Πέμπτη 16 Ιουλίου 2009

"Κεραυνοβολημένη" πάλι η Μεγαλόπολη από την ΔΕΗ!

"Κευραυνό αν αιθρία", χαρακτήρισε ο δήμαρχος Μεγαλόπολης Π. Μπούρας, την απόφαση έγκρισης ΜΠΕ (23-6-09 στη συνεδρίαση του νομαρχιακού συμβουλίου Αρκαδίας)
που αφορά την λειτουργία της Μονάδας V του ΑΗΣ Μεγαλόπολης.


"Δεν ειδοποιηθήκαμε ούτε από την ΔΕΗ, ούτε από την Νομαρχία Αρκαδίας, ως είχαν ηθική υποχρέωση"
τόνισε ο δήμαρχος Μεγαλόπολης.

Το αποτέλεσμα?
Για άλλη μια φορά η Μεγαλόπολη θεσμικά και ουσιαστικά αγνοείται συστηματικά από την ΔΕΗ!!!
Γιά άλλη μια φορά στο ίδιο έργο θεατές,
παρακολουθώντας όλα αυτά που γίνονται για εμάς χωρίς εμάς!!!

-- Ο Δήμος Μεγαλόπολης κεραυνοβολείται.
-- Η Νομαρχία Αρκαδίας συνεδριάζει και αποφασίζει για την Μεγαλόπολη,
χωρίς ούτε μία παρουσία Μεγαλόπολης.
-- Οι 2 Μεγαλοπολίτες νομαρχιακοί σύμβουλοι ( Τζανετόπουλος και Μπαλάσης), προφανώς δεν είχαν καμμία επικοινωνία, ούτε καν με τον δήμαρχο Μεγαλόπολης.

Αυτονόητο ερώτημα:
Μα καλά δεν βρέθηκε ένας, εκ ΔΕΗ ή εκ Νομαρχίας,
να ενημερώσει και κάποιον εν Μεγαλόπολη???
Μα ούτε ένας???
Τόσο "στα ψιλά" πέρασε ένα τόσο σοβαρό θέμα?


------------------------------------------------------------------------
«Με το υπ'αριθμ. 1203/4-6-2009 έγγραφο της Δ/νσης Περιβάλλοντος Ν.Α. Αρκαδίας, διαβιβάστηκε εισήγηση της υπηρεσίας αυτής, το περιεχόμενο της οποίας έχει ως εξής:
Από το ΥΠΕΧΩΔΕ έχει διαβιβασθεί για γνωμοδότηση, με το 102086/14.05.09 έγγραφο του, μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων που αφορά την λειτουργία της Μονάδας V του ΑΗΣ Μεγαλόπολης, όπως προβλέπεται από την παρ.2 του άρθρου 5 του Ν. 1650/86 σε συνδυασμό με τις Υπουργικές αποφάσεις 69269/5387/90 και 75308/5512/90.
Σύμφωνα με τον Ν. 1650/86 όπως τροποποιήθηκε από τον Ν.3010/02 και την Αριθ. Η.Π. 37111/2021/03 ΚΥΑ «Καθορισμός τρόπου ενημέρωσης και συμμετοχής του κοινού...», μετά από σχετική ανακοίνωση μπορεί κάθε ενδιαφερόμενος πολίτης ή φορέας να λάβει γνώση ολόκληρης της μελέτης και κάθε συναφούς πληροφορίας, και να διατυπώσει εγγράφως τη γνώμη του και τις προτάσεις του προς τη Δ/νση Περ/ντος Ν.Α. Αρκαδίας.
Στην Υπηρεσία μας μέχρι σήμερα δεν κατατέθηκαν απόψεις φορέων ή πολιτών σχετικά με την εν λόγω μελέτη.

ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ

Το έργο αφορά στην λειτουργία Μονάδα συνδυασμένου κύκλου με καύσιμο φυσικό αέριο.
Ολόκληρη η εγκατάσταση περιλαμβάνει τα κάτωθι τμήματα :
1. Δύο Αεριοστρόβιλους (Α/Σ) ισχύος 2 χ 280 MWe εξοπλισμένους με καυστήρες ξηρού τύπου και χαμηλών εκπομπών ΝΟχ
2. Σύστημα εισαγωγής αέρα καύσης εφοδιασμένο με σιγαστήρα καν απαγωγής των καυσαερίων για έκαστο Α/Σ.
3. Δύο λέβητες ανάκτησης θερμότητας καυσαερίων (ένας για κάθε Α/Σ) χωρίς εστία καύσης, οριζόντιας φυσικής κυκλοφορίας, τριών βαθμίδων πίεσης
4. Εναν ατμοστρόβιλο, ισχύος 280 MWe περίπου
5. Τρείς γεννήτριες (μία για κάθε Α/Σ και η Τρίτη για τον ατμοστρόβιλο), με όλο τον απαραίτητο βοηθητικό εξοπλισμό
6. Συμπυκνωτή, στον οποίο θα εισέρχεται ο εξαντλημένος ατμός που εξέρχεται από τον ατμοστρόβιλο. Εκεί ο ατμός θα συμπυκνώνεται με τη βοήθεια ψυκτικού νερού και το συμπύκνωμα θα επιστρέφει στο λέβητα
7. Βοηθητικές εγκαταστάσεις (Κυκλώματα ψύξης, μετασχηματιστές, συστήματα ελέγχου και λειτουργίας, Συγκρότημα αποσκλήρυνσης νερού, Συγκρότημα απιονισμού νερού, Βοηθητικό ατμολέβητα, Ηλεκτροπαραγωγό ζεύγη, Εγκαταστάσεις συλλογής βιομηχανικών αποβλήτων και διασύνδεση τους με τον υπάρχοντα σταθμό επεξεργασίας βιομηχανικών αποβλήτων, κ.α.)

Η υπηρεσία μας αφού έλεγξε κατά το δυνατόν τη μελέτη
Εισηγείται την έγκριση υποβληθείσας Περιβαλλοντικής μελέτης με τις παρακάτω προϋποθέσεις και όρους :
1. Να περιορισθεί ο χρόνος λειτουργίας της μονάδας σε ανοιχτό κύκλο, έτσι ώστε να ελαχιστοποιηθούν οι επιπτώσεις στο περιβάλλον
2. Να ληφθεί μέριμνα για την απορρύπανση των καυσαερίων που προκύπτουν όταν η μονάδα λειτουργεί με diesel (πέραν της εκκινήσεως της).

Η Νομαρχιακή Επιτροπή «Παραγωγικών Δραστηριοτήτων, Φυσικού Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής» με την αριθ. 19/10-6-09 απόφαση της, ομόφωνα ΕΙΣΗΓΕΙΤΑΙ - ΓΝΩΜΟΔΟΤΕΙ στο Νομαρχιακό Συμβούλιο την έγκριση της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων του έργου «ΜΟΝΑΔΑ V ΑΗΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ (ΜΟΝΑΔΑ ΣΥΝΔΥΑΣΜΕΝΟΥ ΚΥΚΛΟΥ ΜΕ ΚΑΥΣΙΜΟ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ)» με τις παρακάτω προϋποθέσεις και όρους:
1. Να περιορισθεί ο χρόνος λειτουργίας της μονάδας σε ανοιχτό κύκλο, έτσι ώστε να ελαχιστοποιηθούν οι επιπτώσεις στο περιβάλλον
2. Να ληφθεί μέριμνα για την απορρύπανση των καυσαερίων που προκύπτουν όταν η μονάδα λειτουργεί με diesel (πέραν της εκκινήσεως της).

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ 3ηςΝ.Ε.
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΗΣ»

4 σχόλια:

  1. Πραγματικά είναι να απορεί κανείς με τη δημοτική αρχή Μεγαλόπολης. Ποτέ δεν παίρνει χαμπάρι τίποτε στην ωρα του. Πάντα ξυπνάει κατόπιν εορτής. Όταν πλέον είναι αργά. Το είδαμε με τα δεν τρα που κόπηκαν για το Φ/Β πάρκο. Με τον αμίαντο. τώρα το βλέπουμε και εδώ...
    Στο τελευταίο δημοτικό Συμβούλιο τους απολαύσαμε σε ένα μοναδικό ρεσιτάλ ανυθυνότητας. Δεν κατάλαβαν λέει για πότε πέρασαν στο Νομαρχιακό Συμβούλιο οι περιβαλλοντικοί όροι για τη Μονάδα Φυσικού αερίου.
    Μετά, σε ένα ρεσιτάλ υποκρισίας, εκτόξευσαν μύδρους εναντίον της κακιάς ΔΕΗ που δεν τους ειδοποίησε ότι σκόπευε να φερει στο Νομαρχιακό Συμβούλιο τους περιβαλλοντικούς όρους. Ακούσαμε κάτι "φουντούκια" που δεν περιγράφονται.
    Εν κατακλείδι οι κύριοι αυτοί κάνουν "ντα" τη ΔΕΗ όταν έχει κάνει τη "σκατοδουλειά" και θέλουν να μας πείσουν ότι είναι και ειλικρινείς. Να μην τρελαθούμε.
    Εδώ και Χρόνια ο τοπικός τύπος έντυπος και ηλεκτρονικός -εκτός του επίσημου όργανου φυσικά- έχει ασχοληθεί κατά κόρο με το θέμα. Μόνο ο κ. Δήμαρχος καιη παρέα του δεν κατάλαβαν τίποτε. Λογικό αφού δεν βλέπουν πέρα απο το οπρτικόπεδίο του "οργάνου".
    Αλήθεια τι άλλο θα μας πούν; Μεχρι που θα φτάσουν;
    Για τους κυριούς Νομααρχιακούς Συμβούλους δεν θα πω τίποτε. Άλλωστε αυτοί οι κυριοι στο Νομαρχιακό Συμβούλιο δεν εκπροσωπούν την περιοχή αλλά τους εαυτούς τους και τα κόμματά τους.
    Αυτα και θα επανέλθω αν χρειαστεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αμάν κ. Ασημακόπουλε.
    Βαρεθήκαμε τρία χρόνια να μας λέτε για το όργανο του Μπούρα. Και εσείς αλλά και η "Κυρία" του σταθμού τόσα χρόνια ήσασταν τα όργανα του Τσιριγώτη. Σταματήστε να παίζετε με τα όργανά σας και τα όργανα των δημάρχων (νυν και πρώην) και ασχοληθείτε με τίποτα άλλο. Στην ανάγκη και με τη δουλειά σας. Και αφήστε μας ανενημέρωτους. Καλύτερα θα περάσουμε. Σας παρακαλούμε μην ασχολείστε με εμάς και μην επανέλθετε...
    Σήμερα που το θέμα είναι τα υπονοούμενα του Αθανασόπουλου για τη Μονάδα πυρηνικής ενέργειας στη Μεγαλόπολη και την ακύρωση του διαγωνισμού για τη μονάδα φυσικού αερίου, εσείς ασχολείστε με τα όργανα του κάθε δημάρχου...
    Παίξτε με αυτά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πριν από πόσα χρόνια άραγε είχατε προβλέψει ότι θα γίνει μονάδα φυσικού αερίου στη Μεγαλόπολη και το γράφατε στα δικά σας ΜΜΕ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ι.Γ.ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΣ19 Ιουλίου 2009 στις 4:58 μ.μ.

    Κυρία ή κύριε άγνωστε (αφού δεν δηλώνετε όνομα)
    Μετά τη χρήση του ονόματός μου στο σχόλιό σας, θεωρώ χρέος μου να κάνω μερικές επισημάνσεις:
    • Παρακολουθώ όλα τα Αρκαδικά Μπλόγκ αλλά και δεκάδες άλλα, γιατί με ενδιαφέρουν.
    • Δεν είναι αναγκαίο να είμαι εγώ ο ανώνυμος Μπλόκερ σχολιαστής που τα όσα έγραψε πιο πάνω σας εκνεύρισαν τόσο και σας έκαναν να χάσετε την ψυχραιμία σας. Θεωρώ ότι κακώς μου χρεώσατε το σχόλιο, άσχετο αν εν πολλοίς συμφωνώ με αυτά που λέει...
    • Θα πρέπει να έχετε υπόψη σας ότι έχετε δικαίωμα να ασχολείστε και να ασκείτε πολύ αυστηρή κριτική σε όσα γράφω και λέω δημοσίως. Δεν έχετε όμως κανένα δικαίωμα να με βρίζετε και να ασχολείστε με τα προσωπικά ή τη δουλειά μου. Παρ όλα αυτά, δε θα σχολιάσω τις χυδαιότητες που υπονοείτε απευθυνόμενος (-η) στο πρόσωπό μου. Σας αφήνω μ’ αυτές, ομολογώντας ότι τις χειρίζεστε με ξεχωριστή δεξιοτεχνία, να σας κρίνουν όσοι παρακολουθούν.
    • Αν με γνωρίζατε θα έπρεπε να ξέρετε ότι δεν διστάζω ποτέ να λέω τη γνώμη μου για τα πολιτικά δρώμενα, επωνύμως και δημοσίως. Αυτό είναι αναφαίρετο δικαίωμα του κάθε πολίτη στο δημοκρατικό πολίτευμα.
    • Δεν γνωρίζω ποιος (-α) είσαστε –σέβομαι την επιθυμία σας να μείνετε ανώνυμος (-η)- και αν με κάποιο τρόπο είσαστε «όργανο» κάποιου. Αυτό αφορά εσάς και όσους σας παρακολουθούν.
    • Στην εφημερίδα που γράφω σαν τακτικός συνεργάτης εδώ και 20 χρόνια, αλλά και σε άλλα ΜΜΕ που συνεργάστηκα κατά καιρούς, ποτέ και κανένας δεν με εμπόδισε να εκφραστώ ελεύθερα, όσο κι αν η άποψή μου ή η κριτική που ασκούσα ήταν πολύ σκληρή.
    • Πάντα η κριτική μου απευθύνεται σε πολιτικά πρόσωπα για τις πολιτικές πρακτικές και τις αποφάσεις τους. Απευθύνεται στην εξουσία, όποιοι κι αν την κατέχουν και κυρίως σε όσους έχουν την ευθύνη των αποφάσεων, δηλαδή την πλειοψηφία και λιγότερο στην μειοψηφία που ο ρόλος της είναι ρόλος ελέγχου του έργου που παράγει η πλειοψηφία.
    • Δεν αντέχουν στην κριτική, εκνευρίζονται, βρίζουν και προσπαθούν να υποβαθμίσουν και να εξευτελίσουν όσους την ασκούν, όσοι δεν έχουν επιχειρήματα να την αντικρούσουν.
    • Είναι προφανές ότι ασχολείστε με το πολιτικό γίγνεσθαι της περιοχής τα τελευταία τρία ή τέσσερα χρόνια, διαφορετικά δεν θα λέγατε όσα λέτε. Είσαστε σε πλήρη άγνοια τουλάχιστον σε ότι αφορά τη δική μου στάση απέναντι σε προηγούμενες δημοτικές αρχές…
    • Για να διαπιστώσετε ότι πάντα ασκούσα αυστηρή κριτική στην εκάστοτε εξουσία και όχι μόνο, σας παραπέμπω σε φύλλα της τελευταίας δεκαετίας ή και περισσότερο αν έχετε κουράγιο. Όμως είμαι σίγουρος πως δεν θα το κάνετε γιατί αυτό που φαίνεται να σας ενδιαφέρει, για δικούς σας λόγους, είναι να σταματήσω να ασκώ κριτική στη σημερινή δημοτική αρχή.
    • Κάτι τέτοιο φυσικά δεν θα γίνει, γι αυτό «για να περάσετε καλύτερα» όπως λέτε και για να μην υποφέρετε, μη με διαβάζετε. Αν είσαστε δημόσιο πρόσωπο, είναι προφανές ότι δε σας πάει. Μείνετε στο σπιτάκι σας και ασχοληθείτε με άλλα...
    • Προφανώς δεν έχω τίποτα να με χωρίζει προσωπικά με το νυν δήμαρχο, τον προηγούμενο ή τον επόμενο. Δεν ξέρω αν μπορείτε να το καταλάβετε αυτό. Αν όμως προσπαθήσετε και το καταφέρετε, σίγουρα θα έχετε πράξει ένα πολύ μεγάλο βήμα στη σωστή κατεύθυνση.
    • Αν το καταφέρετε, τότε μπορούμε να συζητήσουμε σοβαρά για το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον της περιοχής, καθώς και για τα χρονίζοντα προβλήματα που καμιά δημοτική αρχή δεν μπόρεσε να λύσει ως τώρα.
    • Ως τότε γεια σας…

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Γράψτε το σχόλιο σας και πατήστε "Δημοσίευση σχολίου" παρακάτω. Αν θέλετε να γυρίσετε πίσω στο blog ακολουθήστε τον σύνδεσμο.
<<Επιστροφή στο blog