Δευτέρα 14 Απριλίου 2014

Αυξάνεται ο αριθμός των δημοτικών συμβούλων στα ψηφοδέλτια

Αλλαγές στον αριθμό των υποψηφίων που πρέπει να περιλαμβάνει κάθε συνδυασμός ενόψει των δημοτικών εκλογών, επιφέρει τροπολογία του υπουργού Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη.






Σύμφωνα με τον aftodioikisi.gr  η τροπολογία προβλέπει ότι ο αριθμός των υποψήφιων δημοτικών συμβούλων θα μπορεί (προαιρετικά) να είναι μέχρι και διπλάσιος σε σχέση με σήμερα.

Συγκεκριμένα μεταξύ των δεκάδων άρθρων στο άρθρο 24 παράγραφος 4 γράφει:

« Το πρώτο εδάφιο της περίπτωσης β΄ της παρ. 2 του άρθρου 18 του ν. 3852/2010 αντικαθίσταται ως ακολούθως:
«β) Τους υποψηφίους δηµοτικούς συµβούλους, σε αριθµό ίσο τουλάχιστο µε τον αριθµό των εδρών κάθε εκλογικής περιφέρειας µε δυνατότητα προσαύξησης έως και εκατό τοις εκατό (100%).»

Υπενθυμίζεται πως το άρθρο που τροποποιήθηκε έγραφε:

«2. Κάθε συνδυασμός περιλαμβάνει:
α) Τον υποψήφιο δήμαρχο.
β) Τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους, σε αριθμό ίσο τουλάχιστον με τον αριθμό των εδρών κάθε εκλογικής περιφέρειας με δυνατότητα προσαύξησης έως και πενήντα τοις εκατό (50%). Τυχόν δεκαδικός αριθμός στρογγυλοποιείται στην επόμενη ακέραιη μονάδα, εφόσον το κλάσμα είναι ίσο με μισό της μονάδας και άνω. Στις μονοεδρικές εκλογικές περιφέρειες ο αριθμός των υποψήφιων δημοτικών συμβούλων μπορεί να προσαυξηθεί έως τρεις.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας και πατήστε "Δημοσίευση σχολίου" παρακάτω. Αν θέλετε να γυρίσετε πίσω στο blog ακολουθήστε τον σύνδεσμο.
<<Επιστροφή στο blog