουν στην ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας. Επίσης ανακοίνωσε ότι ετοιμάζουν το φεστιβάλ Πελοποννήσου που θα σχετίζεται με την παρουσίαση του σύγχρονου πολιτισμού της περιοχής μας.

Στην εκδήλωση- ημερίδα μίλησαν ακόμα ο Γρηγόρης Γρηγορακάκης, Αρχαιολόγος, υπεύθυνος του έργου επανέκθεσης του Αρχαιολογικού Μουσείου Τεγέας: «Αρχαιολογικό Μουσείο Τεγέας: Βιώματα και Εμπειρίες από το έργο της Επανέκθεσης», η Νικολέττα Κανέλλα Κλαδούρη, Προϊσταμένη του Εργαστηρίου Συντήρησης της ΛΘ' ΕΠΚΑ: «Το Έργο της Συντήρησης στο Αρχαιολογικό Μουσείο Τεγέας. Ξαναδιαβάζοντας αρχαία ελληνικά αριστουργήματα». Ο Δρ. Ανδρέας Τσάτσαρης, Επίκουρος Καθηγητής Χαρτογραφίας και Γεωπληροφορικής: « Τεγεάτις. Ένα χαρτογραφικό ταξίδι στη γή του μύθου και της ιστορίας». Και οΠαναγιώτης Ιωαννίδης, Αρχιτέκτων Λύσεων Τεχνολογιών Πληροφορικής: « Καινοτόμες Τεχνολογίες στην Υπηρεσία της Αρχαιολογίας. Η περίπτωση του Αρχαιολογικού Μουσείου Τεγέας».

ε.τ.
http://www.arcadiaportal.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας και πατήστε "Δημοσίευση σχολίου" παρακάτω. Αν θέλετε να γυρίσετε πίσω στο blog ακολουθήστε τον σύνδεσμο.
<<Επιστροφή στο blog