Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2009

2 νέα σχολεία εγκαινιάστηκαν στην Τρίπολη


Ο Υφυπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Ανδρέας Θ. Λυκουρέντζος εγκαινίασε σήμερα, Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2009, το 6ο Δημοτικό Σχολείο καθώς και το 11ο Νηπιαγωγείο Τρίπολης. Εν συνεχεία, παρευρέθη στη συνέντευξη τύπου που έδωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων κ. Στ. Αγιάσογλου με θέμα το Πρόγραμμα Σχολικής Στέγης της περιφέρειας Πελοποννήσου στο ξενοδοχείο Μαίναλον. Ο κ. Λυκουρέντζος δήλωσε στους δημοσιογράφους τα εξής:

«Παραδίδουμε σήμερα μια πρότυπη σχολική μονάδα για τους μαθητές και εκπαιδευτικούς της πόλης μας. Παραδίδουμε ένα έργο το οποίο χρειάστηκε τη σύμπραξη και τη συνεργασία όλων των φορέων του Νομού μας. Μια συνεργασία η οποία οδήγησε στην άμεση περάτωση του έργου αφήνοντας πίσω πολλές γραφειοκρατικές δυσχέρειες με συνέπεια να μπορούμε σήμερα υπερήφανοι να παραδίδουμε στην εκπαιδευτική κοινότητα της πόλης μας ένα σύγχρονο σχολείο με άριστο υλικοτεχνικό εξοπλισμό και καινοτόμα εποπτικά μέσα διδασκαλίας.
Η γνώση, η μόρφωση, η εκπαίδευση και η παιδεία των παιδιών μας αποτελεί πρώτιστο καθήκον της Πολιτείας και κύριο μέλημα της Κυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή. Με την παιδεία και την εκπαίδευση προετοιμάζουμε τα παιδιά μας προκειμένου να γίνουν πολίτες ενεργοί, σκεπτόμενοι και ενάρετοι με γνώσεις, δεξιότητες και ικανότητες. Οι αξίες της ελληνικής παιδείας, κρηπίδωμα καταξίωσης της πανανθρώπινης κοινωνίας, καθώς επίσης και η σύγχρονη γνώση με τις νέες και καινοτόμες τεχνολογίες πληροφορίας και επικοινωνίας καθοδηγούν τον κοινό και επίμοχθο αγώνα μας για την μόρφωση και την αρετή των παιδιών μας.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας και πατήστε "Δημοσίευση σχολίου" παρακάτω. Αν θέλετε να γυρίσετε πίσω στο blog ακολουθήστε τον σύνδεσμο.
<<Επιστροφή στο blog