Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2009

Ατάκτως ειρημένα....


1.
Μας το έστειλε άνθρωπος που έχει άμεση σχέση με την αυτοδιοίκηση,
βάζοντάς του τον τίτλο,
"γιαυτό τον φάγανε".

Τώρα πραγματικά δεν ξέρουμε,
εάν έχει βρεί έστω έναν εκλεγμένο
που να πορεύεται με τούτη την φιλοσοφία....

Αν έχει βρεί θα χαρούμε να μας πει τ'όνομά του...

---------------------
«.Ελπίζω ότι όσοι εξ/ υμών συμμετάσχουν εις την Κυβέρνησιν θέλουν
>> γνωρίσει μεθ/εμού ότι εις τας παρούσας περιπτώσεις, όσοι ευρίσκονται
>> εις δημόσια υπουργήματα δεν είναι δυνατόν να λαμβάνουν μισθούς
>> αναλόγως με τον βαθμό του υψηλού υπουργήματός των και με τας
>> εκδουλεύσεις των, αλλ/ ότι οι μισθοί ούτοι πρέπει να αναλογούν
>> ακριβώς με τα χρηματικά μέσα, τα οποία έχει η Κυβέρνησις εις την
>> εξουσίαν της.»
>>
>> «.εφόσον τα ιδιαίτερα εισοδήματά μου αρκούν διά να ζήσω, αρνούμαι να
>> εγγίσω μέχρι και του οβολού τα δημόσια χρήματα, ενώ ευρισκόμεθα εις
>> το μέσον ερειπίων και ανθρώπων βυθισμένων εις εσχάτην πενίαν».
>>
>> **Ιωάννης Καποδίστριας**
>> πρώτος Κυβερνήτης της Ελλάδας, προς την Δ/ Ε
--------------------------------------------------------------
2.
Το αναρτούμε αυτούσιο!!!
Το αφιερώνουμε ολόκληρο σε εκλεγμένους και μη υποψηφίους βουλευτές...
Μπας και ... λέμε μπας και...

Ο/Η Ανώνυμος άφησε ένα νέο σχόλιο για την ανάρτησή σας "Εκτός ψηφοδελτίου ΠΑΣΟΚ Αρκαδίας ο Γιώργος Πα...":
----------------
Τό πρόβλημα δέν είναι πιοί θα βάλουν,αλλά τί θα κάνουν.Βλέπετε υπάρχει πολύ πόνος μετά τίς φωτιές του 2007 και δέν μιλάει κανείς.Αλήθεια πού πήγαν όλα αυτα τα χρήματα πού δοθήκαν αν ειναι έτσι;Λένε ότι έγιναν αυτοκίνητα και οικονόμησαν οι μελετητές.Είναι έτσι;2)Υπάρχει εκμετάλευση ανέργων απο τήν Δ.Ε.Η(Ξενόφερτη ανασφάλιστη εργασία,Αλβανοί-Πακιστανοί κ.λ.π)καί ομηρία 8μηνιτών για πολλά-πολλά χρόνια στο Λ.Κ.Μ σε οργανικές θέσεις.Επειδή η Μεγαλόπολη είναι ενεργειακός Δήμος, έχουν τίποτα να πούν σε αυτούς που δουλεύουν 6 εως 12 χρόνια με σχεδόν συνεχόμενα 8μηνα?περιμένω να με πείσουν αλλοιώς δεν θα πάρω.Θα είμαι στίς συγκεντρώσεις και θα περιμένω να ακούσω κάτι,γιά όλους αυτούς που έχουν υπερβεί τα 35-40 χρόνια τής ζωής τους,και που δουλεύουν με το 1/3 του μισθού,απο εναν μόνιμο υπάληλο και που η σημερινές προκυρήξεις δεν τούς δινει το δικαίωμα να συμετέχουν σε διαγωνισμούς,χάνοντας έτσι γιά τη ΔΕΗ πολύτιμη εμπειρία.

1 σχόλιο:

  1. Θα προσπαθήσω να είμαι σύντομος.
    Δεν θα σταθώ στο πρώτο σκέλος της ανάρτησης, για τον απλούστατο λόγο, ότι δεν υπάρχει ούτε ένας αιρετός στην αυτοδιοίκηση ή και στη κεντρική κυβέρνηση εναρμονισμένος στη λογική του Καποδίστρια. Δεν ξέρω βέβαια αν υπήρξαν ποτέ τέτοιοι, όμως σήμερα είναι σίγουρο ότι οι περί την πολιτική διατρίβοντες είναι ταγμένοι στη λογική των "Βατοπεδίων", της "Ζίμενς", με προτίμηση στις βίλες αναψυκτήρια, στα ακριβά θέρετρα και γενικά στην χλιδατη ζωή, σε βάρος φυσικά του αιώνιου «μαλάκα», που είναι ο απλός πολίτης ψηφοφόρος, που δε λέει να ξυπνήσει. Βέβαια αν ξυπνήσει και αντιδράσει είναι τρομοκράτης, (κατά τους πολιτικούς του κατεστημένου) αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία που θα την αναλύσουμε κάποια άλλη φορά.
    Ως προς το δεύτερο σκέλος της ανάρτησης θα ομολογήσω ότι χαίρομαι που υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που σκέφτονται όπως ο φίλος.
    Θα επισημάνω ότι για τις φωτιές και τα σκάνδαλα Βατοπέδι, Ζήμενς κλπ κανένας από τους "έντιμους" λειτουργούς της δημοσιογραφίας δεν ρώτησε το παραμικρό, τον πρωθυπουργό στη συνέντευξη στη Θεσσαλονίκη. Που πήγαν τα λεφτά για τις αποκαταστάσεις γι τα πυρόπληκτα; Πέρσι το είπαμε κορμοδέματα στις Βίγλες που πήγε κάπου ένα εκατομμύριο, μα και φέτος κάθε μέρα περνάμε μπροστά από ένα τέτοιο έργο που θα πρέπει να στοίχισε μερικά εκατομμύρια. Πάλι για τις Βίγλες λέω. Αυτό το έργο άκουσα πως δόθηκε ως έργο αποκατάστασης και προστασίας από τις πυρκαγιές με ανάθεση, δύο χρόνια μετά τις πυρκαγιές Και μιλάμε για ένα δρόμο που σε δύο το πολύ χρόνια θα έχει περάσει σε τελευταία μοίρα αφού θα έχει γίνει η εθνική οδός.
    Όσο για τους Πακιστανούς και τους άλλους ασιάτες, (οι Αλβανοί ξύπνησαν κι έγιναν οι ίδιοι αφεντικά) είναι μια ιστορία που δεν μας τιμά καθόλου σαν κοινωνία. Τους βλέπουμε να περιέρχονται ρυπαροί και ρακένδυτοι. Τους βλέπουμε να κρέμονται σαν τα τσαμπιά δέκα είκοσι μαζί από τις βεράντες των σπιτιών που μένουν. Τους βλέπουμε ν πηγαίνουν και να επιστρέφουν από τη δουλειά τους στη ΔΕΗ με τα πόδια (ΝΑΙ ΜΕ Τ ΠΟΔΙΑ) κι ποιούμε την πάπια. Και δεν μιλάω ότι όλοι αυτοί οι άνθρωποι γίνονται αντικείμενα εκμετάλλευσης από τα αφεντικά τους με τα χαμηλά μεροκάματα και την ανασφάλιστη (Μαύρη) εργασία.
    Αλλά πέρα από όλους αυτούς τους "μαύρους" υπάρχουν και οι δικοί μας Μαύροι. Μιλάω για τους 8μηνίτες που λέει ο φίλος πιο πάνω. Που έδωσαν τα καλύτερα χρόνια τους με την ελπίδα να αποκτήσουν μια μόνιμη δουλειά στον τόπο τους για να μη μεταναστεύσουν αλλού. Αλλά αυτό το όνειρο έγινε εφιάλτης κι έγιναν μετανάστες στον τόπο τους.
    ΚΑΝΕΝΑΣ από τους υποψηφίους ΒΟΛΕΥΤΕΣ δεν θα μιλήσει για αυτά. Άδικα θα περιμένει κανείς, γιατί αυτοί, ως ηθικοί αυτουργοί, δημιούργησαν αυτό το αίσχος που βιώνουμε.
    Άιντε και καλό ψήφο αδέρφια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Γράψτε το σχόλιο σας και πατήστε "Δημοσίευση σχολίου" παρακάτω. Αν θέλετε να γυρίσετε πίσω στο blog ακολουθήστε τον σύνδεσμο.
<<Επιστροφή στο blog