Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2009

Γεωργία Παναγοπούλου, ενημερωτικά δελτία
















Συνέντευξη της κ. Γεωργίας Παναγοπούλου στην Εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ



1. Για ποιό λόγο συμμετέχετε στο ψηφοδέλτιο;

Γιατί θέλω. Γιατί πιστεύω στους θεσμούς τη Δημοκρατίας. Είμαι γυναίκα, ενεργός Πολίτης, μέλος του ΠΑΣΟΚ. Θεωρώ υπεύθυνη στάση την ενεργό συμμετοχή… Η πολιτική έχει αποστολή να υπηρετεί τον Άνθρωπο, να εξυπηρετεί τις ανάγκες του, να δίνει λύσεις στα προβλήματα, να βάζει στόχους, να ανοίγει προοπτική για την κοινωνία… Αυτή την αποστολή πιστεύω ότι έχω δυνατότητες να υπηρετήσω με το δικό μου τρόπο, όπως τόσα χρόνια κάνω, ως γιατρός του ΕΣΥ, ως μέλος της κοινωνίας, με σεβασμό στις Αρχές μου, με ευαισθησία για τον Άνθρωπο και αγάπη για την Αρκαδία, τον Τόπο μας και τον Κόσμο μας. Θέλω να συνεισφέρω στη ΝΙΚΗ του ΠΑΣΟΚ. Πιστεύω ότι οι Αρκάδες θα εκτιμήσουν την αγωνιστικότητα και τη συνέπεια λόγου και πράξεων…Θέλω να είμαι εκπρόσωπος της Αρκαδίας στη Βουλή. Θέλω να βοηθήσω στην προσπάθεια του Γιώργου Παπανδρέου να πάμε μπροστά. Ήρθε η ώρα. Το θέλουμε, το μπορούμε, το αξίζουμε.



2. Πως ιεραρχείτε τα σημαντικότερα προβλήματα του Νομού Αρκαδίας;

Είναι τα ίδια που ταλανίζουν αρκετά χρόνια τώρα όλη την Ελλάδα. Είναι εκείνα που με την άβουλη κυβέρνηση της Ν.Δ. μας έχουν φέρει σε αδιέξοδο. Η ανεργία, η έλλειψη υποδομών στις υπηρεσίες του κράτους ,στην Υγεία, την Παιδεία… Και κάτι περισσότερο. Στην Αρκαδία έχουμε δημογραφικό πρόβλημα. Τα όμορφα χωριά μας ερημώνουν. Οι φωτιές του 2007 ήρθαν να μεγαλώσουν το πρόβλημα. Το Παναρκαδικό Νοσοκομείο τα τελευταία χρόνια απέκτησε…ράντζα. Η προσπάθεια ανακαίνισης έγινε για τη βιτρίνα με υψηλό κόστος και ευτελή υλικά για να κάνουν και κάποιοι τις…αρπαχτές τους. Η έλλειψη προσωπικού και στο Νοσοκομείο και στα Κέντρα Υγείας κάνει την περίθαλψη στην Αρκαδία προβληματική, αν όχι επικίνδυνη. Η ρύπανση στη Μεγαλόπολη καλά κρατεί… Τα σκουπίδια εξακολουθούν να δηλητηριάζουν τον υδροφόρο ορίζοντα και να προκαλούν ζημιά στο Περιβάλλον και την αισθητική μας. Τα όμορφα χτισμένα τουριστικά καταλύματα στο Μαίναλο, τον Πάρνωνα και τα δαντελωτά ακρογιάλια της Κυνουρίας μας, σε λίγο θα στεγάζουν κουκουβάγιες αντί για επισκέπτες, αν συνεχίσουμε αυτό τον κατήφορο…

3. Ποιά είναι η θέση σας για την περιφερειακή αυτοδιοίκηση και το νέο "Καποδίστρια";

Μια δυνατή Αυτοδιοίκηση με υποδομές και πρωτοβουλίες μπορεί να γίνει πιο αποτελεσματική, από μια χαώδη κρατική μηχανή με τα γραφειοκρατικά γρανάζια της… Αυτό πρέπει να συμβεί άμεσα . Προτού σβήσει η ζωή στην Περιφέρεια. Πρέπει να πάρουν οι Πολίτες την κατάσταση στα χέρια τους, να συμμετέχουμε όλοι μαζί . Η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για αναμόρφωση της Αυτοδιοίκησης στοχεύει σ’ αυτό. Στοχεύει στην αφύπνιση του Ενεργού πολίτη. Θέλω κι εγώ να συνεισφέρω σ’ αυτή την προσπάθεια….με όλες μου τις δυνάμεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας και πατήστε "Δημοσίευση σχολίου" παρακάτω. Αν θέλετε να γυρίσετε πίσω στο blog ακολουθήστε τον σύνδεσμο.
<<Επιστροφή στο blog